star tv 'nin en absürd cümlelerle maç anlatan spikeri.dün gece bizi gülmekten kırıp geçiren şahsiyet.
ronaldinho için söylemiş olduğu sözler maçtan çok ''ronaldinho başka neler yapıyo'' diye düşünmemize neden olmuştur.
-o adam perküsyon çalıyor.
-müzik ve futbolla büyüdü.
-perküsyon bir defli çalgı.
-lampard onun en iyi arkadaşı.
ayrıca ronaldinho , lampard ile ne aynı milletten , ne de aynı ligte top oynuyolar , daha önce de hiç beraber oynamadılar.bu adamlar nerden arkadaş oluyolar bunu da anlamak mümkün değil.
80'lerin maç spikerliğini belki de yeniden canlandırmaya çalışan, kendi tarzına sahip olmak isteyen bir adam.
beni çok rahatsız etmiyor kendisi, lakin bazen dozu kaçırıp pozisyon yerine biyografi anlatması hoş değil tabii. umarım ronaldinho'yu da rahatsız etmiyordur.
ekşi sözlük yazarlarının ters köşeye yatırdığı spiker. efenim bu şahıs maç içinde ekşi sözlükteki girileri birebir okuyup maç anlatıyormuş, son 26 nisan 2006 barcelona milan maçında da ekşiciler yalan yanlış bilgiler yazıp ertem şenerin maçta saçma sapan bilgiler vermesine yol açmışlar. milwaukee, itü sözlük haber, r2d2.
17 mayıs 2006 barcelona arsenal finalinde titi siyle (henry), 7 kıtanın prensi (ronaldinho) aşkı arasındaki kararsızlığını maç boyunca belli etmiştir. neyse ki sonunda barçanın kupayı almasıyla terciğini kupadan yana koymuştur evet anlaşıldı ki kupa türkiyeye ertem şenere gelcektir.
fatih terim : enteresan laflarını bugün arsenal için kullanıyorsun heralde ?
....
ertem şener : çok ilginç sevgili seyirciler , geçen sene liverpool juventusu yendi kupayı aldı.bu sene de arsenal juventusu yendi ...
fatih terim : öyle şey mi olur çıkıp topunu oynıcan , juventusu yendi diye şimdi arsenal mi kazanıcak yapmayın
ertem şener : çok ilginç bir not efendim.
...
ayrıca durup dururken "sevgili seyirciler gilberto nun asıl mesleği mobilyacılık" diyerek de o an yediğim yemeğin bir anlığına ağzımdan çıkmasına sebep olmuştur.pis adam.
arsenal-barcelona finalindeki asıl bombası ise şudur:
-fatih hocam ronaldinho üst düzey bi futbolcu mudur gerçekten?
+ebenin amı ertem sami
ayrıca sürekli olarak da ronaldinho nun sahadaki 22 futbolcuyla da dost olduğunu belirtmektedir.burdan da anlaşılacağı üzere ya takımlardan biri 1 oyuncu fazla oynuyor,ya da ronaldinho kendisiyle de dost.
ronaldinho'ya platonik bir aşk besleyen bu yüzden de maçı anlatırken sürekli saçma sapan cümleler kurabilen garip spiker. "o öpücük kime ?" demek ne demektir ya. (bkz: allah akıl fikir versin)
magazinel futbol spikerliğinde üstüne tanımadığım adam. eskiden orhan ayhan dolmabahçe'deki martılardan, manzaradan bahsederken şimdilerde tarz yaratma çabasındaki ertem şener de shevchenko'nun karısından, ronaldinho'nun brezilya kumsallarındaki yaşamından bahseder durur. fantastik yorumları bazen saç baş yoldurur. insanda, maç anlatırken usulca arkasına yaklaşıp "ya bi sus artık ertem" diyerekten kafasına bi tane patlatma isteği uyandırır.
gününün 18 saatini internette futbolcular hakkında bilgi arayarak geçirirmiş.bulduklarını laptopundaki bilgi bankasına kaydeder,maç için takımlar hakkında çıktıları alır maç öncesi 3 gün ezberlermiş.
maçın oynanacağı yerlerin de çoğuna giderek tarihi ve kültürel bakımdan tamamen tanımaya çalışırmış.not defterini yanından eksik etmez sürekli notlar tutarmış.
kanaldan arkadaşları ona kendi aralarında "skiper" diye seslenirmiş ve etrafı tarafından çok sevilirmiş.ismi türkçede erdem manasına gelirmiş.
bu adam adeta maç anlatmıyor,bilgi bahçesini sunuyor önümüze,modern sunuculuğun günümüzdeki karşılığı gibi,halit kıvanç onun maç anlatımını dinlerken "işte benim veliahtım bu" diyerek ağlarmış...
"hasan topa yetişebilir mi? hasan topa yetişebilir mi? hasan topa yetişti. evet. (aynı heyecanla devam ediyor) hasan dışarda, top oyun alanında."
(bkz: 27 eylül 2006 liverpool galatasaray maçı)
ben maçları galatasaray'ımın kazanması ve bu esnada güzel heyecanlı bir akşam geçirmek arzusu ile tvde takip ediyorum maça gidemediğim zamanlarda. ben zaten fabio aurelio'yu da cihan haspolatlı'yı da bir kilometreden tanır hale gelmişim hastası olduğum avrupa futbolu sebebiyle. adamlar formaların arkasına da yazmışlar isimleri zaten.
ben "x, y'ye pas verdi, z taca attı" diyen spikerleri sevmiyorum. x, y ve z'yi zaten tanıyor, top taca çıkmışsa bunu zaten görebiliyorum. ben maç izlerken benim kadar heyecanlanan, eli ayağı buz kesen, saçmalayan, çıldıran spikerler görmek, duymak istiyorum. ertem şener "sabri, hasan'ı gördü" demek yerine "sabri, topu hasan'a yolluyor, hasan liverpool savunması arasında dans ediyor" dediğinde daha çok eğleniyorum ve sabri ugan "ümit topun gerisinde" demek yerine galatasaray'ın anfield road'da bugüne kadar sağ taraftan kullandığı tüm frikiklerin sayısını verdiğinde daha çok zevk alıyorum. peter crouch bizim kaleye vole çaktığında takdir edebilen spiker istiyorum. ümit karan'ın golünde benim kadar bağırabilen birini istiyorum.
ilker yasin ve ekürisinin yaptığı fc randers'ın doğubank çakması part time topçularına "süper brezilyalı", "geleceğin yıldızı bu kesin"** yorumlarının ise bu sporu eğlenceli aktarmak değil komik duruma düşmek olduğuna inanıyorum. bu akşam 4 ayrı maç 4 kanalda yayınlandı ve sabri ugan dışındaki anlatımlardan zevk aldım diyen olacağını sanmıyorum.
star tv her zaman maç sunumu ve yayını işini iyi yaptı, ertem şener de an itibariyle en iyi maç anlatımı yapan spikerdir nazarımda. futbol eğlenceli bir oyun, eğlenceli sunulmalı diye düşünüyorum özetle.
aç bu adam aç! bilgiye doyurun bunu! ronaldinyo 'nun en sevdiği boxer 'ın türk malı imitasyon tazmanya canavarlı siyah boxer olduğundan, tiyeri ağnri 'nin gece 2 gibi evinin bahçesindeki çimleri işeyerek sulamaktan zevk aldığından, emanuel pöti 'nin overclock'çu olduğundan, mançester yunaytıt 'ın maçlarını klübü kuran maden işçilerinin çalıştığı madenin önündeki arazide oynamaktan daha çok zevk aldığından lakin bunu 1946 senesinde o madendeki grizu patlamasının ardından 8 futbolcularını kaybettikleri için istemeyerek de olsa bıraktıklarından, cüventüs 'ün geçen sene kaybettiği takımlarla ertesi senelerde karşılaşırsa 2-2 berabere kalmadan rahatlayamadığından bahsedin.
dipnot: adamın msn nicki aynen şöyle
(*) (so) ertem (so) (*) ##--__^^=== birden bire hayatımın tümü oldun, gecelerime gün gibi doğdun ronaldinyo ===^^__--##
rüyamda dış ses olarak sürekli "safety haven" ** 'ın ne anlama geldiğini açıklamaya çalışan, hatta ayrıntısını hatırlamadığım 1961 tarihli bir olaya bağlayan, biraz önce kalktığımda ertelediğim telefonumun alarmının çalıp sustuktan sonra, ekranda "erteleme devrede" yerine bir an için "ertem şener devrede" görmeme sebep olan yüce kişilik, inanılmaz spiker, ruhlar aleminin andy gray 'i.
abi sana karşı bi önceki girimde ne itham ettiysem özür diliyorum. ben bir eşekim. okulum da bitti artık, ilk işim yanımda futbol almanakları ve futbolcular hakkında 1000 gereksiz bilgi ciltleriyle gelmek olacak. manda b.kluğumu mazur gör. anladım ki ululardan uluymuşsun hazreti ertem. hörmetlerimi sunuyorum, saygıyla eğiliyorum. son olarak bir daha hangi şampiyonlar ligi maçını sunacaksan bu gece uykum esnasında rüyamda ilettiğin takdirde harıl harıl girişip iki klübün de antreman sahalarını sulayan hademelerin donlarının desenlerine kadar öğrenebileceğimi belirtir, huzurlarınızdan ayrılırım hocam. büyüksünüz.
şu anda bayern münih-ac milan şampiyonlar ligi çeyrek final maçının içine etmekle meşgul olan spiker. (spikeri lafın gelişi dedim) ilk 15 dakika içinde beni maçtan soğutmayı yine yeniden başarmıştır. adam maça bakmadan ezberden anlatıyor ve saçma sapan bilgiler (güya bilgi) veriyor ve beni delirtiyor ulan.
adam yerden 2 metre yüksekten pas atıyor, ertem bey: " yerden bir pas". kaleye şut çekiyo herifin biri, şut benim yürüme hızımın biraz üstünde, "çok sert bir şut". bir grup oliver kahn'a şarkı yapmış, adı olli kahn mış. maçtan önce bu çalmış. ıvır da zıvır. delirdim ulan. çıldırdım. çok sinirliyim be sözlük.
ekrana kim gelirse ya da kim topla oynarsa 3 isimden 1'inde* kesinlikle o kişi hakkında bilgi veren kişi. korkuyorum ki bir gün taraftarlara da el atacak.
- top dida'nın kontrolünde, aut. aut atışını dida kullanacak. dida hakkında ilginç bir not, milan kulübünün onursal başkanı berlusconi dida ne kadar kolay gol yese, ne kadar başarısız da olsa ben ölene kadar milan'da kalacak demiş.
(ekrana bir taraftar gelir)
- evet az önce gördüğünüz milan'ın amigolarından paletti, kendisi fossa dei leoni'nin eski gediklilerinden. hemen ilginç bir anekdot aktarayım; bir gün milanoda kulüp ürünleri satan dükkandan bir kaşkol alıp çıktıktan sonra kendisini bir pizzacıya atmış, orada da milan'ın o zamanlar ünlü futbolcusu van basten'le karşılaşmış. o akşam sabaha kadar milano barlarında eğlenmiş bu ikisi. futbolcularla oldukça yakın temas içindedir.
merakla bu tarz bilgileri de bekliyoruz senden ertem abi. arkandanız*!