belki ilginizi çeker
  1. · zapata s blood
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · spermatozoa
  9. · oyuk iğnenin esrarı

erken kalkmak gerektiği için sabahlamak  

sayfa  / 2
  1. saat 3ten önce "ben bu gece 3-4 saat uyusam yeter" denilmesine rağmen, gecenin ilerleyen saatleriyle beraber, hala işini bitirememişliğin verdiği gazla; "bu saatten sonra uyunmaz zaten" tepkisiyle vukua geçen olay
    (beyaz, 01.04.2005 00:31)
  2. o günü eziyete dönüştüren ve sonunda uygulandığı için pişman olunan bir aktivite
    (bliss, 01.04.2005 00:56)
  3. sabah uykunuz çok tatlıysa, kısa süreli bir uykudan sonra uyanmakta güçlük çekiyorsanız, bu sebeple sık sık sabahki dersinize, işinize veya randevunuza geç kalıyor veya tümüyle gidemiyorsanız sabahlamak iyi bir alternatif olabilir. ancak bunu yaparken, uykusuzluğa olan dayanıklılığınızdan, uykusuz olmanızın ertesi günkü dersinizi, işinizi veya randevunuzu fazla etkileyemeyeceğinden ve geceyi geçirirken sizi oyalayacak yeterli meşkale bulabileceğinizden emin olmanız gerekir. yoksa ertesi gün patron büronuza uğradığında horluyor olmanız veya gecenin bir saati tv karşısında uyuyarak sabah hiç kalkamamanız da olasıdır. özellikle sadece yoklamada bulunulmak zorunda olunan ve sırf bunun için derse gidilen durumlarda etkin bir yöntemdir, dersten sonra eve veya yurda gelinir ve güzel bir uyku çekilir...
    (8844455, 01.04.2005 01:05 ~ 01:08)
  4. normalde de sabaha karşı yatan insanların "aman zaten iki saat sonra uyanıcam hiç uyumiyim en iyisi" diye düşünerek sabahlamasıdır.
    (offfffbea, 01.04.2005 14:09)
  5. "saat olmuş üç, zaten dokuz da ders var,biraz internete takılırım sonra da derse gider,akşam beşte de yatar uyurum" diye plan yapanların gecesini gündüzüne karıştıran, uyku düzenini harap eden durum.
    (favorius, 01.04.2005 15:26)
  6. abi ben sabahlıycam diyip sonucu son bir saatte kendini yatağa atıp biraz kestireyim olan durum..
    (amy, 01.04.2005 19:02)
  7. genelde yurtdışından gelen misafirlerin sabahın köründe uçağa yetiştirilmesi amacıyla yapılan davranıştır,son gün itibariyle gelen misafirleri ağırladıktan sonra saatin geç olmasının farkına varılır ve ''bu saatten sonra yatsak uçağı kaçırırız'' mantığı ile yapılan harekettir.
    (babacan, 02.04.2005 11:03 ~ 11:03)
  8. eğer sabah vasıta kullanılacaksa yapılmaması gereken eylem.
    (hansvoralberg, 02.04.2005 11:47)
  9. ders çalışırken saat epey ilerlemiştir ve sabah sınav vardır. uyumamaktır ilk tercih, uyuyakalıp sınavı kaçırmaktansa
    (la fee, 14.09.2005 02:35)
  10. her sabah göztepe'den maslak'a gitmek zorunda olan ve bütün devamsızlık haklarını kullanmış öğrencilerin ölmeden iki hafta önce yürütmek zorunda kaldığı mantık
    (tori, 29.10.2005 00:13 ~ 15:48)
  11. hocanın üşenmeden tek tek isim yaparak aldığı derslerde dönem boyu çektiğim işkence.şöyleki ilk 4 hafta ders sabahın körü diye gidilmez.sonra bi gidip bakıyım yoklama var mı acaba diye ilk sabahlama yapılır.ve beyne kaynar sular döken,isim isim yoklama başlar.bir de sıra alkolik2000'e gelir.hoca üstüne "oo beyfendi hoşgeldiniz,zahmet oldu ama"esprisi yapar.bünye zaten uyku diye ağlıyordur,espri hiç çekilmez.bir umut hocaya bari devamsızlık 5 hafta mı diye sorulur.4 cevabı alınır.arka sırada gözyaşları içerisinde derste oturulur...
    (alkolik2000, 14.01.2007 18:08)
  12. sabah erkenden kalkma problemi olan kişilerin gece geç saate kadar sürdürdükleri bir aktivite sonrası yaptıkları eylem. bunun sonucunda genellikle gidilecek yere geç kalınmamış olur fakat gidilen yerde uyunur.
    (xanax, 15.01.2007 01:09)
  13. takriben öğlen saatlerinden itibaren her soruya horlamaya benzer sesler çıkararak ve anlamadan bön bön bakarak cevap vermemize sebep olabilecek eylem.
    (benden adam olmaz, 15.01.2007 03:47)
  14. okuldayken istanbul'dan gelen kız arkadaşımı otogardan alıp,karşılamak için 4 sene boyunca yaptığım eylem.haa ne kadarında uyanık kalıp aldın derseniz o ayrı.pazartesi sabah 6 da otogara indiği düşünülürse 2 gün boyunca kız arkadaşı yanında olmayan erkek olarak ne kadar gereksiz ve yorucu şey varsa yapılır.özgürlüğün tadı çıkarılır.halı saha maçlarına gidilir,evde sürekli içilir,doğru dürüst görüşemediğin elemanların evine oturmaya gidilir.pazar akşamı olmuştur.nasılsa sabah kalkamam,bari 2-3 tane film izlerim,birde çay yaparım tam olur dersiniz.ilk filmi ev arkadaşlarınız eşliğinde izlersiniz.ikincide yavaş yavaş millet odalarına dağılır.salonda sap gibi tek siz kalırsınz.gözkapaklarınız da ağırlaşmaya başlar.heleki dışarda dizboyu kar ve bulunduğunuz yerde mis gibi yanan bir soba varsa.ne kadar dayansanızda uyku kaçınılmaz olmuştur.uyanık kalmak için içtiğiniz çayda bir etki etmez.kovayla içseniz boş.daha fazla dayanamayıp,kendinizden geçersiniz.tek hatırladığınız sabah 6 da otogara inen kız arkadaşınız,telefonunuza attığı 450 çğr,bir dolu msj,sonunda eve kendi gelmesi,beyninizin içinde çalan kap zili olur.(sorumlu erkek imajıyla atıp tutarsan sonu budur."sen gelme tek başına sabah sabah,ben alırım seni otogardan"
    (vade retro satana, 15.01.2007 08:32)
  15. an itibariyle sosyoloji finalim olduğu yapmış bulunduğum, ancak sınav akşam 4 te olduğu için hangi zihniyetle yaptığımdan bir türlü emin olamadığım eylem... hayır neden uyumadım hakkaten bilmiyorum, gece 3 gibi falan uyusam paşalar gibi kalkardım ben... böhü...

(bkz: salak olduğunu kabullenip yapacak şey bulamamak)
    (evilmaddox, 15.01.2007 08:39)
  16. sabah erken kalkmak hele ki geç yatılmış ise işkenceden beterdir, kişi yastıktan ayrılmak istemez klozette bile uyuklamayadevam eder. bu pis duyguyu yaşamamak için uyumayıp sabahlamak en güzelidir.
    ( e bu durumda ben emekli olana kadar uyuyamayacağım)
    (kazandibi, 15.01.2007 08:48)
  17. çalar saatle henüz tanışmamış birey in endişesidir..
    (uzun kesilmiş kereviz, 15.01.2007 09:15 ~ 16.01.2007 09:35)
  18. uyanamama sorununa alternatif çözüm.
    (durunbenidebekleyin, 27.05.2007 19:37)
  19. ...sonrasında 'oldu olacak az daha kasayım,uyumayayım,akşam erken yatarım' gibi her seferinde başarısızlıkla sonuçlanan ama her seferinde aynı iyimser duygularla inanılan bir plan yapılır. sonuç değişmez tabi.. akşam altı gibi evin biryerinde sızıp kalınır. aynı akşam onbir gibi inlemelerle uyanılır. göt kalkar,kafa kalmaz.yuvarlana yuvarlana banyoya gidilir. insanın kendi suratından kaçmak için yoğun çaba gösterdiği anlardandır. kaş'ın biri küçük emrah diğeri olmuş orhan gencebay. uyku sapmış,gece uzar gider yine...bazıları için uzun sürecek olan bir kısır döngüdür bu.

