erkekleri anlamak 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. bir hamamböceğini takip etmek suretiyle gerçekleştirilebilecek olgu..
    hamamböceğini izlediğinizde hızla bir istikamete doğru yol alırken, hiçbir engelle karşılaşmamasına rağmen aniden durup başka bir yöne doğru koşmaya başladığını görürsünüz.bunun nedenini çözdüğünüzde erkekleri de anladınız demektir.

seneler sonra artık yapmak zorunda hissettiğim edit: hamamböcekleri ile erkekler arasındaki benzerlik kendi düşünce sistemimin bir ürünü değildir. şu an tam kaynak hatırlamamakla birlikte bir yerde okuduğumu belirtmek istiyorum. girinin topladığı takdir şahsıma ait değildir.

ve umarım son bir ilave: pakize suda nın 26 nisan 2001 tarili yazısında kadınları anlamak konusunda verdiği örnektir hamamböceklerinin bu davranışları. okuduğumda bana erkekleri daha iyi ifade ediyor gibi geldiğinden bu başlık altında yazmayı uygun gördüm. okuduğum yerin ekşi sozluk dışında herhangi bir yer olduğuna (muhtemelen e-posta) emin olduğumu üzerine basa basa belirtmek istiyorum. zaten her türlü sitede bol miktarda karşılaşılabilecek bir benzetme.

(bkz: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/...)

çok yaratıcı fikirleri olan, sözlükte başlık açma rekoruna yürüyen ya da bu konuda herhangi bir heves veya istek sahibi biri olmadığım için ekşiden giri çalmak lüzumsuzluğu ve de hırsızlığını yapacak değilim. giriyi silmek benim için daha kolay olabilirdi lakin daha önce de belirttiğim gibi çok ilgi gören bir giri olduğu için kolay olanı yapmanın doğru olmayacağıını düşündüm. çok uzattım belki de.. belki de hiç bir önemi yoktu..
    (tenekeci, 18.04.2004 12:48 ~ 12.07.2008 01:52)
  2. (bkz. genelleme yapmaya alıştıran sözlük)
    (tenekeci, 18.04.2004 12:54)
  3. (bkz. kız girisi)
    (greeen, 18.04.2004 14:01)
  4. kesinlikle kızları anlamaktan daha kolay olan durum
    (markrenton, 18.04.2004 14:17)
  5. basit yapıları ve düşünce sistemleri ile aslında erkekler pek de sorun yaratacak yaratıklar değildirler kadınlar için. karmaşık söylevlerinin aslında çok basit temelleri vardır ve kolayca çözümlenebilirler. genelleme olarak adlandırılan durumda biraz gizlenme vardır. her erkek farklı karmaşık söylevlerde bulunur ve kendisininkinin en iyisi olduğunu düşünür. kadınları anlayamadığı için anlaşılmaz olmak hoşuna gider. gerçekte kadına yenilmiş olduğunun farkında değildir, kolayca yönlendirilebileceğinin ve uyutulacağının bilincine varmak istemez çünkü üreme içgüdüleri gereği kadını istemektedir ve hiçbir şey onu bu yoldan alıkoyamaz. erkek istediğini alır ama kadına bir çok şeyin hakimiyetini de verir. bu psikoloji mevlana celaleddin rumi tarafından da çözülmüş ve kitabında benzer şekilde işlenmiştir
    (tainakan, 18.04.2004 15:15)
  6. bazen kızları anlamaktan bile zor olan durum.
    (esdora, 23.07.2004 23:38)
  7. hatun kişinin* anlayış kapasitesine göre değişen durum.
    (aqua, 23.07.2004 23:41)
  8. erkeklerin derinliği birbirinden her zaman için farklı olduğundan, dışardıdan inceleyen insanın bakış yeteneğine göre değişir.
    kadınlar tahmin edilemeyeceke kadar kompleks yapılardır, erkeklerse sabit, istikrarlı ama görülemeyecek kadar derin de derin.
    (hell guardian, 24.07.2004 00:31)
  9. (bkz. insanı anlamak)
    (stocky2001, 24.07.2004 12:05)
  10. zamanla öğrenilir
    düz mantık, imasız
    - seni eve bırakayım mı?
    + yok canım gerek yok
    -tamam
    + ?!?!
    (smyrna, 12.08.2004 15:40 ~ 15:44)
  11. çakal düşünceleri olan kızlar için zor bir hadise
    (nesseja, 12.08.2004 15:46)
  12. dünyanın sonu olur heralde.* zaten ömür dediğin şey birbirini anlamakla geçiyor. *
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 14.09.2004 22:21 ~ 22:21)
  13. (bkz. bulunamadı)
    (bkz. yok böyle bir şey)
    (despinaa, 14.09.2004 22:45)
  14. dünyanın yüzde ellisini anlamanın gerektiği imkansız olduğu kadar da anlamsız durum
    (abejorro, 14.09.2004 23:54)
  15. kadınların altıncı hisleri kuvvetlidir derler, hissederler; ayrıca zeki oldukları da söylenir, bir çok şeyi bilirler; meraklıdırlar denir; bilmediklerini öğrenirler.
    ama bir şeyi de bilmeyiverin ya, gizli kalsın erkeklere*.
    (azureel, 15.09.2004 00:08)
  16. + mehmet, seni anlamak çok zor.
    - öyledir hayatım.
    + bak yine yapıyosun.
    - ne yapıyorum?
    + yine anlayamıyorum seni. mahsus yapıyosun.
    - lütfen ece ya. anlaşılmıcak bişi yokki bunda. sana katıldığımı belirttim.
    + söylediklerime katılıyosun demek. o zaman anlaşılması zor bi insan olduğunu kabul mu ediyosun?
    - hayır, senin bir kadın olduğunu ve bir erkeği anlamanın güç bir iş olduğunu düşünmenden hareketle, işinin gerçekten zor olduğuna inandığımı söylemek istedim sadece.
    + bütün bunları iki kelimeyle mi ifade ediyosun?
    - bence iki kelime gayet yeterli.
    + insaf et ya!
    (amorph, 15.09.2004 13:46 ~ 19.08.2005 10:03)
  17. zaman gelir sevindirir, zaman gelir sinirleri tavana vurdurur eylemdir.. erkeğin hayattaki yerine bağlı anlama durumu gelişir.. kankayı anlamakla sevgiliyi anlamak yaz-kış, siyah-beyaz gibi uyumlu ama zıt eylemlerdir...
    (luccy in the sky with the diamonds, 10.10.2004 22:57)
  18. hareketlerinin nedenini anlamak ya da anlamaya çalışmak kabustur, ama bir sonraki hareketinin ne olacağı da bilinir, nasıl çalıştığını bilmediğiniz ama nasıl çalıştıracağınızı çok iyi bildiğiniz bi alet gibi bişey..
    (bınar, 10.10.2004 23:05)
  19. son derece kolaydır, basittir. anlamadığınız yerde sorun cevaplası. daha da anlamıyorsanız... ybsg lütfen
    (azwepsa, 01.02.2005 22:31 ~ 17.02.2005 09:11)
  20. genelleşmiş yargılarla ya da daha önceki deneyimlerle hareket edilerek yapılmaya çalışıldığında imkansızlaşan eylem. nedir peki çaresi? kız erkek fark etmez; her tanıştığın kişiye hayata yeni başlıyormuşcasına yaklaşmak...
    (jellicle, 16.02.2005 23:17)
  21. küçük dağları yarattıklarını düşündükleri için anlaşılmaları beklenilmeyen yaratık modeli - bayanlara oranla daha anlaşılır olduklarını idda edebiliriz tabi-
    (palantir, 30.03.2005 16:09 ~ 16:09)
  22. hansvoralberg'den dev hizmet. kızlar için erkekleri anlama kılavuzu:

- off ben bu mekandan çok sıkıldım.
    anlamı: eve gidip sevişelim.

- sen parfümünü mü değiştirdin? çok hoş kokuyor.
    anlamı: hadi hemen eve gidip sevişelim.

- genellikle sakinliği tercih ederim. kalabalık ortamları fazla sevmiyorum.
    anlamı: allahın adını verdim eve gidip sevişelim.

- geçen hafta hakan şükür'ün attığı kafa golü var ya buz gibi ofsayttı.
    anlamı: aç değilim, ama sevişebiliriz. (yuh artık!)
    (hansvoralberg, 02.07.2005 01:56)
  23. erkeklerin tavırlarını edalarını hareketleri kızların anlamaya çalışmasıdır.tercihlere göre de bir erkek diğerini anlamaya çalışma çabasına girebilir...
    anlaşılabiliteleri bir bayan olarak itiraf ediyorum bizimkileri anlamaktan daha kolay
    (miraystrawberry, 10.11.2005 22:13)
  24. sanırım sadece kadınların yapamadığı şey. konu ile ilgili bir de fıkra vardı;
    adamın biri kazada kulaklarını kaybetmiş, bir plastik cerrah bulmuş ve girmiş ameliyata.
    ameliyat sonrası bandajlar açıldıktan bir süre sonra
    - aman allah'ım doktor! bana kadın kulakları takmışsınız!
    diye bağırmaya başlamış.
    - kulak kulaktır
    demiş doktor,
    - kadını erkeği olmaz.
    - yanılıyorsunuz!
    demiş hasta.
    - herşeyi duyuyorum ama hiçbir sey anlamıyorum!

sözlüğe fıkra yazmak pek adetim değildir, ama yazdım. zaten erkekleri zaten anlamak imkansızdır di mi benjamin?
    (azureel, 21.11.2005 15:01)
  25. bırak futbolunu izlesin, bırak uykusu geldi mi dönsün kıçını uyusun, bırak hiçbir özel günü hatırlamasın, bırak sana "çok güzelsin, seni seviyorum" gibi laflar etmesin, bırak ve istediği her an istediği herşeyi yap, bırak istediği kadar içsin... gibi kendi haline bıraktığın anda aslında dünyanın en basit ve kolay canlısı olduğu zaten görülecektir. zerre kafa yormaya değmez kanımca.
    (clementine, 29.11.2005 11:05)
 sayfa  / 3