boş işler bunlar.
yazarın dip notu : yazar kişinin yazmış olduğu yazı 2. yazı idi lakin kendisinden önceki yazının silinmesi sonucu 1. giri olarak meydana inmiştir. burada ispikçi ve ispiyon işleri ile uğraşan sözlük ahalisine durumun izah edilmesi ve tanım içermeyen giri nitelendirmelerinden kurtulunması amacı ile bunca laf sarfedilmiştir.
ilgililerin bilgisine sunulur.
özellikle yaşlı kesim tarafından iyi gözle bakılmayan olaydır. belediye otobüslerinde teyzelerimiz bakıp "tü tü tü şunun haline bak" derler. bundan belki 10-15 yıl öncede
gaylik anlamı vermek için takılırmış öyle der büyüklerimiz. şimdilerde öyle değil tabi değişti herşey gibi buda.
erkeklerin kola künye boyna madalyon takmasından daha şık olduğuna inandığım olay..
öpülesi bi şeydir tam anlamıyla..ama abarmamak gerekir.3 azami yeterli olurdur.
bir ara yavuz sultan selim de takmıştır,ama bu günkü gençlerin yaptığı gibi artistlik anlamda değildir. o zamanlar bu küpeler kölelere takılırmış. yavuz sultan selim de ben allahın kölesiyim maksadıyla takmıştır.
(aykut, 17.10.2004 19:13)
orta asya türk kültüründe normal olan anadolu türklerinde normal sayılmayan bir durum...
erkeklerin pek hoş göründüğünün farkında olmadıkları, olayı "büyüdüm", "akıllıyım ne gerek var" gibi aptal yönlere saptırdıkları eylem.
(bkz:
sen yapma zaten sana yakışmaz)
(bınar, 17.10.2004 21:18)
bi erkekte baya önemli bi unsurdur ayrıca sırf akıllı erkekler sevilmez,dış görünüş de çok önemlidir
abartılmadıkça güzel duran olay. sade olmalı ve küçük olmalıdır.
kumral olanlarına daha bi yakışan eylem.
pek sıradışı bir eylem değildir.ben de küpe taktığım için pek anormal birşey hissetmedim doğrusu.sıradışılık değildir,kendini marjinal gösterme havası hiç değildir.
erkek adam deldirmez diyorlar ama ne kadar doğru test edildi mi edilmedi mi bilemiyorum
*
yakıştırabilene yakışır.. ancak deldirmek yemediği hallerde mıknatıslı küpeler takılıp ta komik duruma düşmemelidir..
yavuz bingöl'ün gerçekleştirip de "küpe erkeklere kadınlardan daha çok yakışıyo" diye takdir edilesi bi yorum yabtığı hareket
(bınar, 24.10.2004 21:19)
güzel bir profil ve hoş bir saç kesimiyle oldukça karizmatik durur.
az erkeğe yakışır kanımca.
her önüne gelen takmamalıdır.
(felis, 24.11.2004 21:10)
"ibne gibi gay gibi" diyenlerin de bir zamanlar yapmak istedikleri fakat aile baskısından dolayı yapamadıkları ve kıskandıkları için de yapanlara bok attığı eylem.
(bkz:
kedi uzanamadığı ciğere mundar der)
özellikle doğduğum topraklarda erkekler için 'aha la garı gibi, aha la dop ' benzetmesine yol açabilecek durum.
yakışıyorsa neden olmasın dedirten durum...
masum bir sol kulak memesi deliği ile başlayıp, bir türlü sonu gelmeyen, belki de getirilmek istenmeyen eylem. küpe takmaya ilk karar verdiğim zaman 17 yaşındaydım ve sol kulağımda bir tane küpem vardı, iki ay sonra ikincisi geldi. bir sene sonra sol kulak kıkırdağımı, ondan gene bir sene sonra da burnumu, ardından da iki sene sonra bir yılbaşı partisi öncesi kulak mememin, insanların "orası da deldirilir mi be?" diye sorup durdukları kadar alt ve köşe bir bölgesini deldirdim. bazen öyle anlar geliyor ki kişiyi en çok rahatlatacak olan şey gidip vücudunun herhangi bir yerine küpe ya da piercing taktırmak, vücutta dövme varsa başka bir yere yenisini çizdirtmek oluyor. fakat ne yazık ki böyle bir duygunun olabilirliğinden habersiz olan ve bunu asla kabullenmeyen türk halkı için bu tür şeyler sadece bahane, toplumda ilgi çekme isteği, kız tavlama taktiği hatta ve hatta bir cinsel kimlik belli etme yöntemi. ancak bir erkeğin eşcinsel olması ya da eşcinsel ilişkiye açık olması ne kulağındaki küpe sayısına, ne de saçındaki boyaya bağlı bir durum değildir, aksine delikanlı geçinip elinde tesbih sallayan, yumurta topuklu ayakkabı giyen insanların gidip travestilerle ilişkiye girmesi ile ve bunu erkeklik olarak nitelendirmeleriyle açıklanabilir bir durumdur. küpe takmayan, saçlarını kısa kestiren her kızın, eşcinsel olması ve içinde erkek kimliği taşıması nasıl düşünülemez bir şeyse, küpe takıp saç uzatan, hatta gidip saçını boyatan bir erkeğin de gay olduğu düşünülemez.
zaman mekan ve kültür üçlemesinin sonucunda farklı sonuçlar çıkartabilecek eylem. mesela eski mısırda erkekler küpe yanında süslü altın bilezikler ve kolyeler takıyorlar ve gözlerine sürme çekiyorlardı. bence kendine yakıştığını düşünen herkes istediği heryerine herşeyi takabilir. yalnız baba faktörü göz önüne alınmalıdır.
gay ile guy kavramını tartışmaya sokan hareket
üniversiteye başlayan erkeklerde geleneklerden biridir.
1)küpe takıla!
2)saç uzatıla!
3)sigara içile!
insanların medeniyet seviyelerini teşhir etmelerine büyük katkıları olan durum. fakat yanlış anlaşılmasın, medeniyet seviyeleri teşhir edilenler küpe takanlar değil, takanlara bir tuhaf bakan türk halkıdır.
geçen gün bir taksiye bindim, sol taraftan başka bir taksi geçti ve taksicinin "hööööönnnkk, küpeli taksici mi olur, nerden aldın lan o küpeyi, dur plaka numaran neymiş 34 xx xxxx, hmmmm" şeklinde sokakta ilerlerken meslektaşına hakaret etmesi, hem de sokak ortasında bağırarak hakaret etmesi, taksisine bindiğim şöförün ne denli bir insan olduğunu gözler önüne seriyordu. olayın ardından birkaç dakika geçmesine rağmen adam ısrarla küpeli taksiciden bahsediyor ve "ulan keşke sorsaydım kaça almış o küpeyi herif!" diye alay da edebiliyordu. işin ilginç yanı, benim de bir adet küpeye sahip olmam fakat müşteri ve para durumlarıydı muhtemelen adamın bana bulaşmaması, fakat benim yanımda başkasına bulaşması ne işti?
ben böyle duygularla yolculuğu tamamlarken zaten taksimetrenin, dönüş fiyatından %50 fazla yazmasına da hiç şaşırmamıştım.
doğru zamanda, doğru yerde, doğru küpeyle, her erkeğe yakışan takı