|
|
- mitolojide aşk tanrısı..
hakkında çok çeşitli brbirini tutmayan söylentiler vardır..ööle tanrı olduuna da bakmayın.. tüysüzün teki bu eros.
her nekadar bu ismi sahiplensemde karakterin ezikliği nik'ten tamamiyle bağımsızdır..elinde ok ve yaylarla dolanan bu bebek figürleri aynı zamanda bir don markasına da isim babalığı yapmışlardır..(eros, 22.04.2004 14:14 ~ 14:16)
- prezervatif markası...
- (bkz: erosçuluk)
(lethe, 30.09.2004 20:24)
- (bkz: eros ramazzotti)
- çift cinsiyetli, altın kanatlı eros dört başa sahip olduğundan, bazen bir boğa ya da aslan gibi kükrer, bazen bir yılan gibi ıslık çalar ve bazen de bir koç gibi melerdi..
- hereos 3 te ard arda bana 10 kez yenilmiş ama doymamış,hala şansına yendiğimi iddia edebilen* hereos 3ü benden iyi oynadığını sandığı için bana 13 sinema borcu olan ve bu borçlarını bir türlü ödemeyen yüzsüz ve yenilen pehlivan*
(bkz: ben boynuza boynuz demem boynuz kulağı geçmeyince)
- birinci nesil arı.
- michelangelo antonioni'nin yönettiği, 2004 yapımı, her yerde arayıp bir türlü bulamadığım, dolayısıyla izleyemediğim film.
- (bkz: psykhe)
- kıskanç kadınların kocalarına giydirmeleri tavsiye olunmayan don markası.
- üç ayrı bölümden oluşan aşk ve cinselliği anlatan bir film. üç çok başarılı yönetmen tarafından yapılmıştır michelangelo antonioni, steven soderbergh ve wong kar wai. wong kar wai ın bölümü gerçekten süperdir ama soderberghinki robert downey jr a rağmen silik.
- cupid olarak da bilinir. kimisinin çizgi filmlerden, meraklı olanların efsanelerden anımsayacağı mitolojik bebe. koskoca aşk tanrısı neden bu şekilde bir imaja mahkum edilmiştir bilemiyorum. hektar hektar hayal dünyası olanların okundan nasiplenip yuva kurmak istediği kanatlı mutluluk perçini de diyebiliriz.
"kanatlı okçu bebe de neymiş birader" diyecek olanların kaz dağlarına doğru depara kalkmalarını öneririm. bunun dışında kendisinin modern yaşamımızdaki izdüşümünü düşünmeye kalktığımda bir sonuca ulaşamadım. isteyenler 'sikleme, aşık olsun' politikası çerçevesinde no look pass* falan atabilirler.
- izmir'de karşıyaka'da bulunan bir emlak bürosunun (evet yanlış okumadınız) adıdır.
- michelangelo antonioni
steven soderbergh
wong kar wai
nin birbirinden bağımsız üç filmini içerir. üç yönetmeni peş peşe görmek keyif katsayısını arttırır. ama wong kar wai'nin "the hand" bölümü nefistir lezizdir.
- aşk ve güzellik tanrıçası aphrodite in oğlu, diğer adı amor dur.
- türkiyede genelde bir çok seks shopa isim babası olmuş mitolojik tanrı.
- (bkz: mitolojik pezevenk)
- beni sırtımdan vuran hain tanrı. ne gerek vardı oklarından bir tanesini bana sallıyarak boşuna harcamanın alla alla.
- eros sadece aşk tanrısı olarak görülmemesi gereken bir tanrıdır.işin derinine inersek aşk,şehvet,tutku gibi duygular insanı sekse iter ve üreme işlemi gerçekleşir.bu nedenle eros'u mitolojide basit bir aşk tanrısından öte insan neslinin devamlılığını,üremesini sağlayan bir tanrı olarak nitelendirmeliyiz...
- deftones' un üzerinde çalıştığı yeni albümlerinin başlığıdır.
|