belki ilginizi çeker
  1. · modernlik adına saçmalayan sözlük yazarları
  2. · provokatörlerin beslenme çantalarında bulunanlar
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · yaran diyaloglar
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · bloodlust
  9. · cruise

ermeni soykırımı vardır  

sayfa  / 2
  1. (asasdas, 09.09.2008 23:06)
  2. oyuncakçı dükkanı yazısı.

(bkz: ermeni soykırımı gelmiştir)
    (camel, 09.09.2008 23:07)
  3. hiçbir ülkede söylemesi -en azından hukuken- suç olmayan cümle. ama tersini söylerseniz medeniyetin beşiğinde hapse girebilirsiniz.

sonuç olarak önermedir, tarihi delillerle tartışılmalıdır, vardır yoktur karar verilmelidir. dört kelimeyle var olduğunu iddia etmek en basitinden safdilliktir.
    (asasdas, 09.09.2008 23:12 ~ 23:12)
  4. çalışan bir adalet sisteminde bu söylemde bulunanların hakkında suç duyurusu açılacak söylemdir.

not: işbu giri yorum değil bilgi içermektedir. başlıkta yazılan yazarları uyarmaktadır. bahsedilen madde tck 301 dir.

çalışan derken ise orhan pamuk gibi önce yargılayıp sonradan baskıya dayanamayıp çıkartan bir sisteme gönderme yapıldı sadece.
    (bugun burda cumartesi, 09.09.2008 23:12 ~ 10.09.2008 14:17)
  5. (keyif pezevengi, 09.09.2008 23:13)
  6. (hansvoralberg, 09.09.2008 23:21)
  7. bazı şeyler hakkında atıp tutmak çok kolaydır ama bir halkı zan altında bırakmak bu kadar kolay olmamalı.

*bkz.rus devlet arşivlerinden 100 belgede ermeni meselesi*
    (şevket i bostan, 09.09.2008 23:29 ~ 23:29)
  8. türkiyede düşünce özgürlüğü yok derler bir de. bakın deli bir taş attı kuyuya yine. her gün de türüyor bunlar umarsızca. durduramıyoruz. bak güzel ülkeme herkez düşüncesini nasılda söylüyor. hem de kaynak kıç gösterilerek. kıç referans olmasa,ikinci alternatif olarak kimisi ahmet altanı da gösterebilir. ne de olsa güzel memleketimde referans gösterilcek insancıklar sürüsüne bereket.

lenin kütüphanesinde gerçekler yatar, sevgili provakatif barış güvercinleri , entellektüel geçinnmeye çalışan, hümanist, ajitasyon kokulu gariban arkadaşlarım. savunduğunuz adamlara söyleyin, bir gitsinde o kaynakları türkçeye çeviriversin gerçekleri de görün. ama dikkat edin hazımsızlık yaratabilir. işinize gelir mi gelmez tabi. sonra kim provakasyon satacak güzel memleketimizde. sizlere de ihtiyaç var bu memlekette.

ee adamların(ermenilerin) başbakanı demiş vakti zamanında "ermeni soykırımı batının uydurduğu siyasi bir yalandır" diye. aklıma geldi söyleyeyim dedim.
    (absimiliard, 09.09.2008 23:29)
  9. (knuckle, 09.09.2008 23:41 ~ 23:46)
  10. -ermeni soykırımı vardır!

