|
|
- (bkz: bi sor niye)
- (bkz: neden olmasın)
- yumurta neden beyaz ya da sarı olur ? sorusunun cevabı gibi bişey.
(idiot, 26.04.2005 22:21)
- binlerce cevabı ve bu cevaba etki edecek yüzlerce değişkeni olan soru cümlesidir. genelleme yapılmış bir soruya en uygun genelleme de kanımca aşağıdakidir;
aslında erkek kolay kolay aldatmaz. kadın onu ite ite kendini aldattırır.çok sık çok gereksizce yapar kadın bunu. belki farkına varmadan belki farkına vararak. belki ittiği zaman erkeğinin uzaklaşabileceğini aklının ucuna bile getirmeyerek. belki de "bakalım ne kadar uzaklaşabiliyor?" testi yapmak için.
ve kadın iter, erkek bekler. ve kadın iter, erkek bekler. ve kadın iter, erkek aldatır.
son not: tabi bu sadece aldatma sebeplerinden biridir. tek sebep değildir. mesela şöyle bir sebepte olabilir; kadın itmez ama erkek ittir* ve aldatır.(solti, 27.04.2005 17:17 ~ 09.05.2005 20:11)
- (bkz: tatminsizlik)
(bkz: cibiliyetsizlik)
- erkek sıkkındır..erkeğin aldatması ahlak kuramları çerçevesinde irdelenemez,en azından benim açımdan öyle.kendimi bildim bileli ahlak yasasını reddederim.ahlak,zengin beyin düşürdüğü cüzdanı bulan yoksulun zengin beye cüzdanı vererek zenginin yine zengin,yoksulun yine yoksul olmasından başka bir şey değildir.
işte bu bağlamda,aldatmak bir ahlak sorunu değil,tamamiyle insanın "insan" olmayan bir yönünden kaynaklanan bir problemdir,çözülmesi de imkansızdır.
bir erkek olarak önce şunu vurgulamalıyım.adı "aşk" olan hastalığa yakalanan bir erkek,her daim utangaçtır.delikanlı ister fırlama olsun,isterse dünyanın en yüzeysel adamı olsun,konu aşk olunca çekingen davranır..erkek hoşlandığı kişiyi aldatır..erkek,hormonlarına hakim olamayarak aşkını da aldatır.hayvani dürtülerle dürtülen erkek kişi,aldatmaya her daim meyillidir.bu;bir karakter,kişilik mişilik sorunu değil,baştan başa yaratılış sorunudur..
tartışılması gereken sorun erkeğin neden aldattığı değil,erkeğin aldattıktan sonra pişman mı yoksa mutlu mu olduğudur..
ben pişman oluyorum bazen,bazen de hiçbir duygu hissetmiyorum.buyrun size yep yeni bir konu.
- (bkz: insanlar neden aldatır)
- bir tanıdığım terk edemediği için aldatmak zorunda kalmıştı. yani cevabı bu olan soru: terk edemediği için aldatır.
dikkat ettiniz mi ilişkiye son noktayı kim koyuyor? yani taraf olarak diyorum, erkekler mi kadınlar mı? benim bildiğim kadarıyla ilişkiye son noktayı koyan hep kadınlar olmuştur. kadınların durup dururken "ben sıkıldım muhittin" deyip çekip gitmeleri, erkeklerin gururları nedeniyle nokta konması gereken bir durum oluştururken, yani bu lafı yiyen erkek dönüp arkasına bile bakamazken, bildiğim hiçbir erkek, "ben sıkıldım neslihan" diyerek sevgilisini terk edememiştir. çünkü bu durumda kadın ya başka bir kadının varlığının kanıtlanmasını isteyecek yahut sıkıntı konusunu giderip erkeğine daha eğlenceli bir hayat sözü vererek ayrılmayı kabullenmeyecektir.
çünkü kadınlar asla ve de kata başka bir erkek söz konusu değilse ya da bir de sevgililerini kendilerini aldatırken yakalamamışlarsa ayrılmazlar ve erkeklerden de böyle davranmalarını beklerler. tabi "başka biri var" yerine "sıkıldım" demek daha uygun ve daha az yaralayıcıdır ve erkeklerin bununla yetinmeyi bilmeleri gerekir.
ancak, erkek gerçekten sıkılmışsa ve kadına yalnız kalmak istediğini söylüyorsa kadınlar bunu asla kabul etmezler. gerçekten başka bir kadın yoksa erkeğin nelerden sıkıldığını tesbit edip bunu gidermeye çalışırlar, ancak can sıkıldıysa önlemler geçicidir. bu durumda erkeğe bir tek seçenek kalır; aldatmak ve bunu hissettirmek.
hemen karalamayalım arkadaşları.
- sigmund freud'un bile cevaplayamayacağı sorudur..kendisi zaten bu konulara pek girmek istemediği için şu soruyu da cevaplandıramamıştır :
(bkz: kadınlar ne ister)
- (bkz: daha fazlasını iste)
- (bkz: gizli kalmış her şey çekicidir)
- konu: erkekler neden aldatır :))) (itiraf.com'dan)
tarih: wed, 22 mar 2006 09:12:37 +0200
yurtdışı seyahatimin dönüşünde, freeshop'ların önünden karıma, kızıma ve
sevgilime aynı mesajı çektim:
"burada parfümler çok ucuz. istedigin özel bir marka var mı?"
karım 5 adet, kızım 2 adet en pahalı marka parfümlerden istedi.
sevgilimden gelen mesaj ise, kelimesi kelimesine şöyleydi:
"benim için en güzel parfüm senin kokun. sen gel yeter."
(bkz: başka hiçbir söze gerek yoktur)(kubrick, 02.04.2006 13:58 ~ 13:59)
- erkekler her zaman aldatma durumundadır başta kendilerini kendileriyle aldatırlar, sevgililerini kendileriyle aldatırlar, kendilerini sevgilileriyle, sevgililerini diğer sevgilileriyle, sevgililerini tek geceliklerle, bir de sevgililerini eşleriyle eşlerini sevgilileriyle aldatanlar da vardır. hiçbirisi yoksa bile ben niye diğerleri gibi yapmayayım diyen bir iç ses en azından düşünce boyutunda aldatmaya teşvik eder. sorulması gereken soru 'sadık erkek var mıdır' , 'kimdir' , 'nedir' , 'nerdedir' ve türevleri olmalıdır.
- erkekleri her daim sorgulatan aldatma işine neden bulmaya karşı hiçbir işe yaramayan söz öbeği.kanımca, yasak olan herşey cezbedici özelliğe sahiptir. (bkz: hz.adem.) bir düşünsenize, sevgilinizi x kişisiyle aldatacaksınız/aldattınız, aynı işi sevgilinizden ayrıldıktan sonra yapsanız daha mı çekici ve eğlenceli hale gelir? tabii ki hayır. öyleyse aldatmak=heyecan=değişiklik. dolaylı yoldan, aslında cesaretsizlik değil midir? yalnız kalma korkusu bir taraftan içinizi yerken?
(sebze, 17.10.2007 04:15 ~ 05:08)
- (bkz: çünkü eşeğin zikinden dolayı)
- (bkz: sana ne) *
- "erkekler arı gibidir,her çiçeken bir bal almak ister." sözü bu olayı tam açıklar kannımca.
- aldatan bir abimize birgün, yengeyi neden aldattığını sordum;
+ ya hiçbirşeydiyen, her gece, bir ümit, sobanın üstüne suyu koyuyorum. ama her gece sadece saçımı yıkayıp yatıyorum. anladın sen...
- anladım abi.
- (bkz: gen)*
|