belki ilginizi çeker
  1. · seyyal taner
  2. · zakkum
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 2012
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · aşk
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · annelerin yakışıklı anlayışı
  6. · boylumlama
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · lightsaber
  9. · i run each team

erkek adamsın  

1. zakkum grubunun seyyal taner ile düet yaptığı parçadır. sözleri;

acı çeksem de alışacağım
    tuza mupteladır yaralarım
    kalabalığa karışacağım
    ama terketmeyecek korkularım..

her devirdiğim buruk kadeh,
    bir öncekine küfredecek..
    nefesim kesildiğinde
    kimse beni özlemeyecek..

her saat her dakika
    boğazımda düğümlenecek
    artık cevap arama..

ama sen ağlayamazsın
    sen erkek adamsın
    gülen yüzünün ardında
    gizlice kanayansın

bunlara ağlayamazsın
    sen erkek adamsın
    gülümsemenin ardında
    gizlice kanayansin

acı çeksem de alışmalıyım
    tuza muptela benim yaralarım
    gizlice kahrolacağım
    kurşun geçirmez benim yalnızlığım

her saat her dakika
    boğazımda düğümlenecek
    artık cevap arama..

bir gün gelip çattığında
    bileğimi kesecek bıçak...
    ama tek damla kan akmayacak..
    (soldier in the army, 28.03.2007 18:45)
  2. makina'da seyyal taner'in şarkının sözlerini unuttuğu zakkum'la düet yapılan güzel şarkı.
    (sıracalı, 01.11.2007 20:49)
  3. (bkz: dişi kadınsın)
    (thedewil, 08.11.2007 13:15 ~ 13:15)
  4. başa her an bir bela geleceğinin habercisi, gaz verme cümlesidir. erkek adamsın tabi yapacaksın, sen ne biçim erkeksin, erkek adam böyle yapar... gibi türevleri mevcuttur. efendim, bu sözü 15-16 yaşlarında arkadaşlarından duyan delikanlı sigaraya başlayabilir ve acemice içtiği sigara sebebiyle yanan tül,koltuk gibi eşyalardaki minik deliği gören anneden şamarı yiyebilir.. 20'li yaşlarında aynı cümleyle karşılaşan kişi bar-pavyon olayına girebilir ve sevgilisini kaybedebilir. 30'lu yaşlarda aynı gazla devam eden erkek karısını aldatabilir ve zor bela kurduğu yuvası dağılabilir. uymayın kardeşim, cısss
    (eudaimonia, 08.11.2007 13:27)
  5. seyyal taner'in düet yapması durumunda daha da dinlenesi bir hal alan zakkum şarkısıdır..
    (kumdan kız, 13.07.2008 22:10)
  6. seyyal taner 'in yıllar sonra rock müziğe dönüşünün çok güzel bir meyvesi.74 senesinde erkin koray,ali kocatepe,selda bağcan ,arda uskan ve ferhan üçoklar tarafından sahnelere bayan rakçı olarak çıkarılmış, neşet ruacan ,seyhan karabay,sedat avcı, mazhar-fuat-özkan, galip boransu gibi rock müziğin baba isimleriyle çalışmış , ipucu beşlisi,moğollar,med cezir ,lokomotifgibi rock gruplarıyla sahne ortaklığı yapmış fakat asıl şöhretini pop -folk-dans şarkılarıyla elde etmiş , şarkılarının alt yapısında (pop-dans-folk bile yapmış olsa) her zaman rock ezgileri barındırmış ,şarkıları popçu gibi değil de rocker gibi sert seslendirmiş ve türkiyenin ilk kadın rakçısıolmasına ve bir çok şarkısı rak olmasına ( el alem ne der, tanrı şahidimdir,gülme komşuna, ele güne karşı,bugün ilkbahar,kalbimi affettim, nanay ve leyla albumlerindeki parçaların yüzde ellisi,ne dersen de,delidir atlarım) ve hattamazhar-fuat özkan,özlem tekin,melis sökmen gibi rakçıların bile bir dönem kendisine back vokal yapmasına rağmen rakçı yönün öne çıkartılmaması pek üzücüdür.yani seyyal taner bu parçayla asıl tarzına dönmüştür.
    (orko85, 01.01.2009 13:36 ~ 18:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil