belki ilginizi çeker
  1. · balyaj yapan erkek orospudur
  2. · anan gibi saç uzatacağına baban gibi bıyık bırak
  3. · saç uzatmak
  4. · ibnelik belirtisi
  5. · evladım sen kız mısın oğlan mısın
  6. · erkeklerin kız gibi saç uzatması
gündem
  1. · annelerin yakışıklı anlayışı
  2. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  3. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · yılmaz özdil
  7. · yaran diyaloglar
  8. · avustralya macaristan imparatorluğu
  9. · çizgi film karakterine aşık olmak

erkeklerin kız gibi saç uzatması  

sayfa  / 3
  1. insanlık tarihine baktığımızda mesela türkler saçları hep uzundu gürdü. kısmen keller vardı tabii ama uzundu gürdü.sonra islam dini seçen türkler yavaş yavaş saçlarını kestiler çünkü bakımı zor oluyordu. diyosunuz ki daha önce kolay mı oluyodu. yıkamıyodu ki adamlar at sırtında cenkten cenke akıyorlardı. buldular mı bir pınar atlıyorlardı sonra tekrar ata tekrar savaşa. ama müslüman adam temiz abdestli dolaşmalı canım. tabii o zamanlar şampuan olsaydı .kim bilir bel kide elf erkekleri gibi uzun ve güzel saçlarda salınacaktı türk erkekleri.
    (bkz: başlığın üstüne kalması mucizesi)
    (chixculub, 07.09.2005 15:12 ~ 17.09.2006 12:04)
  2. hz. muhammed(sav) zamanındaki erkeklerin saçlarının uzun olduğunu düşünürsek (bkz: hz ali) hiç garip karşılanmamalı ve bu tip insanlara dinsiz, imansız, pis gözüyle bakılmamalıdır. ayrıca kız/karı gibi saç uzatması şeklinde tabir edilmesi de ayrı bir aşağılamadır, diğer taraftan bakarsak kadınlar da "erkek"/"herif" gibi saç kestirmekte, pantolon giymektedir.
    (venom, 07.09.2005 20:19)
  3. kıyamet alemetlerinden olup rivayetler öyle gösteriyorki kıyamete yakın kadınlar erkeklere erkeklerde kadınlara benzeyecektir
    (heyecanyapma, 07.09.2005 22:43)
  4. (bkz: balyaj yapan erkek orospudur)
    (hansvoralberg, 07.09.2005 23:09)
  5. (bkz: anan gibi saç uzatacağına baban gibi bıyık bırak)
    (comatose, 07.09.2005 23:13)
  6. (bkz: ibnelik belirtisi)
    (bkz: cemil ipekçi)
    (bkz: babası gibi bıyık)
    (bkz: barış manço)

not: barış manço'ya yumuşak demek gibi bir niyetim bulunmamakta.
    kastım şudur ki eğer bıyık bırakan babası gibiyse cemil ipekçi kime çekmiş! erkek kız gibi uzatıyorsa barış manço noktayı koymuştur. eksi veren arkadaşa saygılar-sevgiler.
    (venom, 07.09.2005 23:18 ~ 14.07.2006 11:36)
  7. bir yerde yazılı kural olmadığına göre yapılması gayet normal bir durumdur, yakışana da gayet güzel yakışır bakan da gayet güzel bakar
    (yako, 10.02.2006 17:23)
  8. (bkz: evladım sen kız mısın oğlan mısın)
    (jugis nomen, 11.02.2006 09:21)
  9. (bkz: yakışır)
    (köylügüzeli, 13.07.2006 04:17)
  10. erkek veya kız için gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bir eylemdir saç uzatmak. o yüzden erkeklerin kız gibi saç uzatması da söz konusu olamaz..
    (bkz: saç uzatmak)
    (ardaarda, 13.07.2006 04:37)
  11. bakımı kolay olsaydı birçok erkeğin yapacağı hadisedir. bir erkek için uzun saçla uğraşmak gerçekten beladır , cesaret ve sabır ister.
    ayrıca toplumun değer yargıları denen bir illeti aşmak gerekir. otoriter bir baba , saça başa karışan bir patron , öcü gözüyle bakan tipitipler, hanım teyzeler.
    anlam veremezsin , kılla tüyle kılık kıyafetle yargılanmak zoruna gider.
    bütün engelleri aşıp, özgüvene tavan yaptırıp,kimseyi takmayıp saçları uzattın diyelim. sıra bir diğerine gelir,
    (bkz: erkeklerin küpe takması)
    (sade, 13.07.2006 10:22)
  12. erkeklerin kız gibi saç uzatması lafında anlaşılamaz bir cinsiyet ayırımı vardır, sonuçta kızda insandır erkekte insandır. kız gibi saç uzatmak diye birşey yoktur bireyin saçlarını uzatması diye birşey vardır.

bir insanın saçını kısa tutması ne kadar doğalsa saçını uzatmasıda o kadar doğaldır. etrafta ibne , delikanlı değil , top , tekerlek gibi sıfatlar takılsada, estetiksel kaygıyla hareket etmeyen bireylerin yapabileceği eylemdir.

ayrıca herşeyi deneme adınada bir kere gerçekleştirilebilecek olan bu eylemde herhangi kötü bir taraf görülmesi, bunu kötü gören kişinin açık fikirli olmamasından kaynaklanır.

ayrıca bu olay genel olarak kızların arkadaşlarına çok yakışıyor dediği ancak kendi erkek arkadaşında istemediği bir durumdur.
    (mikeyx, 13.07.2006 11:26 ~ 11:26)
  13. kadınlara benzemek amacı gütmediği sürece erkeklerin saç uzatmasında bi sorun yoktur. uzun saçlı erkekler kadına benzemek için saç uzatıyor kısa saçlı kızlarda erkelere benzemek için mi saçlarını kestiriyorlar diye düşündürüyor. yakışsada yakışmasada rahat bırakın insanları giydiğine, kılığına kıyafetine karışmayın en azından ön yargılı yaklaşmayın artık...
    (husatin, 16.09.2006 15:48)
  14. saç bakımı layığıyla yerine getirilirse herhangi bir problem teşkil etmeyecek eylem. hem yakışıyorsa neden olmasındır, kime nedir? ayrıca;
    (bkz: so what)
    hatta;
    (bkz: so fucking what)
    (chicaloca, 16.09.2006 15:48)
  15. birde bunu bağlayanlar var. cık cık
    (ben de öyle biliyordum, 16.09.2006 16:45)
  16. kızlar saçlarını farklı bir şekilde uzattığını ima eden olgu.vallaha ben bıraktım kendileri uzadı.

(bkz: ybsg)
    (zaknafein, 16.09.2006 18:46)
  17. beni tam ense hizasında atkuyruk toplamaktan tiksindiren olay.
    (nükleer danacık, 16.09.2006 21:53)
  18. (bkz: oha falan oldum)
    (bkz: ayıya bağlamak üzereyim)
    (atman, 16.09.2006 22:23)
  19. (bkz: kızların saçlarını erkek gibi kestirmesi)
    (hariboo, 16.09.2006 23:39)
  20. herkesin seçtiği bir tarzda yaşamasının delilidir.

(bkz: herkes farklıdır)

(bkz: başkalarıyla yarışma)

(bkz: kendinle yarış ve barış)
    (sunflower, 17.09.2006 22:18)
  21. (bkz: kız gibi)
    (abozek, 17.09.2006 22:39)
  22. altına da sakal bırakıp gayet cevval ve ağır bir görüntü sahibi olmak mümkündür. (ulan berbeeer! soktun makası aslan yelesi gibi saçlara!)
    (yedinin yedincisi, 13.11.2006 03:50 ~ 03:50)
  23. "kız gibi" olarak görülmemesi gereken bir hadisedir zannımca.
    insanın kendine yakışanı giymesidir bir nevi.
    (harpy, 29.01.2007 19:23)
  24. erkeklerin saç uzatması olayını anlıyorum da şu kız gibi kısmına takıldım kaldım.ayrı bir saç uzatma yöntemi falan mı var?ben niye bilmiyorum?
    (siyahpena, 12.04.2007 22:22)
  25. tavırları benzemedikten sonra şekli ile sorun yaratmayacağını düşündüğüm hadise
    bunun yanında saçı kısa olup tavırlarıyla kızları bile aratan erkekler var bu ülkede (bkz: aaa bak mesaj gidiyo)
    (lupus, 12.04.2007 23:01)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil