erkeklerin başlıca cinsel problemi.. mehmet sungur'a göre; en önemli nedeni gizlice yapılan mastürbasyonlardır.. şöyle ki; mastürbasyon yapan şahıs bir suçluluk duygusu ve paranoyaklık içerisinde elini çabuk tutar ve işini çabucak halleder.. bu da erken orgazm'a neden olur..
önlemek için konsantrasyonu bazmaya yönelik hayaller (ölmüş bir yakın,bir futbol oyuncusu vs.)kurma yöntemi kullanılsa da;bu erken gelen orgazmdan da zevk alamamanızı sağlar. (irreversible filmindeki metro sahnesini izleyin hani şu kadınların zevk alması üzerine konuşulan yararlı olabilir)
erkeğin devamlı bir şekilde çok az bir cinsel uyarı ile istediği ve planladığı zamandan önce boşalmasıdır. boşalmanın denetimi yoktur veya istenildiği kadar ertelenememektedir.
-evvvvvet. taze çaylar geldiiiiii. tazeliyoruz abicim.
+bu ne ya bismillah daha yeni içiyoruz çayımızı.
-boşları almaya geldim ben abi.
+kardeşim dur alma daha bitirmedim.zaten çayın en sevdiğim yeri bu. son fırt.
-pardon abi ben bitti sandıydım.
+hem ben sana demedim mi? erken boş alma diye.
-abi bana çok zorluyorsun gibi geldi.
+neyi?
-okuyan anladı sen devam et.
+.....
+bu hafta de bana ayrılan sürenin sonuna geldik
-sedat erken boşalma gözünü oyarım.
+haftaya aynı gün ve aynı saatte............
-sedat allah belanı versin
(bkz: yiğit özgür)
-abi yaa,benim erken boşalma sorunum var...
diğeri saatine bakarak
-benimde fazla vaktim yok zaten...
...based on a true story...
(bkz: sevilesi adamlar)
düzenli ve açık,herşeyin konuşulabildiği bir cinsel hayat ile üstesinden gelinebilir diye düşünüyorum.rahat olmak lazım.kasmayalım kendimizi arkadaşlar,önyargıları da bırakalım gitsinler.emin olun herşey çok daha güzel olabilir,ümitsizliğe da kapılmayın,abazalık felsefesi bir kader değil,önce bu yılların ve toplumun getirdiği düşünce altyapısından kurtulmaya çalışmakla başlamak lazım.doğu felsefelerinin yardımcı olduğunu söyleyenler de vardır,pek bilmiyorum takdirinizdir artık. bırakalım,değiştirmeye çalışalım abaza muhabbeti yapmayalım artık.bizim çocuklarımız daha rahat bir toplumda yaşayabilir böylece belki.sevgi daha bir anlam kazanır belki hayatımızda,belli mi olur belki şirinleri bile görürüz.
bir takım fiziksel ve psikolojik nedenlerden ötürü kadınların orgazm için daha uzun süreye ihtiyacı vardır. bu sebeple de erken boşalma kadınların orgazm olamadan cinsel birleşmenin bitmesi demektir. bu kadar sorun olmasının asıl nedeni bu diye biliyorum. erkek kendini yetersiz görür. bu da kısır bir döngünün içine sokar insanı. yetersiz gördükçe çözümden uzaklaşılır, uzaklaşıldıkça problem daha da büyür.
herkesin başına gelebilen. geldiği zamanda ortamın erkek alehine gerilmesine neden olan türkiyenin geleceğini içinde barındıran boşa giden sıvımtrak akışkan ve aynı zamanda yapışkan maddenin oluşum olayı
biraz sabırlı ve uyumlu bir partnerle üstesinden gelinebilecek şey. psikolojik kökenli olduğunda genelde bir şekilde oluşan stres böyle durumlara yol açmakta. uzun süredir seks yapmamış olma, ortamın namüsait olması, partnerle uyumsuzluk, performans endişesi, kafada başka problemler olması stres yaratan başlıca şeyler. bu stres düzeyi bir şekilde azaltılabilirse sorun büyük ölçüde halledilebiliyor. bir de ne kadar genellenir bilmiyorum ama bilinçsiz mastürbasyon da bir çeşit güdülenmeyle erken boşalmada etkili olabiliyor. şöyle ki; mastürbasyonda bir an önce doyuma ulaşma tek hedef olunca gittikçe vücut ta kendini buna adapte ediyor. buna karşılık boşalmayı belli süre için mastürbasyonda geciktirmeye çalışmak erken boşalmaya karşı bazılarının önerdiği bir şey ama tek başına bu derece irade sahibi olan kaç kişi vardır bilemiyorum, o açıdan bu tip bir çalışmayı uyumlu bir partnerle yapmak daha kolay görünüyor. bir de düzenli cinsel hayatı olmayanların erken boşalıp boşalmadığı da pek anlaşılmıyor, bazen rutinde erken boşalmanın görülmediği oluyor.
zaten en başta uyum geliyor, meseleye sik sok yerine bir çeşit dans gibi yaklaşılırsa daha tatmin edici olur demişti vaktiyle bir amca.