belki ilginizi çeker
  1. · belki verir
  2. · dünyalar büküm büküm bir boğazım bir çüküm
  3. · sozlükteki yazarları güzel sanan çaylak erkek
  4. · 0 1
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  2. · adamı şair yapan şeyler
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · aşk
  5. · 100 opera
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · hoşlanılan kızın naber lan demesi
  9. · adapazarı belediyesi

erkek mantığı  

sayfa  / 2
  1. çok düz ve basit bir mantıktır, olmuş veya olmamış hatta olmayacak bir olay için yüzlerce senaryo üretip kankilerle tartışmak, akıl hocaları bulmak, misilleme yapmak, bir sözden binlerce farklı mana çıkarmak gibi multiprocess modunda çalışmayan beyinleri serdar ortaç adlı gereksiz zatın bir şarkısında dediği gibi "kafayı yormam sonuna bakmam ben adam olmam" mottosunda çalışır.
    (excalibur, 24.09.2004 11:11 ~ 13:05)
  2. (bkz. first things first)
    (togisama, 24.09.2004 11:34)
  3. daha sağlam temeller üzerinde daha sistematik çalışır. öyle ki kadın-erkek tartışmalarında erkeklerin sabrına mukayyet olup ön plana çıkarması durumunda haklılıklarnı her zaman (haklı olmadıklarında dahi) ortaya koyabilecek özelliktir.

erkek öncelikle var olanı analiz eder durumu anlar ve neticelerini düşünür. kararının neticelerini düşünür, tartar şayet bu neticeler çok olumsuz sonuç verecekse diğer alternatife geçer.
    (azwepsa, 24.09.2004 12:03)
  4. asla bi kadın kadar ince ve ayrıntıcı olamadığı için,kadınları çözemeyen,ama aslında çözmeyi çok isteyen mantıktır.
    (16 inç fileli çorap, 01.10.2004 17:32)
  5. eğer bir durum(bir makinenin aksak da olsa çalışması, bir ilişkini öyle böyle yürümesi vs.) eğer idsre ediyorsa dokunma. eğer yumurta göte dayanırsa müdahale etme vaktidir.
    (ati, 03.10.2004 15:50)
  6. erkekler rasyoneldir.
    (azwepsa, 04.10.2004 17:04)
  7. duyguların esiri olmayı reddeden,sezgi hususunda sınıfta kalan,kendilerini yormama üzerine kurulu bir düşünce sistemi.
    (amorph, 04.10.2004 17:10)
  8. erkek anatomisi, yaradılış (inanan için) ya da evrim (inanmayan için) sebepleri incelendiğinde şu yegane amaç ortaya çıkar:

soyunun devamını getirmek ve genlerini aktarmak için olabildiğince sağlıklı ve çok dişiyle birlikte olmak. bunun üstüne ne laf salatası ederseniz edin, asıl olay budur. tabi "modern" olarak adlandırılan toplum erkeğin bu güdüsünü kabul edilemez bulur, bu güdü ve hormon açlığını doyurmak için toplumun akla gelen her alanında sekse direkt ve dolaylı gönderme yapar. (bkz: kapitalist toplumda hormon sömürüsü)(daha çoook uzun yazılır bu konu hakkında ama bu giri için bu kadar yeter, hem uzun yazınca da okunmuyo zaten.)
    (soulforged, 04.10.2004 17:18)
  9. tek bir mantık tutturup, (" sonra bu olacak daha sonra bu, en sonra da bu" gibi )geride kalan kritik noktları atlamayı seçmeyen ve sık sık korkular,duygular ve panik ataklar yüzünden sıçan kız mantığından çok daha güvenilir olan ve tutarlı bir mantık türü.(kullanmasını, uygulamasını bilene elbette herşeyde olduğu gibi)
    (spitfire, 05.10.2004 10:57 ~ 08.10.2004 01:25)
  10. (bkz: 2+2=4)matematiksel modellerin, duygusallıkta da işleyebileceğine inanan mantık
    (smyrna, 06.01.2005 18:19)
  11. şimdi ilgilenmiyeyim, yıllar geçince aynı ilgiyi gösteremicem, alışmasın, diyen mantık
    (smyrna, 06.01.2005 18:21)
  12. 'siken sevilir,seven sikilir' mantığının adı.
    (doktor bu ne, 06.01.2005 19:45)
  13. elimizde a ve b noktamız olsun, a'dan b'ye gitmek için izlememiz gereken yol dümdüz bir çizgidir.
    (mystra, 24.01.2005 19:59 ~ 20:26)
  14. ''merhaba tanisalim mi?'' ( bu kız benle sevişir mi acaba? )
    ''sinemaya gidelim mi?'' ( neticede sevişiriz değil mi? )
    ''dans edelim mi?'' ( neticede sevişiriz değil mi? )
    ''seni seviyorum!'' ( artık kesin sevişiriz.)
    ''ben de seni seviyorum!'' ( ee bunu da dedik, daha ne bekliyoruz?)
    ''benimle evlenir misin?'' ( başka erkeklerle sevişmeni gayri-meşru kılmak istiyorum, hem evde yemek/temizlik yapıcak biri lazım.)
    (kender, 25.06.2006 21:00)
  15. kızların anlamalarına rağmen anlamak istemedikleri bir mantıktır.belki de kendi fantazi dünyaları onlara daha çekici geliyordur.belki de erkeklerin zeka seviyesinin, onların zeka seviyesine erişemediğini düşündükleri için erkek mantığı onlar tarafından düz olarak algılanıyordur.yapılmış hemen hemen bütün icatları, erkeklere bırakabilecek kadar zekilerdir belki de, ayrıca sonradan bunu yap(a)mamalarını onların üzerinde kurulan baskıya bağlayabilecek kadar zeka ötesi bi mantığa sahip oldukları için onlara göre anlaşılmaz bir mantıktır bu hem de, tüm düzlüğüne rağmen.
    (deniz mavisi, 16.01.2007 00:21)
  16. kandınların kendi çetrefilli mantıklarıyla anlamaya calıştıkları için altlarından bazen binbir türlü pislik çıkarttıkları mantıktır.oysaki bu mantığa yaklaşım aynı tarzda dümdüz dolandırmadan,altta mana aramadan olmalıdırki erkeklerin yahu ben onumu dedim feryatlarıyla karşılaşılmasın. şöyleki;

kız:aşkımm istanbula geliorum seni görmeye
    erkek:aaaaaa süper çok sevindim lalaylom zart zurt
    eee peki ne kadar kalıcaksın?(ki bu sadece meraktan sorulmuş bir sorudur)
    kız:daha gelmeden göndermenin planlarını mı yapıyosun ne bilim kaç gün kalcam bi işinmi vardı benden daha önemli zaten hersey hödö hödö
    erkek:yahu ben onumu dedim!!! manyakkarı!! *
    (marigold, 25.09.2007 12:49 ~ 24.10.2007 17:28)
  17. en asil erkeklerin mantığıdır. şöyleki:

genç bir erkeğin dört kız arkadaşı vardı ve bir türlü hangisiyle evleneceğine karar veremiyordu. en sonunda doğru kararı verebilmek için bir test yapmaya karar verdi. her birine 1000 dolar verdi ve "bu parayı istediğiniz gibi harcayın" dedi.

birinci kız arkadaşı kendisine yeni elbiseler ve ayakkabılar aldı, kuaföre ve güzelliksalonlarına gitti. genç erkeğe geri geldiğinde şöyle dedi: "senin için en güzeli ben olmak istiyorum, çünkü seni seviyorum!"

ikinci kız arkadaşı ise genç erkeğin tuttuğu takımın iki kombine biletini, en sevdiği türden bir suru video cd ve bir ay yetecek bira ile geri geldi ve söyle dedi: "bunlar senin için aldığım hediyeler, eminim seni mutlu edecektir, senin mutlu olmanla bende mutlu olacağım."

üçüncü kız arkadaşı ise bu parayla iyi bir yatırım yaptı ve kısa bir süre içersinde para kendini ikiye katladı ve bu parayida çeşitli yatırım alanlarında kullandı. genç adama geri gelerek şöyle dedi: "bana verdiğin parayı birlikte yaşayacağımız mutlu bir gelecek için çoğalttım, çünkü seni seviyorum!"

dördüncü kız arkadaşı ise bu paranın bir kısmıyla bir sürü kitap aldı, kalan kısmıyla ise fakirlere yemek dağıttı. genç adama geri gelerek şöyle dedi: "verdiğin paranın bir kısmıyla sana layık olabilmek için bir sürü kitap aldım diğer kısmıyla ise senin adına fakirlere yemek dağıttım."

genç erkek dört kız arkadaşının yaptıklarından çok etkilenmişti. karar vermek için epey bir süre düşündü düşündü.....düşündü.....ve sonunda büyük memeli olanla evlenmeye karar verdi.
    (sycokiller, 25.09.2007 13:31 ~ 13:32)
  18. aşağıdaki link'te elif şafak'ın "bir kısmını" özetlediği mantıktır. tanrının yaratan eli olma içgüdüsüyle bezenip, ağır bir egoizmin çemberine girdiğinde, mümkün değil ki iflah olsun. firavunların mısır'ında mahalle baskısı oluşturur alimallah.

http://www.zaman.com.tr/...
    (şiirbaz, 25.09.2007 13:55)
  19. tuhaf, anlaşılması zor bir şeydir erkek mantığı kadına göre.

kadın ayrıntıcı, aceleci, bir an önce aklındakini halletmek isteyen bir yapıya sahiptir. ertelemelerden, boşvermişlikten hoşlanmaz. huzursuzluk vardır hep yapısında.

bir pazar sabahı, yatakta pazar keyfi yapıyoruz sevgilimle. aklıma bi şey takılıyor yine ve kavga sinyalleri vermeye başlıyorum.

ben - eee, ne diyosun? bi açıklama filan yapmayacak mısın?
    sevgili - yoo.
    ben - nası ya?!
    sevgili - hayatım pazar sabahı ne kavgası? haftanın diğer günleri çuvala mı girdi? başka zaman kavga ederiz. hadi uyuyalım!
    ben - nası ya?!
    sevgili sırıtıyor...
    ben - nası ya?!

25 yıldır budur işte benim tepkim erkek mantığına; 'nası ya?!'
    (bir film hilesi ask, 10.03.2009 18:57 ~ 19:03)
  20. temelini "güç" den alan düz mantık!

(bkz: n'olacak lan aq)
    (jetonlutelefon, 21.06.2009 11:27)
  21. peynir penirdir , onu ne süt ne de inekle ilişkilendiririr yani herşey göründüğü ya da olduğu gibidir matığı güser . ama kadın öyle midir , o peynire bakıp ineğin yediği otun içindeki selüloza kadar götürür konuyu ,siz düşünün artık bu kurgucu psikopata çeyrek kalmış mantık sistemini.
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 20.07.2009 03:59 ~ 04:06)
  22. genellenmemesi gerektiğini düşündüğüm mantık, etrafımda başta babam olmak üzere benden çok daha detaycı erkekler var.
    (hilde, 20.07.2009 04:03)
  23. kesin, net, sonuç odaklı, faydacı, gerektiği kadar ayrıntıcı, anlamlı, rasyonel, gerçeklik sınırları içinde işleyen bir mantık türüdür. çok güzel interpolasyon ve iterasyon yapmaya olanak sağlar. bilimin ve sanatın her türünde erkeklerin kadınlardan nitelik ve nicelik olarak ileri çıkmış olmalarının sebebini oluşturan sebeptir.
    (smerjin, 20.07.2009 04:05 ~ 05:11)
  24. valla erkek mantığı o derece engindir ki her türlü olaydan bir enginlik çıkarabilir....düşünüldüğünde pek çok farklı etken söz konusu olabilir ama pek çok mucit erkektir.acaba neden...evrendeki farklılıkları ,özellikleri iyi kavrayabildikerinden olabilir mi!!!neden olmasın....mesela her hangi bir sayının neden özel olabileceğini görebilirler...sayı ne kadar saçma gibi görünse de... sayı:0,000000000000000000000000000000000000000000000002 olsa da onda ki gizemin peşinde koşabilirler...belki de da vinci şifresi bu olabilir neden olmasın..yeterki görebilelim....

(bkz: 0 000000000000000000000000000000000000000000000002)
    (desiderius deliliği över, 20.07.2009 04:09 ~ 04:30)
  25. özetliyorum bak, dikkat et:

(bkz: belki verir)
    (oehh, 20.07.2009 04:12)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil