bir tür kızın erkeği kendinden soğutma; bıktırma taktiği.on saat bir tek siyah oje aranılması,fön fırçasını sadece 250 bin fark için 2 saat aramak. hele bir de erkekten daha çok yemek yiyerek garsonları bile şaşırtma hadisesi gerçekleştirilirse amaca ulaşılmış demektir.
etikette yazan genelde çok önemli olmadığı için ve aaaa bu tshirti şu pantolonun üzerine alsam uyar mı diye 2 saat düşünmedikleri için genelde kıssa sürer bir mağazaya girilir ve tüm ihtiyaçlar giderilir
içeri girilir, ne alsak diye düşünülmez. çünkü ihtiyaç bellidir ve alınacak olanda kararsızlık söz konusu değildir. her ne lazımda alınır,etliye,sütlüye bakılmaz...ama kadınlar gibi, "e-hadi bir gidip bakalım,beğendiğimiz bir şey olursa alırız" mantığıyla çıkılmadığı için sıradan bir aktivite olarak sonuçlanır.
sorulduğunda;
-abi nerdeydin bugün bi ara seni sordum eve alış-verişe gitti dediler.
-evet alış-verişe gittim.pantalon,gömlek,parfüm,traş losyonu aldım geldim. (noktadır) üstüne bi laf daha edilmez.
-julide! nerdeydin kız bugün?
-ay sorma ajdan, alış-verişe gittim.off..neler var neler bir görsen?
-ne aldın kız?
-ya hiç bişi almadım,aslında fiyatları uygun değildi.ama o kadar güzel şeyler var ki görmen lazım..pembe bodyler,elbiseler,sabahlıklar,terlikler,montlar, daha neler neler...
-off bak. ben de merak ettim şimdi.yarın bi daha gidelim mi.almasak da gezmiş oluruz.
-olur gideriz.
alınmayan hiç bir şey için gereksiz bir çok şey hakkında konuşulur.
bir hobi değil bir ihtiyaçtır. gerekli olan şey neyse ona yönelinir, seçenekler kullanılabilirlik,kalite,fiyat,renk vs. gibi özelliklerine göre karşılaştırılır ve maksimum verim alınacak ürün tercih edilir. erkekler alışverişin kafa yorulacak birşey olmadığını kavramıştır.
eğer konu gitar, ampli, ekipman vs. ise, kadınların alışveriş diyaloglarına benzer şeyler elde edilebilir:
- nerdeydin lan
- gitar bakmaya gittim olm hayat sokak'a. olm bi gitarlar, pedallar falan gelmiş, görmen lazım..
- hastrr lan. ne aldın?
- ne alması amna koym, baktım anca. yeni sezon prestige ibanez'ler gelmiş, floyd rose stratocaster'lat gelmş, ts9 var, jimi hendrix fuzz var, bi iki octave pedalı var, van halen signature phaser, flanger falan var...
- vay amna koym lan... yarın kesin gidiyoz olm...
- tabi lan kaçar mı. hepsini deneriz...
- denemeyen ibnedir...
diyelim, erkek kişisi kendine gömlek alacak. önce kafasında rengi belirler. zaten ya beyazdır ya mavi. sonra gömlek satan herhangi bir mağazaya gider. bedenini ve istediği rengi söyler ve alır.
bunu bir kadın yapmak istese, gömlek yanında, ceket, fular hatta ayakkabı bile alır. yetmez bir kaç mağazaya daha bakar. zaten ilk girdiği mağazadan hemen almaz, illa diğer mağazaları dolaşır.
sabahları bakkalla yaparlar alışverişi.kahvaltı bakkalla edlien maç muhabbeti yüzünden bir saat gecikir.ama muhabbet ve maç tartışmaları dadından yinmez.
bir erkeği mangonun indirim zamanında alışveriş manyağı olmuş bayanların arasında görmekten daha normal durumdur.daha kötüsü erkeğin kız arkadaşı ya da eşiyle birlikte alışveriş yapmasıdır.
bir milyoncudan 104 milyonluk alışverişle sonuçlanır. alınanlardan adam gibi kullanılabilecek olanı ise, malumunuz küllük efendim. onun dışında, öğrenci evinde, halı yıkama fırçasına ne yaparsın anlamamki. neyse, mantıksızdır velhasıl.