ermeni soykırımı var diyen yazarlar 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. aydın sorumluluğu, halkı aydınlatma gibi klişelerin arkasına sığınarak üzerlerine vazife olmayan konularda yorum yapan ajan mı yazar mı oldukları belirsiz orhan pamuk gibi üyeleri olan güruh. tarihi araştırsan öyle bir olayın olmadığını görürsün, aydın olsan ülkenin olumsuzluklarını eleştirmekle hainliğin aynı şey olmadığını bilirsin.
    (şuursuz, 02.11.2005 12:36)
  2. anket manket dinlemeyip burda konuşulması gereken yazarlar
    (terakime, 02.11.2005 12:41)
  3. amerika ve ab den mamalanan entellektüelim diye geçinen lavuklar.
    (magarsus, 22.11.2005 01:41)
  4. (bkz: sözde ermeni soykırımı var diyen sözde yazarlar)
    (azwepsa, 22.11.2005 10:20)
  5. tarihçilerin çalışma sahasına tecavüz etmiş insan topluluğu.
    (stone cold, 22.11.2005 11:07)
  6. (bkz: orhan pambuk)
    (fado, 22.11.2005 11:31)
  7. düşüncelerini ifade etmek konusunda, bu kadar sabit fikirli insana, bunca kanuna, bunca seri eksi oy veren gereksize ragmen takdir edilesi düzeyde cesaretli davranmış kimselerdir.

edit: şundan da "ermeni soykırımı olmuştur." ibaresi çıkıyorsa, biz ırk olarak olmuşuz demektir.
    (bortu bocuk, 22.11.2005 13:36 ~ 26.06.2007 10:53)
  8. hemfikiriz, tamam ermeni soykırımı diye birşey yoktur, kolpadır oyundur vs. dir. bunun olduğunu iddia eden yazarlar, nobel ödülü almak için , götünü açmıştır, kıçını yırtmıştır, sözde yazardır, sözde aydındır, yurtdışından nemalanmıştır, vatan hainidir, eyvallah.
    da;
    diyelim ki atalarımız böyle bir hata yapmışsa -töbe haşa tabi ki yapmamıştır, aman beni de vatan haini ilan etmeyin şimdi*- bunu kabul etmek bu kadar zor mu olmalı, ben onu merak ediyorum. yani tarih boyu öncü olduğumuz bir çok aydınlanma, bir çok fetih, bir çok hoşgörüyle nasıl haklı olarak gurur duyuyorsak; tarihi süreçteki bir hata için "bak burada ayıp etmişiz" neden denmez?

şöyle bugünkü halimize bir bakalım; doğrularımız yanlışlarımızın yanında ne kadar az değil mi? bugünkü türkler olarak bizler, bu kadar hatanın yanında o kadar az doğrumuz varken, atalarımız o kadar güzelin, o kadar doğrunun yanıda bir kaç hata yapmış olamaz mı?

şu an büyük hatalar içinde olduğumuz için mi tarihimize leke sürülmesine, hatta teşebbüs edilmesine bu kadar hınçla yaklaşıyoruz. ben düşündükçe hep aynı noktaya dönüyorum maalesef, muhteşem bir geçmişimiz var ve tek övünecek şeyimiz bu.

dip not; ben de sait kofoğlu'ndan ders aldım, o kitapçığı ben de okudum. bence de ermeni soykırımı diye bir saçmalık yoktur.
    (solti, 22.11.2005 13:36 ~ 13:38)
  9. (bkz: yazar soykırımı var diyen ermeniler)
    (dlord, 22.11.2005 13:51)
  10. genelde george soros ve açık toplum enstitüsü tarafından fonlanıp ceplerine gold kredi kartı konan yazarlar.bazı kıdemlileri bilderberg'e çağrılma şerefinede erişmişlerdir.
    (advoscotch, 22.11.2005 14:08)
  11. (bkz: sözde türk)
    (bkz: sözde ermeni soykırımı)
    (where is my mind, 22.11.2005 14:49 ~ 15:01)
  12. http://www.radikal.com.tr/...
    (ucurtma, 22.11.2005 15:43)
  13. soykırımla savaş arasındaki farkı (ya da bahsedilen olayların soykırım değil savaş olduğunu) idrak edemeyen yazarlar da bu gruba girer. bahsedilen olayların ermeni (+ rus + fransız) askerlerinin doğu ve güneydoğu anadoluda giriştikleri müslüman ve türk soykırımına * karşılık olarak halkın (kimi zaman intikam duyguları da içeren) savunma ve karşı saldırı hareketleri olduğunu öğrenmek için gerçek belgeleri biraz inceleseler konunun kapsamını daha iyi anlayabilirler.

başlangıç için (itülülerin kolayca erişebilmesi açısından da) petek dergisinin dördüncü ve beşinci sayılarına başvurabilirler. hatta sadece dördüncü sayının arka iç kapağında osmanlıca aslı, ortasında da türkçesi olan belgeyi okumak bile olayların anlaşılmasına önemli katkılarda bulunacaktır.

art niyetli yazarlara ise tek söylenecek şey "elinizden geleni ardınıza koymayın"dır, çünkü belgeler ortadadır. örnek olarak yıllar önce * avusturya'da türk ve ermenilerin iddialarına karşılık belgeler sunmaları için kurulan bir platformdan bahsedebiliriz. (sanırım vat diye bi kısaltması vardı) taraflar, incelenmek üzere, platformdaki tarafsız hakemlere ellerindeki belgelerden önce 100er tane sunacak; bu ilk inceleme tamamlandıktan sonra 80er yeni belge daha sunacaklardı. nedense ilk 100 belgenin sunulmasının ardından ermeni tarafı platformdan çekildi.
    (goyathlay, 22.11.2005 16:07 ~ 16:09)
  14. eserleri ile bir yere gelememiş yazarların ün yapmak için kullandığı bir silahtır
    bunu yaparsanız belki ülkenizde pek sevilmezsiniz ama tüm dünya sizi tanır,sever
    sizi mazlumların zavallıların haklarını savunan biri gibi görüp dışarıya öyle tanıtırlar.sonra avrupanın bir köşesinde içki içmekten uyuşturucu kullanmaktan ve bayan arkadaşı ile cinsel ilişkiye girmekten başka hiçbirşey yapmamış bir tek kitabı açmamış olan avrupa yurttaşı "bak şu türklere o kadar adamı kesmişler bu adam da bunu ortaya çıkarmış aferin ona " diyerek tabir yerindeyse b.kun üstüne tüy diker ve olay büyür bigün karşımıza "ama sizin yazarınız bile böyle diyor " noktasına kadar gelir
    (anakin skywalker, 23.11.2005 19:02)
  15. ermeni olmaları muhtemel yazarlardır
    (mys, 27.12.2005 23:14)
  16. (bkz: kraldan kralcı olmak)
    (delilah, 28.12.2005 16:59)
  17. ün uğruna türklüğünden vazgeçmiş, avrupanın gözüne hoşgörünmek için türkleri haksız yere suçlamayı göze almış ve sonra da türkiyeden tepki alınca ben öyle bişey demedim tercümede yanlış olmuş diyecek kadar yüzsüz bir insan, savaş sırasında türklere saldıran öldüren, türk ordusuna karşı çete kuran ermenilere karşı savaş sırasında yapılan hiçbir eyleme karşı türkler soykırımla suçlanamaz!
    (uur, 28.12.2005 17:29 ~ 19:25)
  18. sadece yazarlar yoktur. ayrıca ermeni soykırımı var diyen öğretim görevlileri de vardır. sabancı ve bilgi üniversitelerinde çalışmaktadırlar...

bu kişilere fazla tepki gösterildiğini düşünenlerin açıp soykırımın ne demek olduğunu öğrenmelerini öneririm.
    (bkz: genocide)
    soykırım çok ağır bir suçlamadır ve "afedersiniz yapmışız geçmişte.. çok pardon" demekle geçiştirilemez. türkiye'nin ermeni soykırımı kabul etmesi durumunda sadece ölenlerin yakınlarının avrupa birliği mahkemelerine açacağı tazminat davaları "ki tahminim hepsi açar. bireyler açmazsa devlet onların adına açar." ülke ekonomisine ağır bir darbe indirmeye yetecektir. ermenistan'a toprak verilmesi bile gündeme gelecektir...

kara bir tablo çizmek gibi olmasın ama ermeni soykırımı türkiye'yi bölme çalışmalarının bir halkasıdır ve bu çalışmalar tıkır tıkır yürümektedir. böyle şeyler 10 sene önce hiç olmazdı. 10 sene önce millet çıkıp ermeni soykırımı konferansı düzenleyemezdi. 10 sene önce pkk militanları yüksekovanın meydanında toplanıp 5000kişi terör örgütü liderinin afişleriyle miting yapamazdı, istanbul'un göbeğinde pkk'lı gençlerle ülkü ocağından çıkan gençler çatışmazdı. 10 sene önce azınlık okulları bu kadar kolay açılmıyordu. değil 10, 3-4 sene önce kuzey ırak'ta türkmenler vardı. bu türkmenler ırak yönetiminde söz sahibiydiler. şimdi neredeler?

sadece şimdikiler suçlu demiyorum.. suçlu olanlar bu duruma zemin hazırlayanlar, ve onlara cahilce oy verenler...
    (neverland, 28.12.2005 17:37 ~ 17:42)
  19. (bkz: para para para)
    (karoten, 28.12.2005 18:15)
  20. biraz kültürel birikimi olan ve ortalama zeka seviyesinde bir yazarsa, yeni kitabı için reklam ya da nobel ödülü için lobi çalışması yapmayı amaçlayan kişidir.. (bkz: ağzı olan konuşuyor)
    (nell, 28.12.2005 22:56)
  21. evet herkes düşüncesini dile getirmekte özgürdür, hele böyle bir ortamda bunun söylenebilmesi güzel birşeydir, aynı görüş paylaşılmamasına rağmen saygı göstermek gerekmektedir, "demek öyle ha, bi eksi ye de aklın başına gelsin" düşüncesiyle eksi oyu basanlar dallamadır, embesildir ki kendilerini ifade edemedikleri gibi bunu yapabilen yazarlara eksi oy vererek cezalandırabileceğini düşünecek kadar da zavallıdırlar. bu yüzden kültür seviyesi ülke standartının üzerinde olduğunu düşündüğüm bu ortamda her türlü görüşe saygı duyulması gerektiğine inanmaktayım.
    ancak bir ülkenin önde gelen, saygın yazarlarından biri düşüncelerini dile getirirken önce yaşadığı ülke vatandaşlarının böyle bir açıklamaya hazır olup olmadığını düşünmek zorundadır, çünkü halkın özellikle bu konudaki hassasiyti yadsınamazdır. durduk yere çıkıp bunları söyleyen bir kişinin amacı ne olabilir? bu şekilde düşüncesini diğer insanlara kabul ettiremeyeceği kendisinin de bildiği bir gerçektir. bugüne kadar aydın olarak bildiğimiz insan ya düşünce özgürlüğünü olur olmaz heryerde aklına geleni umarsızca söylemek olarak algılayan bir embesildir, yada reklam uğruna kendini bukadar düşürmeyi göze alabilecek kadar kişiliksiz. tekrar etmekte fayda görüyorum kendisi hakkında böyle düşünmemin sebebi söyledikleri değil söyleme tarzıdır. söylediklerine katılmıyorum o ayrı bir konu, ama böyle kişiliksizlerin bu ülkede aydın statüsüne ulaşabildiğini görmek acı veriyor.
    (louis cypher, 01.02.2006 22:43 ~ 09.02.2006 20:54)
  22. baskın oran, elif şafak, etyen mahçupyan, halil berktay, hrant dink, murat belge, müge göçek, ragıp zarakolu'nun içinde bulunduğu bu grup sadece ermeni soykırımı olmuştur demeyip,fransa parlementosunda tartışılan 'ermeni soykırımını inkar etmeyi cezalandırma' yasa önerisini liberation gazetesinde bildiri yayımlayarak kınamışlardır.
    düşünce özgürlüğünün sonuna kadar arkasında olduklarını gösterdikleri için kanaatimce son derece saygı uyandırdılar.olaylara tek taraflı bakmayıp,ermeni soykırımı olmuştur diye düşündükleri halde,böyle düşünmeyen ve bunu dile getirenlerin cezalandırılmasını öngörerek toplumun belli bir kesiminde baskı kurmayı hedefleyen bu yasayı kınadıkları için hepsini kutluyorum.
    (miçemez, 13.05.2006 10:40)
  23. bu kişilerin çoğu, kanıtlara dayanmadan kanuştukları için kendilerini işin aslını bilenlere (bkz: murat bardakçı) karşı küçük duruma düşüren, oy hesabı peşindeki (diyaspora sağolsun) basiretsiz yabancı politikacılara "bakın bir türk aydın böyle diyor" deme mutluluğnu yaşatan kişilerdir.

soykırım oldu de, olmadı de ama bu iddialarınızı kanıtlara dayandırmadan ortaya atarsanız, fikirlerinizi insanların kafasına sokamazsınız, ancak ve ancak insanların size götüyle gülmesini sağlarsınız. getirin kanıtları, ben de inanayım soykırım olduğuna, bu kadar aksine kanıt varken de soykırım olduğunu savunmak sahsımca, biraz abes kaçıyor...
    (manticore, 25.07.2006 21:56)
  24. eğer kendi düşünceleri ise düşüncelerine saygı gösterilmesi gereken insanlardır. ama menfaat uğruna saçma sapan açıklamalarda bulunuyorlarsa, ödül uğruna, kendi reklamları uğruna böyle bir konuda atıp tutuyorlarsa hem türkler hem de ermeniler tarafından kınanmaları gereken insanlardır. çünkü iki tarafın da hikayesi, kayıpları, yaraları bir insanın çıkarlarına alet olamayacak kadar acıdır
    (chrystal, 25.07.2006 22:42)
  25. (bkz: elif şafak)
    (scully, 30.09.2006 01:50)
 sayfa  / 3