(bkz: ikinci öğretim)
    (leak, 24.09.2007 20:14 ~ 23:22)
  20. sabah kalkış esnasında zaman zaman rötar(bkz: alarmı 5 dk ertelemek) yapan insanlar için gayet yerinde ve güzel bir çözümdür.ertesi günün sabah kısmında alıklık,dalgınlık vb. etkiler pek gözlenmez fakat öğlen ve sonrası için aynı şeyler söylenemez.sözleriniz birbirine girer akım derken bokum dersiniz,net düşünemezsiniz vs...yapmış olduğum kişisel araştırmalara göre; sabahlamanın ardından çekilen kısa ama öz bir öğle uykusunun ardından hiçbir şeyciğiniz kalmaz,gününüzün geri kalanını zinde ve beyin fonksiyonlarınız yerinde geçirirsiniz.
    (garuda, 06.08.2008 23:41)
  21. öğle ve akşam kavramını değitiren ve de özellikle bugun ayın kaçı diye sorulduğunda ya 1 gün öncesi yada 1 gün sonrasının tarihini vermek
    (chengchiseukaan, 06.08.2008 23:53)
  22. sabaha zaten ne kaldı şunun şurasında isimli şahane mantığı güdüp sabah kalkma faslını yaşamak istemeyen insan modeli.öğrenciyse kuvvetle muhtemel vize yahut final için sabahlamıştır.
    (düttürü dünya, 07.08.2008 00:00)
  23. hayatımda çok fazla uyku problemi yaşamadım. öyle dönüp durup sabahladığım da hiç olmadı. ama tabi yalan olmasın burda bir tecrübemi paylaşacağımdan bir kere başıma geldi şimdi hiç demeyeyim. izmir'de toefl pbt yapılmadığı için ankara'ya sınava girmeye gitmiştim. bir arkadaşımda kalıyordum. o hafta da okul sınav derken hep geç yatıp erken kalkmak zorunda kalmıştım, uykusuzdum. o gün sabah da erken kalkmıştım sabah 7'deki uçağa yetişmek için. perişanım. hal böyle olunca ben o gece bir uyurum bir daha kimse kaldıramaz, ne saat duyarım ne telefon, arkadaş da sesini duyuramaz kesin sınava geç kalırım dedim. ankara'yı da hiç bilmiyorum, taksiciye güveniyorum artık o da bilmiyorsa sıçtık. neyse bilimum insanlara** sabah beni şu saatte kaldırın dedikten sonra yatağa yattım. her zaman zınk diye uyuyan insan şimdi zombi gibi. bir sağa bir sola... uyku da gelmeye başladı ama ya geç kalırsam stresi nasıl bir baskı yaratmışsa artık, uyuyamıyorum. bu sefer onca yolu bu sınav için geldim, onca para harcandı bok yoluna gidecek sıkıntılarını yaşamaya başladım. arkadaş yatağında horul horul uyuyor, ben de geberiyorum uykudan ama bir güç beni uyumaktan alıkoyuyor işte. delirmemek elde değil. neyse sabah oldu ben tek saniye bile uyumadan. bu arada o hafta uyuduğum saatleri toplasan 20 etmez. o derece zavallıyım. neyse kalktım giyindim derken gittim sınava. bir an önce olsun son enerjimi buraya aktarayım da bari işe yarasın diyorum. sınav da geciktikçe gecikti. nerdeyse 1 saat rötarla sınava başladık derken önce writing bölümü geldi. bizim okul da writing istemediğinden ben o kısmı yapmıyorum. bu sefer bir de onun için yarım saat bekledim. bir ara gözetmen talimat vermiş ama ben rüyadaydım artık. uyukluyorum yani. neyse en sonunda başladım sınava. son kalan hayat enerjimi de bütünüyle sınava aktardım ve bitti çıktım. gittim zıbardım tabi o ayrı. sınav bir ay sonra açıklanacak dendi ama o bir ay nasıl geçti gelin bana sorun. öldüm öldüm dirildim sınav bok yoluna gidecek diye. gitmemiş çok şükür allah yüzüme gülmüş.

gelecek nesillere not: uyuyun yahu. nedir yani?
    (delicaponcadı, 07.08.2008 00:19)
  24. kısır döngüdür. zira eve dönüldüğü an vakitsizce uyunacak, gecenin saçma bir saatinde uyanılacak ve yine sabahlanacaktır. bu böyle sonsuza dek gider. bu sebeple, uyandırılmak için aile ve yakın dostları seferber etmek daha acısız ve etkili bir çözümdür.
    (noema, 07.08.2008 00:53)
  25. bir iki saat uyuyup gün boyu sürünmektense en azından günün ilk yarısını yarı zinde geçirmek adına yapılması mantıklı olan eylemdir.
    (piedra, 07.08.2008 01:09)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil