soyadının neden kurtoğlu olduğu sorusuna verdiği cevapla yarmış kişidir;
"bu gerçekten de son derece ilginç ve benim için traji-komik bir hikaye. kurtoğlu soyadını bana cengiz kurtoğlu hayranı olduğunu öğrendiğim bir nüfus memuru taktı. fenerbahçe’de oynarken beni türk vatandaşı yapmak istediler ve benden kendime yeni bir soyadı bulmamı istediler. ben “kuço” olarak düşünüyordum. o dönemde bir dolu kağıda imza atıyordum ve yaşım da küçük olduğundan tam olarak neyin ne olduğunun farkında değildim. ben kararımı sormalarını beklerken, bir gün soyadımın kurtoğlu olarak tescillendiğini öğrendim. farkında olmadan imzaladığım kağıtlardan bir tanesinde soyadımın kurtoğlu olduğu yazıyormuş. nüfus kağıdım geldiğinde gerçekten çok sinirlendim. nüfus memurluğuna gittiğimizde oradaki yetkili bana cengiz kurtoğlu adında çok ünlü bir şarkıcıdan bahsetti. dert edecek bir şey olmadığını ve soyadımın çok güzel olduğunu söyledi. böylece soyadım kurtoğlu oldu ve öyle de kaldı."
allahtan nüfus memuru
nuri sesigüzel ya da
orhan gencebay hayranı değilmiş. adamın formasının arkasında "sesigüzel" ya da "gencebay" yazsaydı oyuna konsantre olması baya zor olurdu.