dünyanın doğal dengesinde yerini alan , dişi ile çift olan cins. insan gibi hemen hemen her varlıkta kendini gösterirler ki bunlar kalıp bile olabilir yani *dünyanın olmazsa olmaslarındandır, insan olanlarının karşısındakini şaşırtma potansiyelleri sözcüklerle anlatılamaz
sezen aksu'nun aynı adlı single'ından 1998 yapımı, sözleri kendisine bestesi goran bregoviç'e ait şarkısı.
yalnızlık allah'a mahsus
yalnız yatmak mı, ay ay imkansız
biri mutlaka olmalı
seni acil unutmalı
ya olmazsa seni şeytanın şahidi sus
çivi çiviyi söker, sökmezse şansına küs
elimi sallasam ellisi
başımı sallasam tellisi
ooof pabucum sıkıyor
ooof içim sıkılıyor
burda hayat şöyle böyle
yaşıyoruz zar zor öyle
şimdilik sensiz olmadı
tüh, taş yerini bulmadı
sen nasılsın iyi misin
ne var ne yok hasta mısın
yoksa benim gibi boşta mısın
elimi sallasam ellisi
başımı sallasam tellisi
ooof pabucum sıkıyor
ooof içim sıkılıyor
1-) evrimlerini tamamlayamamış olan dolayısıyla bu halleri ile bile evrimin kendilerine göre şekillenmesinden kaynaklanaraktan gelecekte çok daha dominant olması muhtemel , insanoğlunun tarihini yönlendiren xy cinsi homo sapiens sapiens.
2-) dişiye giren soketlere ya da prizlere söylenir.
ne dersen de
ister çay, ister dere
ister nehir, ister ırmak
bir akarsudur erkek.
yatağında kıvrıla kıvrıla
bazen taşkın akar,
bazen ürkek.
yaramaz çocuk gibidir
bilinmez ne yapacağı
başıboş bırakırsan eğer.
uslu bebek gibidir
set çekersen,
bent kurarsan önüne
kıymetli madenlere eşdeğer.
akarsuyun denizle
buluştuğu yerde
oluşuverir verimli,alüvyonlu toprak.
eveleyip gevelemeye
karanlıkta göz kırpmaya ne gerek.
hani, derler ya,
"kadınlar deniz gibidir."
yormayın adamı
anlayın işte
"her akarsu bir denize muhtaç."
kendilerini ağırlıklı,kadınları ise hafif olarak değerlendirirler.dolayısıyla fazla can sıktıklarında boyunlarına bir taş bağlayıp onları suda boğmak kolaydır.
erkekler melektir!!!
bir gün ormancının biri dalları nehrin üzerine sarkan ağacın dallarını keserken baltasını suya düşürür.aman tanrım diye bağırdığında bir peri belirir ve ne diye bağırıyorsun der.ormancı baltasını suya düşürdüğünü ve yaşamını sürdürebilmek için o baltaya ihtiyacı olduğunu söyler.peri suya dalar ve elinde bir altın balta ile tekrar belirir.baltan bu muydu diye sorar.ormancı hayır diye cevaplar.peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde gümüş bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar.baltan bu muydu?ormancı yine hayır diye cevaplar.peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde demir bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar.baltan bu muydu?ormancı evet der.ormancının dürüstlüğü perinin çok hoşuna gider ve baltaların üçünü de kendisine verir.ormancı mutlu bir şekilde evine döner.bir zaman sonra ormancı eşiyle birlikte nehir boyunca yürürken karısı suya düşer.ormancı aman tanrım diye bağırır.peri yine belirir ve ne diye bağırıyorsun der.ormancı karım suya düştü der.peri suya dalar ve jennifer lopez ile birlikte geri döner.senin karın bu mu diye sorar.ormancı evet der.peri sinirlenmiştir.yalan söylüyorsun,gerçek bu değil der.ormancı özür dilerim peri, ortada bir yanlış anlaşılma söz konusu.eğer jennifer lopez için hayır deseydim bu sefer catherine zeta-jones ile geri dönecektin,ona da hayır deseydim karımla dönecek ve her üçünü de bana verecektin.ben fakir bir adamım ve üç karımın sorumluluğunu taşıyabilecek durumda değilim.jennifer lopez'e evet dememin sebebi budur...
bu hikayeden alınacak ders: ne zaman bir erkek yalan söylüyorsa bunun iyi ve
saygın bir nedeni vardır ve bu başkalarının yararı içindir. kendileri için bir şey istiyorlarsa ekmek çarpsındır.