ermeni kıza aşık olmak   

adana çık aradan

1. herhangi bir kıza aşık olmakla arasında bir fark olmadığını tahmin ettiğim aşk durumudur.tabi sizin bazı olaylara bakış açınız neticesinde zor durumlara sebebiyet verebilir.ben bu durumda 'başlarım öyle bakış açısına' demeyi uygun görürüm.boşu boşuna kendini zora sokmaya gerek yoktur.eğer sizin bakış açınız ile ilgili değil de çevredeki birtakım insanarın bakış açıları nedeniyle sorun yaşıyorsanız,'ben öyle bakış açısını sikiyim' demeniz belki de en iyi çözümdür(tırnak içinde yazdığım iki cümledeki üslup farkı aşkın gücünden kaynaklanmaktadır)
    (martin hayda gel, 01.12.2005 09:16)
  2. yüzyılardır bu topraklarda yaşanan bir aşk türüdür. olayın klasik gelişimi şu şekildedir. yağız türkmen delikanlısı örtünmemiş ve çoğunlukla sarışın olan (burada bir hata vardır çünkü ermeniler genellikle sarışın olmaz. esmer yada beyaz tenli olurlar. fiziki özellikleri kürtlere ve hele de azerilere çok benzer) ermeni kızını derede, sokakta, kilisede ya da evinin penceresinde görür. sevdalanır. kızı isteyemez, çünkü dinleri ayrıdır. bunun üzerine türkü söylenir. bahçelerde mor meni, verem ettin sen beni, ya sen islam ol da gel, ya ben olam ermeni'der.' tabi ki bu aşk iki şekilde sona ere, birincisi kız hak dini seçip kelimei şahadet getirir, ya da babası kızı vermez sevda kronik bir hal alır. falan filan..
    (blefescu, 01.12.2005 13:30)
  3. ermeni bir kıza aşık olmak, zordur, bir de o sizi sevmezse çok zordur...
    (metuss, 12.01.2006 02:40)
  4. aşk her haliyle boktan bişeydir. aşık olunanın dini, dili, ırkı değil...
    (azwepsa, 12.01.2006 15:17)
  5. herhangi bir türk kızına aşık olmaktan farksızdır...acıtır...hemde karşılıksızsa,saplantılı bir hal almışsa adama hayatı zehir eder....dönüş yoktur geriye...bir daha eskisi gibi olmayacaktır dünya
    (baruch, 07.03.2006 21:15)
  6. (bkz: ırkçı olmak)
    (keepawayfromchildren, 07.03.2006 21:20)
  7. herhangi bir kıza aşık olmaktan farklı olmayan durum.
    (thyme, 07.03.2006 23:48)
  8. iş ciddiye bindiğinde ailelerden illakin birileri ık mık eder, ama aşıksa iki taraf da, o ık mık duyulmaz bile.
    (ufkabakan81, 08.03.2006 00:08)
  9. çok büyük bir olasılıkla, platonik kalmaya mahkum bir ilişkidir.
    (naevius, 08.03.2006 01:48)
  10. geleceğini bilsem
    içimdeki çölüm kumundan gönderirdim sana,
    çocukluğumun uykularından
    çoktan boğulup giderdim
    kendim su olmasam
    dicle'den fırat'tan
    kaç kez kurtulmuş canımı
    denizin yakınına bırakırdım
    göğsümü çaprazlayan kollarım
    teslimiyet nişanı
    ilk baskında

zamanın soluğu sende düzene girer
    sen bozabilirsin ancak
    bana yaptığın bu kör büyüyü
    karanlığın kemikleriyle
    konuşan bir şaman gibi
    bekliyorum kapanmanı üstüme
    suda çözülen bir muskanın sükunetinde
    çoktan erimiş yaram
    karışmış etime
    çekip gitmek için seni bekliyor gövdem
    dua,duman ve kendinin gurbetinde
    murathan mungan
    (baruch, 29.05.2006 16:23)
  11. ülkemizde anormal karşılanan, evlatlıktan red sebebi bile olabilecek durumdur maalesef. o kadar da ırkçılaşmışız, anlayın. bir de bunun ermeni erkeğe aşık olmak versiyonu vardır ki o çok daha zor ve sancılı bir süreci gerektirir.
    (cerceve, 12.03.2008 01:09)
  12. bir yerlerinde bozukluk olacağı, birkaç sene içinde de ermeni ailesinin kıza işkence var diyerekten yerlerde sürüneceği yalancık.
    (kaan ünlem, 27.03.2008 17:45)