+var,var gel...
    (2rüdmülö kamlo nadarıs, 10.09.2008 00:00)
  11. (mihman, 10.09.2008 00:04 ~ 21:56)
  12. +ermeni soykırımı vardır
    -saçmalama olm yoktur
    +vardır
    -yoktur
    +vardır !
    -vardır
    +yoktur.
    -haıaha. gerzek
    (prezerlatif, 10.09.2008 00:12)
  13. abdullah gül ün,recep tayyip erdoğan ın ve diğer benzeri şahsiyetlerin ağzından çıkması muhtemel cümle.
    (melatonintr, 10.09.2008 00:25 ~ 00:26)
  14. (whothehell, 10.09.2008 10:11)
  15. söylenmesine tahammül bile edemediğim cümle. olmayan bir şeyi var gibi gösterme çabası. ermenilerin soykırım diye iddia ettikleri şey, osmanlı'da daha önce de uygulanmış olan bir iskan politikası'dır. savaş koşulları sebebiyle bazı hoş olmayan, insanlık dışı olaylar olmuştur tedbirler alınmasına karşın, ancak bu insanlık dışı olayları gerçekleştiren iddia ettikleri gibi sadece türkler değildir. ve bilin bakalım hangi sebeple bu iskan politikasına başvurulmuştur. evet, bildiniz, ermenilerin doğunun ağzına sıçması, türk ordusuna ihanet etmesi, ruslara destek vermesi. soruyorum, ne olmasını bekliyordunuz, ah bebeğim, tamam lan tamam, doğu sizin demesini mi osmanlı'nın? üretilebilecek en insani çözüm olan tehciri yapmıştır osmanlı. evet kötü olmuştur yaşanan olaylar, keşke olmasaymış, ama onu ruslarla birlik olup osmanlının doğu bölgesinin canına okumadan, türk köylerini basmadan önce düşünecektiniz. türk tarihçilerle tartışmayı reddeden, dayandıkları tek şey "ajitasyon" olan bunu iddia eden insanlara tek kelime dahi söyleyemiyorum şu cümleden başka. oturup ağlamayı biliyorsunuz, hesap sorulmasını istiyorsunuz da, ağzına sıçtığınız türk köylerinin, öldürdüğünüz insanlarımızın, özellikle doğu karadeniz'den berbat şartlarda göç etmesine sebep olduğunuz bizim insanımız için kim hesap soracak? bizim de mi sizin gibi ajitasyon yapmamızı istiyorsunuz? bu kadar iki yüzlülük, bu kadar tek taraflılık olabilir mi yarabbim, bu cümleyi duyduğumda cinlerim tepeme çıkıyor.
    (charlienin dorduncu melegi, 10.09.2008 10:16)
  16. kabul edenlerin ajan olduğu şüphesini akıllara getiren sadece bir idda.
    farzedelim ki böyle bir şey var. kabul ettirince ne olacak. ermenilerin başı göğe mi erecek. türkiye bunu kabul ettirmenin arkasında başka şeyler var apaçık belli. en basitinden ermenistana verilecek tazminat. hemde yüklü bir tazminat. ülke siyaseti bir evcilik oyunu değil ki özür dileriz deyip olay kapansın. kabul edenlerin kabul ettikten sonraki ülkelerin tutumundan sonra türkün türkten başka dostu yoktur dediğini şimdiden duyuyorum.
    kabul ettirilmesinin emperyalist bir düşünceden ibaret olmadığını düşünüyorum. bizi bize düşürüyorlar. örnekte görüldüğü gibi.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 10.09.2008 10:30)
  17. taner timur'un ermeni soykırımı üzerine bir kitabı var. bu kitapta o dönemin komutanı veya rütbeli bilmem nesinin yazdığı bir kitaptan alıntılar da vardır. o bile ortada bir soykırım olmadığını, yaşananların savaş ortamının olağan getirileri olduğundan bahsetmiş.

ermeniler, ingilizlerin kışkırtmaları ve işbirliği sonucu kendi devletlerini kurmak için türk ordusuna saldırmışlardır.

ve ölmüşlerdir. olay bundan ibarettir.
    (pedesa, 10.09.2008 11:06)
  18. bu cümleyi kurmak suç olsun
    nasıl fransada ya da bilmem nerde -kör itin öldüğü yerde- bu cümlenin zıttını kuran kırmızı bültenle aranıyorsa
    ülkemizde de bu cümleyikuran aransın kırmızı bültenle!
    (esuele, 10.09.2008 11:31)
  19. - ermeni soykırım vardır!
    - he olmuş bişiler. pardon
    - pardon yetmez.
    - ne yapayım peki 100 yıl önceki başka bir devletin yaptığı olay için.
    - önce şu kapıyı aç açlıktan ölüyoruz.
    - eyvallah hacım ne demek açtım gitti.
    - yetmez ama bilmem kaç trilyon dolar tazminat ver.
    - ya hacı eyvallah ama o kadar para bende ne arar. gel sulh olak.
    - olak lan. gümüşhane, erzurum, erzincan, elazığ, bingöl, tunceli, muş, van, ağrı, kars, artvin, rize ve trabzon'u ver. ermenistan zaten oralar.
    - ohaa lan ne dion sen.
    - sulh olak dedin aslında yetmez bile. sen ordu ile giresun'u da ver fındık mındık bişeyler yapacaz artık.

