görseller
erol günaydın 

belki ilginizi çeker
  1. · soyut padişah
  2. · hırsız polis
  3. · süper sesli adamlar
  4. · bay yanlış
  5. · kahraman bakkal süpermarkete karşı
  6. · aşk ı kıyamet
  7. · çokomilk reklamı
  8. · okan bayülgen
  9. · tatlı kaçıklar
  10. · o kadın
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · ugg
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · fotoğraf makinası olmayan japon
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · uludağ sözlük
  8. · kişinin büyüdüğünü anladığı an
  9. · erkek arkadaşın yok mu sorusuna verilen cevaplar

erol günaydın  

1. bir zamanların bay yanlış'ı ...
    (erdemetal, 22.08.2004 17:00)
  2. *emre altuğ'un aşk-ı kıyamet adlı şarkısının klibindeki performansı takdire şayandır.
    (srce, 08.11.2004 03:40 ~ 03:44)
  3. sadece gözlerle bile çok şey ifade edilebileceğini gösteren yetenek abidesi.

(bkz: hırsız polis)
    (kurufasulyepilav, 27.12.2005 00:11 ~ 14.09.2007 22:18)
  4. süper tatlı bir adam, gerçek sanatçı. değeri sonradan anlaşılacak olanlardan.
    (creepingdeath, 26.03.2006 01:26)
  5. her daim ayakta alkışlanması gereken ve başımızın üstüne taç yapmamız gereken sanatçılarımızdandır
    (eric clapton, 20.04.2007 11:25)
  6. koltuğunun altına girip 'size baba diyebilir miyim?' denesi insan.
    (chat noir chat blanc, 08.07.2007 00:32 ~ 23.08.2007 01:01)
  7. türkiye'nin sahip olduğu en büyük yeteneklerden biridir.
    büyük oyuncudur.
    bir bakışıyla ağlatır,bir bakışıyla güldürür...işte önemli olan da budur,herşeyi gözleriyle anlatabilmek,büyük oyunculuktur...
    kesinlikle ayakta alkışlanması,ellerinden öpülmesi gereken bir yetenektir.ömrü uzun olsun ve nice oyunlarda,nice rollerde oynasın inşallah.
    (angelic lover, 08.07.2007 00:36)
  8. 1933 trabzon doğumlu,tiyatroda 50 yılını aşkın bir süredir yer alan muhterem oyuncu.ayrıca pek çok kibar ve çok tonton bir insandır.

kendi hayatını anlatan söyleşi tarzındaiki kalas bir hevesadında bir kitap yayımlamıştır.bu eser 8 aylık süre zarfında yapılan ses kayıtlarıyla oluşturulmuş ve çok kapsamlı bir şekilde hayatına dair izler taşımaktadır.

(bkz: ömrüne bereket)" onmousedown="return bkc('1666976','+%60%F6mr%FCne+bereket%60')">ömrüne bereket)
    (ceyus, 08.07.2007 02:59)
  9. 7 temmuz 2007'yi 8 temmuz 2007'ye bağlayan gece konuk olduğu makina programında okan bayülgen gibi bir şahsın bile karşısında neredeyse saygı duruşuna geçerek konuşacağı büyük tiyatrocu kişilik.
    (gonnara, 08.07.2007 03:23)
  10. bir zamanlar engin günaydının babası olduğuna kendimi inandırdığım usta tiyatrocu. benziyor gibi geliyorlardı birbirlerine, soyadlar da tutunca böyle bir kanıya vardım. sonra araştırınca böyle bir durum olmadığını öğrendim. yoğun bakımdaymış büyük ustad tez zamanda iyileşmesini tememnni ediyorum.

edit: giri ile ilgili bir röportaj;

http://www.sabah.com.tr/...
    (seroo, 03.08.2008 19:44 ~ 19:49)
  11. dün gece jüri üyesi olduğu bir yarışmayı tesadüfen izlerken kendisini görünce "acaba bi rahatsızlığı mı var" diye düşünmüştüm.hali bana pek iyi gelmemişti. osman yağmurdereli ölmeden önce rüyamda öldüğünü görmüştüm. kendimden korkar oldum, umarım kısa zamanda toparlar.
    (digitalis purpurea, 03.08.2008 20:11)
  12. bir yıldız daha kaymasın isterim.muhakkak olacak bir gün ama o gün bu gün olmasın.oyunculuğundaki yeteneğinden ziyade tiyatroya olan aşkı beni kendine hayran bıraktırdı.tutku,aşk,sevgi gibi duygularla mesleğini yapan kaç insan var ki?sırf bu meslek aşkı ve sevenleri için yaşama tutanmalı.acil şifalar diliyorum...
    (gunebakan, 04.08.2008 15:49)
  13. bu topraklardaki bir yudum insandan biri. çok sevdiğim hemşerim, sanatçı, insan gibi insan. daha çok yaşasın, daha çok sevelim, daha çok izleyelim dedirten güzel insan.
    (polikina, 04.08.2008 16:13)
  14. bugün sevindirici bir haber duymamızı sağlayan tiyatro adamı.

http://www.ntvmsnbc.com/...
    (bayan keuner, 16.08.2008 16:24)
  15. vedat özdemiroğlu'nun uykusuz'daki köşesinde son dönemdeki yaşadıklarını kendisi şöyle anlatmaktadır:

"bu yaşta askerlik şubesinden çağırdılar, yaptım dedim, belge istediler... sonra öbür taraftan çağırdılar, askerliğimi yapmadım diye kabul etmediler... ortada kaldım valla..."

sen çok yaşa erol abi.
    (dr conners, 23.08.2008 19:44)
  16. insana "dedem olsa ya benim" dedirten güzel insan. (bkz: çiçek taksi)
    (selçukdereliseninanannereli, 15.02.2009 01:00 ~ 12:37)
  17. bu gece türkçe sözlük hafif komik programında anılarını anlatırken çoşan çoşturan muhteşem usta oyuncu.
    (asymmetry, 18.02.2009 00:57)
  18. öldükten sonra değeri daha da iyi anlaşılacak oyunculardan. ölmeden pek bir kıymetini bilmiyoruz işte, aynı gazanfer özcan gibi. şimdiki gençlerden birisi olarak, izlediğim onca dizide, onca görüntüde bu adamın yeri hep varmış bu sabah farkettim. bir çok yapımda gizli yüz olmuş, binbir surat olmuş ama her zaman kalitesini ortaya sunmuş. şimdilerde gizli yüz olmasa da, çoğu gencin izlemek için gecelere kadar oturduğu programda bile kendisini gösteriyor.

çok üzüldüm bu sabah, erol günaydın da yaşlandı diye. daha bir çok yapımda görmek isterdim diye bir daha üzüldüm. ama nafile, zaman geri dönmüyor. yaşlandın be usta... ama hala aramızdasın ve hala kıymetini bilen binlerce kişi var.
    (gurugafa, 19.02.2009 10:23)
  19. içime soksam doyamayacağım sinema ve tiyatro sanatçısı. beni karşısına alsa, günlerce anlatsa anılarını.. o anlatsa, ben dinlesem sabaha kadar bıkmam. kendisi dedem olsa ancak bu kadar sevebilirdim heralde. allah onu aramızdan almasın.
    (seni kendime sakladim, 19.02.2009 17:23)
  20. gazanfer özcan'ın da vefatıyla birlikte artık adını her sol framede görmemle birlikte içimde kötü kötü hisleri belirtip, beni korkutan tiyatro ustası.

daha nice cumartesi geceleri onu disko kralı'nda görürüz inşallah.
    (kejura, 19.02.2009 17:29)
  21. çocukluğumun unutulmaz trafik öğretmeni. bay yanlış ve doğru ahmet (son zamanlarda ahmet büyümüş olduğundan yerine doğru mehmet gelmiştir). ahmet'in yerine mehmet'in geçtiği bölümdeki dialog hala aklımdadır.

sahne 1
    bay yanlış yine hata yapmak için doğru ahmet'i buluşma yerinde beklemektedir. çünkü o olmadan yanlış hiçbirşey yapamamaktadır.ahmet'in yerine başka bir çocuğun geldiğini gören bay yanlış sorar;

bay yanlış (erol günaydın) - aaa sen kimsin?
    doğru mehmet - benim adım mehmet.
    bay yanlış - ahmet nerede mehmet ?
    doğru mehmet - ahmet artık gelmeyecek yerine ben geleceğim. ahmet artık büyüdü. ilkokul öğrencisi oldu. artık onun yerine ben yardım edeceğim.

ahhh ne günler... ne dialoglar.. teşekkürler erol abi.. bize doğruyu yanlışı gösterdiğin için.

not:ilkokul öğrencisi olunca bay yanlış'a yardım etme görevinden emekli olan doğru ahmet'in daha sonra okuyup adam olup olmadığı meçhuldür.
    (feto, 20.02.2009 17:03 ~ 02.03.2009 14:56)
  22. türkiyenin en iyi oyuncularındandır. bugün doğum günüymüş. uzuunn uzunnn ömürler dilediğim insandır. en tatlı dededir.
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 19.04.2009 01:41)
  23. - galatasaray lisesi'nde eğitimini almıştır.
    - 1955'te kurulan dormen tiyatrosu'ndaki papaz kaçtı oyununda oynamaya başladı.
    - 1956-57'de küçük tiyatro'da "kleopatra'nın mezarı" isimli oyunla birlikte devlet tiyatrosuna girdi.
    - ismail dümbüllü onur ödülü'nün yanı sıra; dördüncü antalya film şenliği'nde "güzel bir gün için" adlı filmde en iyi yardımcı erkek oyuncuve en iyi senaryoödüllerini almıştır.
    (ceyus, 08.09.2009 02:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil