belki ilginizi çeker
  1. · seksist
  2. · sözlüğün iyice feminenleşmesi
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · zongul ducks
  3. · prison brake
  4. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · kankasını siken insan modeli
  9. · luis carlos almeida da cunha

erkekler yemek pişiremez  

sayfa  / 2
  1. genellememe adına bi örnektir, eğlendikleri sürece süper yemek pişirebilirler
    (illusion, 04.05.2004 22:06)
  2. aşık erkeğin, barsaklarını bozduğu için kıvranan sevdiceğine haşlanmış patates, yoğurtlu ekmek vb... hazırlayışına şahitlik etmemiş zihniyetin genellediği deli saçmasıdır. önemli olan, yemeğe sevgisini katabilmektir.
    (bkz: duygusal sıçmıklayıcı bakış açısı)
    (guest8644, 27.05.2006 02:48 ~ 02:49)
  3. yalandır inanılmamalı kanılmamalı. pişirmek bir yana yemekte yaratıcılık konusunda birçok kızdan daha başarılıdırlar. (bkz: test edilip ,onaylandı)
    (sweetzoejane, 27.05.2006 02:50 ~ 02:51)
  4. kesinlikle yanlış bir önermedir..yemek pişiren erkekleri istisnasız seksi bulan kadınların fikir ve görüşleri tarafından çürütülmüş bir ideadır..
    (zeus, 27.05.2006 02:53)
  5. tek becerebildiği şey yemek yapmak olan bayanların kurabileceği cümle.
    (julien sorel, 27.05.2006 02:55)
  6. pişiremeyenleri vardır, kızlarda da vardır. pişiremeyenler bulaşık yıkayabiliyor neyseki.
    (psychick, 27.05.2006 02:57)
  7. tıpkı kadınlar araba kullanmaz genellemesi gibi bir cevabı olan genellemedir. kadınların çoğu erkekler kadar iyi araba kullanamaz çünkü çoğu,araba kullanmayı sevmez;araba çoğu için sadece mecburiyettir. erkeklerin de çoğu kadınlar kadar güzel yemek pişiremez çünkü yine çoğu yemek pişirmeyi sevmez. hatta bazı erkekler için yemek yemek tamamen karın doyurmak amaçlıdır ki buradan bırakın pişirmeyi,yemeyi bile sevmediklerini söyleyebiliriz. ayrıca bir erkeğin bir yemeği iyi pişirmesi bence "bu adam iyi yemek pişiriyor" demeye yetmez. misal ben patates kızartması ve menemen konusunda çoğu kadından üstün olabilirim ama inanıyorum ki taze fasülye ile de adam öldürebilirim.
    çoğu başarılı aşçının erkek olması ise sanırım endüstriyel mutfakta bulunan büyük kazanların ve kepçelerin kadın kuvvetiyle kullanılamamasındandır. yoksa inanıyorum ki kadınlar erkeklerden daha iyi aşçılardır.

not: erkekler azıcık akıllı olun lan,verin gazı gitsin. bir ömür boyu "ama tatlım sen daha iyi yemek yapıyosun" lafını duyarak yemek yapmak mı istiyorsunuz?
    (battal boy cekirge, 27.05.2006 02:58)
  8. kendimi örnek alarak sorgulayacak olduğumda tamamen katıldığım önerme.

geçen gün pilav yapayım dedim. suyuna ekmek bandım.
    (hansvoralberg, 27.05.2006 08:37)
  9. (bkz: hade len)
    (stocky2001, 27.05.2006 09:22)
  10. doğrulama ya da yanlışlama için, öncelikle kast edilenin bir parça açıklanması gereken önermedir.

eğer erkekler iki yumurtayı kırıp omlet haline, veya iki patlıcanı doldurup karnıyarık haline getiremez anlamı taşıyorsa, istisnaları bulunmakla birlikte, genelde yanlış bir önermedir. çoğu erkek bunları pek ala da başarır.

yok eğer erkekler günde üç öğünden yılda bindoksanbeş, kırk yılda kırküçbinsekizyüz öğünü kotarıp, dört kişilik bir ailenin beslenme faaliyetini düzenleyemez anlamı taşıyorsa, yine istisnaları bulunmakla birlikte, genelde doğru bir önermedir. çoğu erkek bu işi kıvıramaz; zira genetik kodları müsait değildir.

