neden medeni cesaretsizlik olarak adlandırıldığını anlamadığım, esasında hem bu durumla, hem de milletle inceden inceye kendi dalgalarını geçen insanların oluşturduğu grubun bir araya gelmesi ile gerçekleşen eylem. şöyle ki, ülkemde sürü halinde dolaşan kızlara hoş gözle bakılırken, aynı davranışı sergileyen erkeklere abazan denmektedir, olay çıkartabilir zihniyeti ile sözüm ona elit mekanlara (damsız) alınmamaktadırlar vs. şimdi o yaşa kadar bu toplumda yaşayan ve kendilerine biçilen sıfatları bilen insanlar olarak yine de sokağa çıkmayı kesmemişlerdir ya, baştacı edilmesi gereken insanlar da olabilirler pekala. tabi bunu söylerken, sağa sola sarmayan, sadece kendi muhabbetlerine bakan grupları kastediyorum ki çoğunluk bu gruba girer eğer çok uç noktaları saymazsanız.
bir de bunların bayram versiyonları vardır. sürü halinde sözümona takım elbise ile mahallede tur atarlar. takımlar birbirinie çok benzer özellikler gösterir. ben bayramları bunun için severim.
sürüdekilere yalnız bi kıza rahatça laf atabilme cesareti veren durum.nedense tek başına yürüyen bi erkekten çok bunlar laf atar,ya da bakıp gülerler,ya da topluca tanışmaya falan gelirler.özellikle halk konserlerinde bu sürü halindeki şahıslardan kaçınılması gerekir çünkü her an tanışmak isteyebilirler...(bkz: arkadaş sizden çok hoşlanmış)
avlanmak içindir o. su kenarlarına birikmiş savunmasız kızları gözümüze kestirip saldırıyoruz. hey allahım ya!
erkekliğin tüm amacını çiftleşmek sanıp korkan bünyelere sesleniyorum: kainatın tek derdi siz değilsiniz. arada bir kız arkadaşlarından ayrı, erkek erkeğe gezmekten, dolaşmaktan mutlu olan dostlar var. masa başında geyik yapar, gündemi konuşur, dünyayı kurtarır, eski günleri yadederler. biri de dönüp sizi kesmedi diye adları ibneye, bakışlarınız buluştu diye de adları sapığa çıkar.
işte erkeklik böyle zor bir zanaattir. her xy öğesi taşıyan beceremeyeceği gibi, her kız da tam olarak anlayamaz. zaten öyle de bir beklentimiz yok.
1 erkek - piyasa yapabilir. zaten kendine güveni varsa kız arkadaşı vardır. tek başına gezmeye ihtiyaç duymaz. morali bozuk olduğunda gezer
2 erkek - ikisi de aynı kafadansa ve ortam da varsa piyasanın verimlilik oranı % 50 ler civarındandır
3 erkek - hiçbirşey yapamazlar. piyasa yapma oranı yüzde 10 lara kadar düşer
4 erkek - yapılacak en iyi şey kahvede okey oynamaktır. piyasa mı? yok canım.
5 ve üzeri erkek - bırakın kız tavlamayı, normal erkeklerin bile uzak durası bir topluluktur. eğer yanınızda kız arkadaşınız ( veya potansiyel kız arkadaşınız) varsa , karşıdan gelen 5 erkeğin bir kısmını veya hepsini tanıyorsanız selam bile vermeden geçmeniz tavsiye edilir.
a sınıfından z'ye kadar geyiklerin dönmesine, bol miktarda alkol-sigara tüketilmesine ve kızlara refakat edilmesine ya da laf atılmasına, kavgalar çıkmasına sebeptir.
en önemli özellği ise şöyle bir muhabbet şeklidir.
- oğlum sonra öyle böyle şöyle
+ yapma ya
- sonra ileri beri geri mi?
- abi git gel vs.. deseydin
grupça (sürü demişler)
"ahahuauhuhuhuhaha"
* hadi aşağı yukarı...
yine grupça:
"hauhauhuha"
kendi aralarında ileri düzeye gelmiş tek kelimeyle iletişim şeklinden kaynaklıdır bu hareket. her erkek grubunda vardır. yoksa siz hâlâ!
kızlar da ise tersi olarak
"kikikiki" dir.
ek:
ne kötülüyorsunuz ulan, böyle değil miyiz yani.
hiç mi yapmıyorsunuz. herkes boktan çıkmış ak kaşık sanki.
bu türün (insan) erkekleri çeşitli ortam ve zamanlarda farklı nedenlerle sürü halinde gezerler. türün yeni erkekleri okul denilen binaların çatısı altında toplanıp dişilere kur yapmak ve birbirleri ile üstünlük mücadelesi için ilk sürü deneyimlerini yaşar.
genellikle erişkin erkekler 20'li yaşlarda " askerlik" nedeni ile aynı renklere- genellikle yeşile- bürünerek onarlı, yüzerli hatta binerli gruplar halinde dolaşırlar. burada amaç kendi yaşam bölgelerini belirlemek ve işaretledikleri bölgeye türün diğer üyelerini sokmamaktır.
itü'de sıkça gözlenebilen hede.bir de bakarsınız karşıdan 10 tane erkek wuhahaha olum o öyle değil lan nidaları eşliğinde size doğru geliyor;gerçi derslerin yoğunluğundan olsa gerek zararsızlardır bunlar,herkes kendi derdindedir.korkmaya gerek yoktur.en fazla 'oehh kıza bak lan' denir ya da telefonda konuşuyorsanız söyledikleriniz tekrar edilir.tabii kibunu yapan son sınıf olamaz,olsa olsa okula yeni gelen arkadaşlarımızdır.
abazanlar topluluğu olarak nitelendirebiliriz. hiç hayra alemet değildir bu durum. ya sonu kavga gürültüye varır, bir iki kişiyi gözlerine kestirirler saldırıya geçmeyi düşündükleri kişi veyahut kişilerde en ufak bir göz seyirmesi gördüklerinde yandaşlarını yani abazanları galyana getirip köşeye çekip kafa göz girişirler. bunlara genelde ülkü ocaklarından kopup gelen mahalle serserileri ya da insanlıktan nasibini almamış piç kuruları denir. çay bahçesinde ya da kafelerde 2-3 masa birleştirip oturan bu boğa sürüsünden daima tırsmışımdır açıkçası.
ya da sahil kenarında volta atan kızların peşine takılıp 'madem bu kadar abazan bir araya geldik bir iki kız tavlayalım da şeklimizi koyalım' andavallığına kadar gider. o kız benim bu kız senin derken kalabalık içinde itiş kakış çıkabilme ihtimali de yüksektir. o sürü içinde adam gibi adam olanı da bozarlar, en yakın örneği barda filminde sahnelenmiştir.
erkeklerin sürü halinde gezmesi neden bu kadar rahatsız eder bilmiyorum. kadınların sürü halinde tuvalete gitmesini bile normal karşılıyorum ben. bu durum çok daha normaldir.