21 mayıs 2012 pazartesi
günün başlıkları: 722 tane
günün başlıkları: 722 tane
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·istanbul (2)
- ·
- ·zaman (4)
- ·
- ·via port (2)
- ·
- ·
- ·
- ·beşiktaş (3)
- ·fakir ama güzel kız (14)
- ·behzat ç (35)
- ·
- ·
- ·
- ·this is sparta (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kate upton (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·evgeny grinko (2)
- ·
- ·xxl (3)
- ·
- ·
- ·peluspenguen (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·x large (3)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·hababamdebabam (3)
- ·
- ·
ernesto cheguevara turğut
- batman doğumludur.
http://www.radikal.com.tr/...
(bkz: adını cheguevara koydum) - turğut'un bilinçli mi yoksa nüfus memurunun türkçe ile arasındaki ilişkinin kötü olmasından mı koyulduğunu merak ettiğim isimdir.
- korkutandır.justinbieber yılmaz gibi isimler görürsek şaşırmamak lazım.mazallah biri justin bieber'ın kitabını okur ve etkilenirse gerisini siz düşünün.
- bazı insanlara göre, çocuklarının nasıl kedi ve köpekten farksız göründüğünün kanıtı olan talihsiz isime sahip bebek. kediye, köpeğe isim verir gibi isim veren çocuğuna, onun da ileride bir birey olacağını düşünmeden, ileride yetişkin biri olacağını düşünmeden düşüncesizce davranan bilinçsiz o kadar çok insan var ki.
yalnızca isim verme konusunda değil. doğduğundan itibaren bir facebook hesabı açmak, fotoğraflarını boy boy dizmek o sitede, en masum hallerini videoya çekip paylaşmak. bence göründüğü kadar masum bir şey değil bu. o kadar şükrediyorum ki benim zamanımda fotoğraf makinesi bulmak bile zordu, şanslıyım diye.
bir şeylere karşı çıkamayan, görüşünü belirtemeyen bir canlı diye bebek, çocuk dediklerimiz bu kadar sömürülmemeli.
tamam her insan çocuğuna vereceği ismi seçmekte özgürdür, ona bir şey demiyorum. ama özgürlük diye de bu kadar bilinçsizce davranmak, yazıktır çocuk için.
belki bambaşka bir siyasi görüşü o olacak o çocuğun, belki siyasetten tamamen uzak bir insan olmak isteyecek. şimdiden bir çocuğun geleceğini bu derece keskin hatlarla belirlemek insafsızlık gibi geliyor bana. madem bir insanın izinde, görüşünde yetişmesini istiyorsun onu eğitirken, büyütürken yap bunu. sonrasına kendisi karar versin düşünerek. bu denli şekilci olmak yalnızca o çocuğun hayatını zehir eder başka da bir şey katmaz.
kürdistan ismi verilen çocuk için de aynı şey geçerli. vallahi yazık günah. şimdiden mahvetmek o çocukların hayatını vicdan işi değil.
kürdistan isimli çocuk için bir şey yapıldı mı ismi değiştirildi mi bilmiyorum ama umarım bir şekilde o çocukların hayatları kararmadan bir düzeltme, bir müdahale edilir. hayır, zamanında adam akıllı isimleri bile nüfus cüzdanına yazmak istemeyen memurlardan sonra ne değişti de bu denli acayip işler yapılıyor onu da anlamadım gitti. - kebapçı babanın oğlunun kebapçı olması gibi bir durum. ileride bu çocuk dindar, kapitalist olursa ne olacak? bi de isminden dolayı işe almazlar adamı. milletvekili adayı olduğunda batman adayı "che guavera" olarak geçer ismi. akp'ye almazlar zaten.
-hocam geçen şu batmanlı che guavera ile konuşuyordum
+tamam da arjantinli lan o.
-her neyse işte... - (bkz: mahzuniboizzetalişan özcan)