peşin ekleme: kötüle ama olacağı bu. bil, öğren.
    (diabetik nöropati, 10.09.2008 11:43 ~ 11:44)
  20. yanlış bir önermedir. ermeni soykırımı varmış demek daha uygundur. görmeden sadece başkalarından duyduğu, emin olmadığı bir konuda bu kadar kesin konuşmak insanın gaza gelebilitesinin yüksekliğini gösterir. sen küçükken ibneydin deseler ben ibneydim mi diyeceksin? hayır ben ibneymişim daha uygundur.
    (jackthewinner, 10.09.2008 11:44)
  21. (tifosi, 10.09.2008 12:02)
  22. -ermeni soykırımı vardır!
    -ne kadar?
    -1 milyon.
    -gelişi 17 bin değil mi?
    -hayır 1 milyon kişi.
    -nası 1 milyon? 17 bin nüfusunuz vardı zaten yarınız kadın olsa her kadının yolda 118 çocuk doğurması lazım.
    -valla anıt orda belgeler de orda.
    -bizde de var belge de araştırtmıyorsunuz ki ortak bi kurul kurup.
    -ben bilmem eşim bilir.
    -anlıyorum.
    (exclurel, 10.09.2008 12:08)
  23. iki tane azılı provokatörün gelip de sözlüğü birbirine kattığı şu tartışma ortamında benim de bi iki kelamım bulunsun bakalım.

benim ermeni komşularım var, küçüklüğümden beri hep beraber burda yaşıyoruz. -isteyen pm atsın adres verim gelsin mekanı görsün-

birbirimize gideriz, geliriz. onlar paskalyada bize yumurta ve çörek verir *ki hastasıyım*, biz kurbanda onlara et veririz. harika ilişkilerimiz mükemmel yerleşik mahallemizde devam eder. hayatımda en çok güvendiğim ve sevdiğim kişilerden 2 tanesi ermenidir. hiç bir arkadaşımı onlar kadar sevmem. iki elim kanda olsa koşarım, onlar da bana koşar ki koştular da.

bir kere bile, 80 yaşındakinden 2 yaşındakine kadar, soykırım lafını duymadım. yan tarafımızda oturan teyze, amerikaya kızına gitti. "kızım memleketim gibisi yok, çok özledim" dedi geldiğinde. onlar burda ermeni, orda türk.

anlıyor musunuz?

bu sikko tartışmayı amerika ve ermenistan ermenileri ortaya atmadan önce, biz burda hali hazırda yaşadığımız sorunsuz hayatı yaşıyorduk zaten? benim ermeni sevgilim bile oldu. daha çoğaltayım mı örnekleri yavrucuklarım?

ermeni soykırımı yoktur. olası tek soykırım, sizin türk insanını çileden çıkartıp bu huzur dolu ortamı öldürmenizdir. sonra trabzondan bi meczup çıkmış hırant dink'i öldürmüş. insanları provoke etmeyin.

insanları provoke etmeyin!
    (kitiara uth matar, 10.09.2008 14:06)
  24. (zagnem, 10.09.2008 14:06)
  25. mantık çerçevesinden baktığını iddia edenlerin vahim bir hataya düşebildiği yargı. şöyle ki; bu arkadaş(lar) akılcılığa dayandıklarını sanarak diyorlar ki "bu tarihi bir vakadır, kesin olmuştur demek çok saçmadır, başkalarının söylediklerine göre kesin bir yargıya varılamaz". iyi güzel de, bu duruşunun tutarlı olması için diğer kutbu da dile getirmen ve o sonuca varman gerekli. mesela; "ermeni soykırımı kesin vardır demek de yoktur demek de aynı derecede mantıksızdır (saçmadır), bir tarafın tarih kitaplarında var, bir tarafındakilerde ise yok. basit insanlar da (a tribute to ilber ortaylı) kendilerine dayatılan resmi tarih tezlerine inanıp onu papağan gibi tekrarlamaktan öteye geçemiyorlar. demek ki bu tarihi olay hakkında resmi tarih tezlerine bakarak kesin bir yargıya varmak bizi yanlış sonuçlara götürebilir. hadise ancak ortak bir tarih komisyonu çalışması ile, arşivlerin açılması ile açıklığa kavuşabilir (belki)". lakin gel gör ki müthiş mantıki duruşun bu tarafını pek göremiyoruz, dolayısıyla kendi ideolojik duruşuna göre yorumladığın mantık tek ayaklı bir tavuğa benziyor.
    (xix, 10.09.2008 14:20)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil