|
|
- daha ziyade alaturka tuvaletlerde plastik tutucusundan duvara çiviyle asılmış, yanından parlak renkli plastik kaplamalar fışkıran, asli görevi olan tuvalet kokusunu yok etme işini yapmaktan aciz, daha ziyade bir dekorasyon unsuru gibi dikkat çeken nostaljik koku giderici.
- markanın ürün ismine dönüşmesinin en can alıcı örneği.
çocukluğumda hep tuvaletlerin genelde kullanım dışı olan sifonuna yakın bir yerde asılı dururdu.hiç aklıma onun adının ne olduğuyla ilgili soru gelmemişti.tek bildiğim renk renk ve koku giderici bişey olduğuydu.
sonraları nasıl oldu bilinmez ama muhtemelen bir milyoncuda arkadaşlarla dolaşırken adının ernet olduğunu öğrendim.o zamandan sonra aklımı sürekli olarak kurcaladı.lan a.k hangi denyo böyle bir isim bulmuş diye kafamda tilkiler bir müddet sikişti.
derken yıllar yılları kovaladı ve üniversite yıllarında tutulan bir öğrenci evinde gereksinimini hissettim ilk defa.gittim bir milyoncuya alıyım şundan bir kere dedim.hem ucuz hem de yıllarca gittiğini biliyorum.evden taşınsam bile benden sonrakiler rahat eder babında düşünceyle raftan aldım.
şöyle bir kokladım arkasını çevirdim ve o da ne lan.vay a.k demişim,kafasına elma düşen newton gibi mi yoksa evreka deyip hamamdan dal taşak çıkan arşimet gibi mi orasını pek hatırlamıyorum.o an kafada öyle bir ampul yandı ki sanki dünyanın sırrını çözdüm.
bu da böyle gereksiz bir anımdı işte.(jugador, 26.12.2007 17:51 ~ 17:52)
|