kısaca
saygısızlık. anlamı ise
tehdit.
saçma sapan topluluğun saçma sapan eylemi, yakışır size.
bu konuyu yorumlarken humanist elbisemi üzerime giyip "onlar sana yapsa kendini nasıl hissederdin" tribine girmeyi düşünmüyorum. humanist elbiseyi ve empati parfümünü türk-kürt, sağcı-solcu, laik-dindar, tayyip erdoğan-deniz baykal gibi muhabbetlere saklıyorum. tabii ki elalemin kilisesinin duvarına adamların konuyla alakalı olup olmadıklarını bile bilmeden böyle bir yazı yazmak hoş bir davranış değildir. amaaa, bu olayı yorumlarken "yurdum insanı" gibi bir kalıba başvurursanız kulağınıza osurmak zorunda kalırım.
dünyanın her yerinde gerçekleşmesi muhtemel olan taşkınlık ve cahillikler türkiye'de gerçekleştiğinde hemen "yurdum insanı böyle, yazık", "türk bu kadar işte" gibi genellemeler yapan insancıkların üzerine kusmak istiyorum. hem de dolu dolu.
yazıldığı için saygısızlık gibi görünebilir fakat yazının içeriğinden dolayı bir saygısızlık değildir terbiyesizlik değildir. asıl soykırım varlığını kabul edip atasını ezen insan saygısızdır kendi atalarına karşı saygısızlık ve terbiyesizlik yapmıştır ..
almanya'da yazılan "türkler ülkemizden defolun." yazılarından hiç farkı olmayan eylemdir. hatta orada bu düşünceler sadece oraya buraya yazılan yazılar olarak kalmayıp vatandaşlarımızın öldürülmesiyle sonuçlanmıştır. burada olaya "yurdum insanı işte böyle ırkçı." demekten ziyade her ülkenin insanında görülebilecek "farklı olandan korkma, farklı olanı kabul edememe" olarak bakılabilir.doğru mudur, değildir. o ayrı mesele.
amerikan senato duvarına yazmaktan daha kolay bir eylemdir.hatta içeride ki ermeni senatörlerin beyinlerine yazmaktan.gümrük kapısını açıp ucuz polita yapmak;af dilemektir,yapmadıklarından dolayı.ağlayan palyaçoya herkes gülüyor, komik olmayalım.
sözde ermeni soykırımı yıllardan beri türkiyenin başını ağrıtmış ve uzun bir süre daha ağrıtmasını beklediğim bir olaydır. biz türk milleti olarak kesinlikle böyle birşeyi yapmadığımızı biliyoruz aslında onlarda böyle birşeyin olmadığını iyi biliyorlar fakat var gibi göstermek işlerine geliyor ayrıca biraz tarih bilgisi olanlar bilir en başlarda yani kurtuluş savaşı yıllarında böyle birşeyden yararlanmak isteyen dış büyük güçler ermenileri kışkırtarak çıkarmışlardır bunu ve daha önce dediğim gibi bunu ermeniler de çok iyi biliyor fakat bu politik bi savaş haline geldi ve en sonunda yine bunu başlatan büyük devletler tarafından kabul ettirileceğimiz bir gerçektir.
(bkz:
bu ne lan)