erkekler buz gibi havalarda dahi, üstünde ne var ne yoksa yanlarındaki kıza verdiği için, çoğu zaman kızların içine düştüğü yanılgıdır.
montunu verir, yetmez ceketini verir.tarzangibi gezer de suratında en ufak bir üşüme belirtisi görmezsek; biz de onları üşümüyor sanarız.
ya da üşümediklerini düşünmek işimize gelir.
kalıba,yerine ve zamana göre değişebilecek kavram.kalıbı yerinde bir adam yaz vakti ekvatorda üşümez elbette.yok eğer "erkeklerin soğukta üşümemesi" derseniz,artistliklerinden size öyle gelir.bunu yapan insan evlâdı da buz gibi havada tir tir titrer,sonra eve gidip sobaya yapışır kertenkele gibi.
lakin gönlünüz "yok yok iyi böyle" diyen narin bir bedenin omuzlarını yukarı çekip bütün vücudunu olabilecek en kompakt hale sokarak ısı tasarrufunda bulunmaya çalışmasına el vermez.
öyle olunca üstünüzdekini verdiğinizde üşümezsiniz.
bünyenin kıullıo olması, göğüs kıllarının bir nevi kazak vazifesi görmesi ile bir derece gerçekleşir ve fakat asıl üşümeyen kızlardır, kışın dizüstü eteğin altına bir nanometre kalınlığında çorapla gezebildiklerine göre üşümüyorlardır.
bir de üşüyüp 'üşümüyorsan hırkanı verir misin?' diyen cinsi var..üstündeki hırkayı çıkarttırıp giyer..
bir de üstüne bütün kitaplarını verir,'al sen taşı.'diye..
(bkz: odun)
- hamit senin için şöle böle diyolar ehehe.
- lan skecem ha nerden çıkaryosunuz olm bunnarı?
- üşüyosun amnakoym ibne!!!!!!!!!!
- ha evet ben de nası anladı bu götler diyodum.
- şaka yapmıştım hamit!!!
- .....................
-neyse ben gachayım!!!
erkekler, yağ tabakalarını göt ve göbekte biriktirmez. tüm deri altına vücuda dengeli biçimde yayar. izolasyon sağlar bu da. gerçi erkeğe bıraksanız bunu, bi halt edemez işte ama allah vergisi bir olaydır. bu arada vergi derken ne kadar rahat davrandığımı siz de farketmişsinizdir. neden çünkü kemal unatıkan'ı sepetlediler gerçi mantık aynı uygulayıcı farklı olsa ne yazar...
nese konumuza dönelim, erkeklerde, yağ tabakası kadınlarda olduğu gibi göt-göbek arasında sıkışmayıp deri altına yayıldığı için buralardan ısı kaybı en azdır. kadınlarda ise göt göbek soğuktur çünkü burada ısı izolasyonu iyidir.
tabii bir de her ay düzenli olarak kaybedilen belirli miktar kanın yerine konamaması nedeniyle kansızlık problemi yaşanmasıdır. yaz günü cıbıl cıbıl giyen hanım kızlarımızın kapalı ortamlara girildiğinde klimaların açılacağı ve bu nedenle de götü göbeği kapatacak bir şeyleri yanlarında hazır bulundurmaları önemle rica olunur.
400 kişilik salonda klimayı kapattırmaya çalışan tiril tiril giyinmiş kadınların pek hoş karşılanmadığını belirterek sözlerime son verirken bir saniye osman abi geliyorum... sözlerime son verirken son bir bkz'yi sizlerle paylaşmak istiyorum:
bu yıllardır tüm erkekler tarafından bir sırdır ama artık açıklamanın vakti geldi, evet biz de üşüyoruz.
bizim derimizin wind stoper özelliği falan yok ama şöyle de bir gerçek var ki kızlara göre daha dayanıklıdır erkekler. bu yüzden olsa gerek üstümüzde ki hırka, ceket benzeri kıyafetleri kızlara veririz.
hemen bu konuya bilimsel bir açıklama getirip son noktayı koymak istiyorum:
erkek ve kadın bünyesi farklıdır. kanlarındaki alyuvar sayısı erkeklerin kadınlara göre daha fazladır.
örneğin aynı yaş kilo boya sahip kadın ve erkeğin kas kütlesi farklıdır. erkeklerde kas, kadınlarda ise yağ dokusu fazladır. bu da bazal metabolizma hızını etkiler. bazal metabolizma hızımız da enerji ihtiyacını belirlediğine göre, enerjiyi de alyuvarlardaki oksijenlerle elde ettiğimize göre...var gerisini sen düşün
kadınlar buluğa erdikten sonra, reglle birlikte demir atar.ve hemoglobini erkeklere göre daha düşüktür.ama bu demek değildirki erkek hiç üşümez .o robot değil elbette üşür. ama kadınlar kadar değil.