aşçılığı meslek olarak benimsemiş, profesyonelce icra eden erkekler ise konu dışıdır; çünkü:
    1- sayıları toplam erkek nüfusuna oranla ihmal edilebilir boyuttadır; ve
    2- bu durum profesyonel yaşamın bir gereği olup, toplumsal rollerle doğrudan ilgisi yoktur.
    (tembel, 27.05.2006 11:13)
  11. bolulu erkeklerle tanışmamış bir insanın söyleyebileceği söz.
    (panavision, 30.09.2006 11:22)
  12. (zaknafein, 30.09.2006 11:28)
  13. karşı cinsin kendi uzmanlık alanları olduğundan dolayı erkeklerin bu konuda onlar kadar iyi olmadıklarını düşündüklerinin izlenimlerini verir.
    nasıl ki; erkekler, kadınlar için "futbol oynayamaz" , "araba kullanamaz" v.b gibi değerlendirmeler yapmış * olsalar da, kadınların "yapamaz" denilenleri gayet iyi bir şekilde yaptıklarını görünce, kadınların da, erkekler hakkındaki bu tezlerini bizler * çürütmüş oluyoruz.
    yemek yapmak bir yetenektir, erkekler genelde dışarıda çalıştıkları ve evde fazla zaman geçirmedikleri için yemek yapma sanatının inceliklerini tam olarak bilmezler. lâkin kadınlar, çocukluk zamanlarından bu yana annelerinin yanında oldukları, evde daha çok zaman geçirdikleri ve akşam işten gelen babaya, abiye yemek hazırlamak için annelerine yardımcı olduklarından dolayı deneyim sahibi olmuşlardır.
    (ccuk, 30.09.2006 12:30)
  14. annesi, kızkardeşi evde yemeği önüne koyup oğuldan hiç birşey beklemezse tabi ki "erkekler yemek pişiremez". evlendikten sonra karısı düzeltmeye çalışır bu huyunu, "hayatım bana yardım et yoksa yetiştiremem" gibi, kadın için daha büyük sıkıntıdır mutfak kullanılamaz hale gelir. düzeltmek için ne yapmalı, daha çocuk iken evde iş bölümünü öğretmeli.
    (roxanne, 30.09.2006 13:50)
  15. (sycrone one, 30.09.2006 15:30)
  16. (universalmind, 30.09.2006 15:32)
  17. (püskül, 30.09.2006 18:26)
  18. (husatin, 30.09.2006 21:11)
  19. erkekler güzel yemek yapabilir, bir de geride kalan mutfağı temizleseler...
    (huzbe, 30.09.2006 21:35)
  20. unutulmamalıdır ki en usta aşçılar erkeklerdir.
    (bkz: ümit usta)
    (scully, 01.10.2006 00:41)
  21. dünyadaki en iyi aşçıların kendilerini meslekte kanıtlamış erkekler olmasını göz önünde bulundurduğunuzda kulağa ilginç gelen sav.
    (dna, 01.10.2006 00:47 ~ 00:48)
  22. büyük otellerde, seçkin yerlerde hep erkek ustalar çalışır.
    (skuba, 01.10.2006 00:49 ~ 00:50)
  23. (bkz: obez usta)
    (panavision, 13.12.2006 04:10)
  24. annem beni mutfağa sokmadı,çok sonradan öğrendim.kız kardeşlerim çatır çatır mantı açarken ben kursuna gittim....anaerkil bir yapı,1 0 yenik başladık,hayat zor.... gibi saçma sapan suçu başkasına atan önermelere sebebiyet vermesi muhtemel önerme,genelleme.

hayır allahtan başlığa erkekler yazmış da akıllıca çürütmüşler bu genellemeyi.yoksa ''kompleksli,anadolu kadını olduğunu zanneden onların acılarından kendine pay çıkaran elit sözlük kızları'' yazsaydı başlığa yüksek ihtimal sayfa böyle olurdu.

(bkz: kendini bir şey zanneden kaşarlar)
    (bkz: anaerkil yapı)
    (bkz: yumurta kırarken küfür yiyorum)
    (bkz: benimle taşak geçiyorlar)
    isteyen ve bu işi seven erkek sulu yemekler de dahil,çiğköftesi,karnıyarığı,yapraksarmasını bile yapabilir.hayır yani bizzat ben yapıyorum da ondan biliyorum.şimdi bunu bir kıza söylesem ''ama ben okuyorum,annem mutfağa sokmuyor beni,üniversite de okuyorum ne mantısı ne sarması... ilerde kocam yapsın bana yemek...''iki dakika sonra ''ben anadolu kadınıyım,acılar çektik,hayat zor....''

hayır ben de üniversite de okuyorum.beni de annem mutfağa sokmadı zamanında...bu nasıl kendine acımadır.bune salak saçma bahanelerdir.bu ne ironidir...
    (my jekyll doesnt hide, 12.06.2009 16:12 ~ 16:18)
  25. onu bunu bilmem ama babam çok güzel ıspanaklıpasta yapar.
    (ıspanaklıpasta, 12.06.2009 16:16 ~ 02.09.2009 14:47)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil