hatun ablamızın içine patlandığı zaman veya bir şekilde vajina zamazingosunun spermle temas etmesi durumda (çok pirpilikliler de var)
bir eczacıya gidip biz bir bok yedik sizde çözümü varmının türkçe söylenişi
kız arkadaşınız yanınızdayken birine kız arkadaşınızla yattığınızı suratına bakarak söylemek istiyorsanız ve bu kişi eczacı dahi olabilirse gidip eczacıya biz bu akşam züküştük kardeşim demenin dayanilmaz hafifliği
aslında 72 saat içinde etki gösterme yetisine sahip olmasına rağmen "ulan bi de işe yaramazsa şirkette o kadar çocuğa nasıl bakarız" diye düşünen ilaç firmalarının ihtiyatlılık örneği göstererek adıını ertesi gün hapı koyduğu hap.
bi gece eczaneye gitmemle kapalı olduğunu görmem ve kapısında " yarın gel al bişiicik olamz" manasıyla reklamı duran pek faydalı ve condom kullanımını kökünden kazıyabilecek kimyasal bileşim
prezervatif veya diğer çeşit bir korunma metodunu kesinlikle gereksiz hale getirmeyen, düzenli olarak uygulanamayacak olan sadece uç durumlarda (tecavüz, kaza, sarhoşluk, infilak eden prezervatif vs) başvurulması gereken ilaç. piyasada satılan pahalı haplarla aslında aynı etken maddeye sahip olan ve tüm eczanelerde yaygın olarak çok ucuza bulunabilen normal kontraseptif ovral veya lo-ovral isimli hap da aynı işi görür aslında. ovral ise sabah iki, 12 saat sonra iki tane daha alınması gerekir. lo-ovral için ise ikiyle çarpmak gerekir (yani sabah 4, 12 saat sonra 4 daha). çalışma prensibi olarak hatun kişinin kısa süre içinde regl olmasını ve böylece tohumlanmanın tamamlanmamasını sağlar. bunun türkçesi kullanımdan sonra çok acılı sancılı ve kanlı (normalden fazla) geçecek bir ara regl dönemidir. sadece uç durumlarda kullanılması gerekliliği de buradan gelir. iki gram daha fazla keyif için kız arkadaşınızı mutant haline getirmemeniz gerekir. önce insan olmak gerekir.
not olarak eklemek istediğim şeyler ise yarın bana "ya yaptık olmadı çocuğumuz geliyo adını ne koyalım? (garantilidir ama ben sorumluluğu atayım)", "kız arkadaşımın alnında 3. göz çıktı, başı döndü, sesi kısıldı ne yapalım?(prospektüste yazandan başka yan etkisi yoktur ama ben sorumluluğu atayım)" veya "abi zaten ayda bir yapıyoruz normal korunmasak hep böyle yapsak olur mu? (hayır olmaz. karşındaki norton antivirus çalıştırılacak bilgisayar değil, insan evladı)" gibi sorularla lütfen gelmeyin. zorda kalana tavsiye isteyene bu konuda yardım verilir ama hayvanlığa da prim tanınmaz.
umarım kimsenin ihtiyacı olmaz diye düşündüğüm ilaç çeşidi.
kesinlikle doğum kontrol yöntemi olarak ve de düzenli bir şekilde kullanılmaması gereken haptır. yani "prezervatif kullanmayalım bu hapla idare ederiz" demekle olmaz. bu hap sadece acil durumlar içindir. ayrıca prezervatif hem doğum kontrolü için hem de hastalıklardan korunmak için elzemdir. ertesi gün hapı korunmasız cinsel ilişkiden sonra 3 gün içerisinde en erken vakitte alınmalıdır. ne kadar erken o kadar etkilidir. yalnız oldukça fazla yan etkisi vardır. bulantı, kusma, baş dönmesi, halsizlik başlıca yan etkilerdir. yani etkili olduğu kadar bünyenin içine etme konusunda da o kadar etkilidir. doktor kontrolünde başka doğum kontrol yöntemlerine yönelmek daha akıllıcadır.
eczaneye utançtan şapka ve güneş gözlüklerimle gidip eczacının suratına bakamadan aldığım haplar. preven adlı olanın içinden hamilelik testi de çıkmaktadır. ayrıca acayip mide bulantısı ve karın ağrısı yapar ki içtiğinize bin pişman olursunuz.
"siz istediğiniz gibi takılın,en olmadı kızcağızın hormonlarıyla oynarsınız..." mantalitesine dönüştüğü anda zararlı hale gelebilecek,esasında insanlık için faydalı bir buluş olan,frankeştaynımsı kimyasal.
(bkz: http://www.preven.com.tr)
kimyasal olarak doğum kontrol hapının 100 beygir gücünde olan ilaç, kesinlikle uzun süre etkisinden çıkılmaz bunun ayrıca yan etkileri de hamilelik belirtileri gibiymiş insan heralde kafayı yer.
(bkz: aman diyim)
-artık yarın o hapı kesin almalıyım. neydi o ya. ha ertesi gün alcam.
(ertesi gün)
-hamile kaldım kalıcam. ertesi gün hemen almalıyım.
(daha ertesi gün)
-ben bu hapı niye alamıyorum ya. altı üstü ertesi gün alcam.
(en sonunda eczanede)
-iyi günler. biberon ve gaz çıkartıcı bir şeyler alıcaktım.
ilk çıkışındaki düşünce tecavüz mağdurları içindi. istenmeyen bir ilişkiye girildiğinde hormonlar üzerinde baskı yaparak hamile kalmasını önlemekti amaç.fakat kullanımdaki hatalar ve üreticinin kar kaygısınedeniyle reklama yönelmesi bunu sağlıksız bir yönde doğum kontrol yöntemi haline getirdi. ''amannnnnnnn nolacak sanki,ben zevkime bakarım'' mantığıyla önlem alınmadan ilişkiye giren kişiler ,sabah uyandıklarında ''eyvah biz naptık, ya hamile kalırsa''endişesi içlerini bürüdüğünde başvurulan yöntem haline geldi ne yazık ki .sık kullanımında kadın üzerinde bıraktığı etki sadece fizyolojik değil aynı zamanda psikolojiktirde.