belki ilginizi çeker
  1. · ermal
  2. · murat kosova
  3. · 5 ocak 2008 efes pilsen galatasaray maçı
  4. · kendine pozisyon yaratmak
  5. · 23 ağustos 2007 türkiye hırvatistan basketbol maçı
  6. · 2008 tbl all star hafta sonu
  7. · eurobasket 2009
  8. · cengiz kurtoğlu
  9. · ermal kuqo
  10. · 22 ağustos 2007 türkiye letonya basketbol maçı
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · geniş aile
  2. · aşk ı memnu
  3. · colin kazım richards
  4. · author
  5. · insanın hayatına sıçan şeyler
  6. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  7. · okan bayülgen
  8. · amaca ulaşmak için her yol mübahtır
  9. · sevgilinin kokusu

ermal kurtoğlu  

1. arnavut asıllı olmasına türk milli takımını tercih eden savaşan, koşan, formunun zirvesindeki efes pilsen'in vazgeçilmez pivotu
    (wildboy, 04.12.2004 02:30)
  2. milli takımın olmazsa olmazı mı diye sorgulanması gereken basketbol oyuncusu.
    (eredhel, 20.09.2005 19:07)
  3. 1980 doğumlu arnavut asıllı efes pilsen ve türk milli takım oyuncusu.

genç yaşta istanbul'a gelen ermal kuqo iki sezon fenerbahçe'de oynadı. türkiye basketbol federasyonunun katkısıyla türk vatandaşlığına geçti ve kurtoğlu soyadını aldı.

dört sezon boyunca kolej takımları ve nispeten küçük takımlarda görev aldıktan sonra 2003 yılında efes pilsen'e transfer oldu. milli takıma kadar yükseldi ve başarılı turnuvalar geçirdi. 2005 yılında sırbistan karadağ'da yapılan avrupa basketbol şampiyonası sonrası doping kullandığı için ceza aldı ve 2005/2006 sezonunun başını cezalı olarak geçirdi.

kariyeri

1997-1998: fenerbahçe
    1998-1999: fenerbahçe
    1999-2000: fort scott cc
    2000-2001: seminole jc (kolej, abd)
    2001-2002: split (hırvatistan)
    2002-2003: pivovarna lasko (slovenya)
    2003-2004: efes pilsen
    2004-2005: efes pilsen
    2005-2006: efes pilsen

başarıları

1999 türkiye kupası finalisti
    2002 hırvat kupası yarıfinal
    2003 slovenya ligi all-star maçı
    2003 slovenya kupası ve ligi yarıfinal
    2003 türkiye cumhurbaşkanlığı kupası finalisti
    2004-2005 türkiye basketbol ligi şampiyonluğu
    2004 türkiye federasyon kupası finalistliği
    2005 türkiye ligi all-star maçı
    2005 euroleague çeyrek final

http://tr.wikipedia.org/...

şu anda basketbol milli takımımızın 2006 dünya basketbol şampiyonası kadrosunda yer almaktadır, gün itibariyle oynanan ve kazandığımız litvanya, avustralya maçlarında çok iyi bir performans göstermiştir.
    (songoku, 21.08.2006 19:27)
  4. soyadının neden kurtoğlu olduğu sorusuna verdiği cevapla yarmış kişidir;

"bu gerçekten de son derece ilginç ve benim için traji-komik bir hikaye. kurtoğlu soyadını bana cengiz kurtoğlu hayranı olduğunu öğrendiğim bir nüfus memuru taktı. fenerbahçe’de oynarken beni türk vatandaşı yapmak istediler ve benden kendime yeni bir soyadı bulmamı istediler. ben “kuço” olarak düşünüyordum. o dönemde bir dolu kağıda imza atıyordum ve yaşım da küçük olduğundan tam olarak neyin ne olduğunun farkında değildim. ben kararımı sormalarını beklerken, bir gün soyadımın kurtoğlu olarak tescillendiğini öğrendim. farkında olmadan imzaladığım kağıtlardan bir tanesinde soyadımın kurtoğlu olduğu yazıyormuş. nüfus kağıdım geldiğinde gerçekten çok sinirlendim. nüfus memurluğuna gittiğimizde oradaki yetkili bana cengiz kurtoğlu adında çok ünlü bir şarkıcıdan bahsetti. dert edecek bir şey olmadığını ve soyadımın çok güzel olduğunu söyledi. böylece soyadım kurtoğlu oldu ve öyle de kaldı."

allahtan nüfus memuru nuri sesigüzel ya da orhan gencebay hayranı değilmiş. adamın formasının arkasında "sesigüzel" ya da "gencebay" yazsaydı oyuna konsantre olması baya zor olurdu.
    (bardij, 25.08.2006 01:33)
  5. milli takımımızın en iyi post up yapabilen oyuncusu.ayrıca dış şut tehtidi de vardır boş bırakmaya gelmez can yakar.
    (silentpain, 25.08.2006 02:58)
  6. 2006 dünya basketbol şampiyonası boyunca gerek gösterdiği performans gerekse maç sonrası yaptığı yorumlarla gönlümde taht kurmuş üstün basketbolcu. kendisi arnavutluk doğumlu olmasına rağmen, türk milli takımı için inanılmaz bir performans sergilemiş ve oynadığı maçlarda (çoğu maçı sakatlığından ötürü bir parmağından yoksun oynadı) hiçbir zaman maçı bırakmamıştır. takımımızın bu şampiyonada bu kadar üstlere çıkmasında da kuşkusuz en büyük paylardan biri kendisine aittir.
    (flavius, 31.08.2006 13:29)
  7. (bkz:http://www.ermalkuqo.com)
    (flavius, 31.08.2006 13:43)
  8. milli takım için kıyasıya çabalayan, başarılı, hırslı bir efes pilsen oyuncusudur. aynı zamanda çok da sempatik bir adamdır, dünya basketbol şampiyonasında bir maçta parmağı çıkmış, maçtan sonra murat kosova ona parmağını sorduğunda "boşver şu salak parmağı yaa" deyivermiş ve anında sevgimi kazanmıştır.
    (atalantavanessa, 12.04.2007 16:31)
  9. gaz adam, eğlenceli adam vesselam. oyunculuğunu sorgulamak bana düşmez lakin oyunda kaldığı süre içersinde takımı ve takım arkadaşları için canını dişine taktığı ortadadır. ayrıca çok ta sevimlidir be mübarek
    (chakıl, 25.08.2007 23:54)
  10. tahminimce bugünkü partizan maçına sırplara kapak olsun diye sırtına kuqo yazdırarak çıkmıştır. malum sırplar kosova'dan dolayı arnavutluk'la ve arnavut vatandaşlarla sorunlu. korkup gelmeyen amerikalılara inat cesurca bir hareket..
    (maximus, 28.02.2008 23:13)
  11. ispanya'nın önde gelen takımlarından pamesa valencia ile anlaşmış basketbolcudur. sonunun kaya peker gibi olmamasını dilemekle beraber, ispanya'da başarılı olması güç görünmektedir.
    (uykulu, 27.05.2008 11:51)
  12. yerine kasun* tranfer edilmiş basketbolcudur...

ermal seni çok seviyorum, her zaman türkiyedeki idolüm olarak kalıcaksın ama efes senden biraz daha iyi bir oyuncu aldı, ayrılman iyi olmuş zira forma şansın çok azalırdı..
    (insansevmeyenhayvan, 28.08.2008 22:00)
  13. eurobasket 2009'da mücadele edecek a milli takım aday kadrosuna çağrılmayan basketbolcu. son günlerde, efes pilsen'e geri döneceği iddiaları dolaşmakta etrafta.
    (bug eyes, 23.06.2009 14:12)
  14. eğer türkiye gibi avrupa basketbol şampiyonasına katılan tek müslüman ülkenin milli takımında oynuyorsan, sahaya çıkmadan önce baba, oğul ve kutsal ruh işareti (ya da adı herneyse) yapmamaılısın, yapamazsın. özellikle tam kamera seni çekiyorken yapıyorsan, kusura bakma ama ben bunun altında art niyet ararım.
    (small, 30.08.2009 18:21)
  15. tekrar efes ile anlaşmış pivot.
    (point guard, 15.10.2009 00:17)
  16. efes pilsen'e geri dönmüş basketbolcudur.

dopingci kerem'in yerini doldurabilmesi için ermal'ı almış efes.

o değil de yarınki maçta pota altında ezileceğe benziyor bu efes. ne bileyim yani ömer aşık demek lazım, semih erden'e değinmek ve oradan oğuz savaş'a uzanmak lazım falan...

haydi ermal hayırlı olsun ve yarın, allah hayırlısıyla dopingsiz bir cumhurbaşkanlığı kupası maçı izletsin bizlere inşallah ya rabbi sen bizi dopingcilerden koru allah allah bismillah...

pehey...
    (eudaimonist, 15.10.2009 00:45 ~ 00:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil