gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · prison brake
  5. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  6. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · hayat dersleri veren msn iletileri
  9. · keşke yalnız bunun için sevseydim seni

erkeklerin evlenmekten korkması  

1. hemen her erkeğin başına geldiğini düşündüğüm hâdise.yaş kemâle ermeye yakınken artık "çıkılan" kızın da yaşı itibâriyle evlenmeyi düşünmesi normaldir.gerçi 20'sinden sonra hepsinin aynı düşünce de olduğu kanaatindeyim,doğru yanlış bilemem ama alâkalıdır belki:

(bkz: bu genelleme dahil bütün genellemeler yanlıştır)

erkek kıza bir şekilde teklif yapar,duruma göre kararı vermesi için bekler.beraber gezer,tozar,eğlenirler bir süre.her iki tarafta birbirini tanımaya çalışır(en azından erkek için durum böyle).

bir süre sonra kız direk lafa girmeye başlar.yavaş yavaş altyapı oluşturur elbette ama kısa zamanda nereden nereye geldiğine de değinmek lâzım.farklı zamanlarda sorulan aşağı yukarı şöyle sorulara erkeğin vereceği cevaplar,geleceğini belirlemiştir zaten:
    - çocukları sever misin?
    - akşama düğüne gitmem lâzım,başka zaman görüşelim.(altyapıya direk girdi,bak şimdi)
    - çok sevdiğim bir arkadaşım evlendi.düğünü de güzeldi.(dur bakalım)
    - geçen evlenen arkadaşımı göremedim daha,ama düğünü hâlâ aklımda.(yav...)
    - bugün sana yemek yapayım.hem yemeklerimi tadarsın,fena da olmaz hani(!).(neyse,kötü düşünmeyelim)
    - benimle ciddi düşünüyor musun?(burada cevap olarak direk "zamanla" diyemezsiniz."bilmiyorum" cevabını cevap olarak kabul etmezler,kendilerini garantiye alma dürtüsü sanırım)

bir kaç gün sonra bir mesaj gelir telefona:seninle çok önemli bir şey görüşeceğim.acil gel... (buyur buradan yak,ne önemli konusu ne acili?kardeşim,seninle her gün görüşüyoruz zaten.böyle heyecan yapmaya,boş yere fazla atp tükettirmeye ne hakkın var?neyse,ortama akalım bakalım)

- uzun zamandır düşünüyorum,dün annemle de görüştüm(eee?).eğer benimle ciddi düşünüyorsan artık,yani...("nişan yapalım" diyor işte ama ben burada artık içimden uzun bir "haydaaaaa" çekeyim)
    + zamana ihtiyacım var.
    - zaman senin olsun;bir kaç gün,bir hafta bir ay.ama işte yani,sen sanki pek istemiyorsun gibi,isteksiz gördüm seni...(adamı öldürürsün,orada bi' dur ya.tamam,senin halin vaktin yerinde olabilir.iş-güç olayı da tamam.hatta allah bilir çeyizin de hazırdır ama kardeşim erkek dediğin adam öyle ha deyince evlenemez.bu olay kadınların tatile gitmelerine benzer.gitmeden evvel hazırlıklar,alışverişler,diyetler filan.be sen tatile giderken bunları yapıyorsun,evlenme işini niye bu kadar acele ettiriyorsun?)

velhâsıl-ı kelâm konunun özü şu olsa gerek:

"daha doğru düzgün tanımadığın,sadece bir kaç ay beraber olduğun birine sen hangi hakla bir an önce evlenmek için ayak dirersin?"

adamı korkutmayın hanımlar.olmuyor böyle,siz acele ettikçe kaçarız ortamdan;açıkcası içimiz de acımaz yani."beni ne doktorlar,ne mühendisler istedi" klişe martavallarına sığınma vaktiniz geçti.tarih oldu.zamana bırakın,sakin olun.erkeğin yapması gereken teklifleri de(!) bırakın biz yapalım.zirâ:
    (bkz: zorla güzellik olmaz)
    (bkz: acele işe şeytan karışır)
    (stone cold, 01.07.2006 13:56 ~ 13:57)
  2. daha iyi örneklemek için bir türk filminden küçük bir sekans:

oyuncular:
    + tecavüzcü coşkun
    - bilinmiyor

-iğfal ettiğin o kızla evleneceksin, aksi taktirde mirasımdan zırnık koklatmam!
    +ama beybaba...
    -ne aması, korkuyor musun evlenmekten?
    +ne korkması be? bir bardak süt için inek mi alınır? ben onu düşünüyorum, nıhahahaha...

(bkz: oha)
    (dunya zikime eyfel dotume, 01.07.2006 14:06)
  3. erkeğin karşısına çıkan kız bünyenin kültürel, ekonomik, fiziksel ve sosyal durumuna göre değişen önermedir.
    erkekler kendinden zeki, fazla güzel, kendi parasını kazanan, sosyalleşmiş, kendine güvenen ve özgürlüğüne düşkün kadınları eş olarak kabul edemezler.
    karşılarına sürekli böyle kadınlar çıkan erkeklerin çevrelerine söylediği bahanedir.
    (bkz: istisnalar kaideyi bozmaz)
    (bkz: bence)
    (arinna, 01.07.2006 20:33)
  4. şu an çok yakın bir arkadaşımın içinde bulunduğu durumdan genelleyerek söyleyebilirim ki ayrılık sebebidir.
    (excalibur, 01.07.2006 20:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil