ermeni soykırımı 

adana çık aradan

1. (bkz: sözde ermeni soykırımı)
    (creepingdeath, 30.07.2004 10:50 ~ 13.01.2007 11:29)

2. sizi "sözde ermeni soykırımı" başlığına yönlendiriyor olmasıyla sözlük yazarlarının tavırlarını açıkça belirttiği, dolayısıyla genel tavrın "sözdelikten" yana alındığı soykırım. "sözde" olmayınca rahat etmiyoruz galiba.
    (ayakkabınıniçinekaçankarga, 27.07.2007 18:45 ~ 18.05.2008 18:23)
  3. (bkz: @1144012)
    (wondrous, 04.10.2007 02:12)
  4. 1915 yılında ermeni tehciri sırasında gerçekleştirilen kıyımın, (türkiye dışındaki) dünya kamuoyu ve akademik çevreler tarafından soykırım olarak tanımlanmasıdır. bizdeyse genelde resmi tez gereği başında bir "sözde" ilavesiyle anılır.
    (rahatsız, 05.12.2007 21:16 ~ 21:28)
  5. (bkz: kızıl kitap)
    (only ash remains, 24.12.2007 23:09)
  6. (bkz: sözde)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 24.02.2008 03:38 ~ 09.04.2008 05:11)
  7. çoğu yurdum insanının, bildiğin sokaktaki adamın, işinde gücündeki sıradan vatandaşın, tarihçilerin etraflıca tartışmasına, tersini iddia eden kanıtların ortaya atılmasına falan gerek duymadan müthiş bir mantık silsilesiyle de çürütebildiği iftira:
    "türkiyede binlerce ermeni nüfus var, ermenistanda kaç türk var şu an yaşıyan! kim kime katliam yapmış?"

bir haber sitesindeki yorum köşesinden alıntıladığım bu ifade, anonim bir nitelik taşıyor. esasında gündelik hayatta pek çok kez -kendi ailemdeki bir kısım ultra vatanperverden bile- bu nevi yorumları duymuşluğum var. ama bu tek cümlelik harikulade yalın yorumdan sonra benzersiz bir aydınlanma yaşadım, kafamdaki bütün kuşkular, bu müthiş mantık zinciri karşısında eriyip bitti. evet dedim kendi kendime "işte bu! aradığım cevap bu!" (bir parça teatral kaçsa da aynen dedim lan bunu valla bak.) sağduyulu halkımızın sağduyulu yorumcu bireylerinin, ermenistan'da türk olmamasından hareketle dünyaya verdiği tarih, mantık ve izan dersinin benzerlerini, hayatımın her alanında uygulamak istiyorum ben de. geçirdiğim dönüşümün ardından artık, "sözde soykırım" demek beni kesmez. bu bağlamda benim naçizane önerim hem manayı güçlendirmek, hem iftiraya daha fazla karşı çıkmak adına, bu meşum isim tamlamasının başına birden çok "sözde" koymak. yalnız dikkat edelim iki kere sözde deyince anlam yamulabiliyor. kafamızda sayıp da söyleyelim. çift haneli bir tek sayı, başlangıç için yeterli olabilir.
    (fantaghiro, 25.04.2008 09:31 ~ 09:33)
  8. gerçekte olmayan şey.
    avrupanın türkiyeye kabul ettirmeye çalıştığı bir iddia.tamam,belki o dönemde toplu ölümler olmuştur ancak bu karşılıklı olmuştur ve kesinlikle soykırım değildir.bizim sürekli örnek almaya çalıştığımız,daha doğrusu özendiğimiz avrupanın elinde yeterli delil olmadığı halde kabul ettirmeye çalıştığı çirkin bir itiraftır yalnızca.
    bazı zihinler "almanlar da yaptılar ama inkar etmiyorlar" şeklinde benzetme yaptılar.nasıl oluyor da nazilerle karşılaştırılabiliyoruz anlamıyorum.
    "kabul etsek ne olur"muş!!ne olacağı o zaman görülecek.kimbilir ne tür tazminat isteyecekler!

ne zorluklarla elde ettiğimiz özgürlüğümüzü,ülkemizi bu zihinlerden arındırabilsek keşke...
    (krem karamel, 25.04.2008 13:45)
  9. (bkz: yalandır)
    (bkz: iftiradır)
    (bkz: hocalı katliamı)
    (bkz: asala)
    (bkz: asala tarafından şehit edilen diplomatlar)
    (hidrolaz, 25.04.2008 13:57 ~ 27.05.2008 12:49)
  10. ermeni çetecilerin tutuklandığı 24 nisanı sözde yıldönümü olarak anılan ,sözde soykırım.akademik çevrelerce kabul edilmişliği falan yoktur.hatta ermeni hükümetince mevzuunun tarihçilerin oluşturacağı bir komisyonca incelenmesi de reddedilmiştir.ermeni diasporasının siyasi baskıları ile ayakta durmaktadır. terminatör arnold gibi osmanlı tarihi hususunda engin(!) akademik araştırmaları olan ecnebi valiler,senatörler,vekiller tarafından kabul görmüştür.
    (bukalemun, 10.05.2008 01:32 ~ 25.05.2008 12:15)
  11. tabi bir de türk resmi tezine parelel birşey söylemeyi ayıp sayanlar için savunulası en azından reddedilmemesi gereken olaydır.konu hakkında fazla bir bilgiye sahip olmaya gerek yoktur.dünya hükümetleri tanıdığına göre vardır.reddedersen faşist olursun mazallah.
    (bukalemun, 10.05.2008 01:40)
  12. (bkz: http://www.evrensel.net/...)
    (yağmursonrasıtoprakkokusu, 19.05.2008 19:28)
  13. yahudi soykırımıyla iligli avrupadaki bazı müzeleri (özelllikle auschwitz) gezmiş olanlar dikkat ettilerse fark etmişlerdir ki hiç bir yerde "alman ordusu" ya da "almanlar" gibi kelimeler kullanılmamıştır.(bkz: ben gezdim gördüm havası) sürekli. nazi. ss. hitler' forces denmiştir.

hatırlatayım ki hitler denilen şahıs almanyada seçimle işbaşına gelmişti.hatta yapacağı şeyler ortadayken de daha da güçlü oylarla gelmişti. ama ermeni soykırımını yapan insanlar ne türkler ne de başka birisi oyladı. ya da tamam böyle bir soykırım olmada ama bu "ermeni savaşı" esnasında anadolu sınırları içinde yaşayan hiç bi vatandaşın söz söyleme hakkı bulunmadı.

gel gör ki o çok sevigli avrupa birliği kesinlikle almanyaya yaptığı muameleyi türkiyeye yapmaz ve heryerde sürekli ermeni soykırımını türkiye adıyla anar.
    biz de bundan başına "sözde" kelimesi kullanarak kurtulmaya çalışırız.

stratejinizi yiyim . ben de bundan sonra bu tür tartışmalarda ab taktiği izleyecğeim ve de "enver forces" "terrakis" "sultan army" gibi sikik sokuk kelimler kullancğaım .

hitler forces nedir lan abcim. sanki klonlar öldürdü milyonlarca insanı küçücük bi köyde. (bkz: star wars)
    (pelin87, 21.05.2008 00:15 ~ 00:17)
  14. olduğu varsayılan ve var sayılmayan bir konunun tartışılması ülke insanının cehaleti ve politikacıların yanlışları vesilesiyle her daim sürecek gibi.
    varsayılan olmadığı ise bu yaygara niye?
    eğer ki varsayılan olduğu yönündeyse; üzerinden yılların geçtiği bir olgu. yeni nesile mal edilmemeli.
    unutulmaması gereken asıl konu; milletler tarihinin çok fazla savaş ı içerdiği.
    geçmişini unutan milletlerin geleceğini göremeyeceği gibi, her zaman arkasına bakan milletlerin de önünü göremeyeceği aşikar.
    uzatmayalım...
    (benbeniminsanolabilmeihtimalimisevdimsanki, 21.05.2008 02:14)