bana nedense jet fadıl'ın "imza"sını hatırlatmış bir icat oldu. anında aklıma almanya'da hollanda'da binlerce insanı dolandıran bu zihniyetin evlatları olduğumuz geldi. sonra autoshow'da karton'a benzeyen şasisiyle gördüğüm "imza" otomobilini düşündüm. eeasktr lan dedim. şimdi elimizdeki bilgileri bi gözden geçirelim:
1) www.erketurk.com tüm web sitesi 2500 karakterden fazla değil. ilkelerini şöyle tanımlamış arkadaşlar büyük bilim insanları:
bağımsızlık
bilimsel düşünce yapısı
araştırmacılık
evrensellik
barış
hakikat şimşeği fikirlerin çatışmasından doğar. dolayısıyla bilimsel düşünce yapısı ancak fikirlerin serbestçe söylenebildiği bağımsızlık ortamında gelişebilir.
bilgi her türlü iyi, doğru ve güzel işin kaynağıdır. bir araştırmacının bugünün bilgilerine sahip olması gerekmekle birlikte onların ataletinden sıyrılabilecek derecede bağımsız olması gerekir. hatta bilimsel araştırma yaparken kendi önyargılarından bile uzaklaşabilecek derecede bir bilimsel yaklaşıma sahip olmalıdır. işte buluşları ortaya çıkaran gerçek araştırmacılık ve bilimsel düşünce yapısı budur.
iyilik ve kalkınmadan tüm dünya milletleri faydalanmalıdır. işte erke'nin evrensellik anlayışı böyledir.
gerçek kalkınmanın görüldüğü bir dünya da tabii bir sonuç olarak barış sağlanacaktır.
bağımsızlık temeline dayanan bilimsel düşünce yapısı ile ortaya çıkan gerçek araştırmacılık, toplumun bir bütün olduğunu gösterdiğinden, evrensellik ve barış hedefine ulaşılır.
mealini yazıyorum: arkadaşlar bakın binlerce yıllık insanlık tarihinin oluşturduğu bilgi ve bilim birikimi her ne kadar aşmış bi durumda olsa da biz size az sonra çok acaip şeyler söölücez. yani bu bilime aykırı bişey olabilir. bakmayın siz. yani pekala enerji kaynağı kullanmadan kuvvet "yaratan" bişey olabilir.
hakkımızda (mahir tipi sitelerde olur bu bölüm genelde bu kadar dandik bi şekilde.)
erke özgeçmişi
erke erke araştırmaları ve mühendislik a.ş. 10 ocak 1992 tarihinde %100 türk sermayesi ile kurulmuş bilimsel araştırmalar yapan ticari bir kurumdur. kuruluş tarihinden bugüne kadar, insanlığa faydalı konularda bilimsel araştırmalar yapmıştır. halen ilkelerinden taviz vermeden, kurumsal yapısını ön planda tutarak bilimsel araştırma çalışmalarına devam etmektedir.
afedersiniz arkadaşlar şu açıklamayı yapmak istiyorum. hasdhashdahsdhahs. oldu mu. "halen" ne lan. kim yazdı olm bunları? şunları elinde kahvesiyle konsantre olup okuyan bi insan "insanlığa faydalı konularda bilimsel araştırmalar" bölümünü okuyunca monitörden temizler o kahveyi. dünyayı kurtaran adam'dan bir sahne: "onüçüncü kabile atalarımızın kabilesi...peki burası dünyanın neresi?" bence daha anlamlı.
iletişim bilgileri:
erke erke araştırmaları ve mühendislik a.ş.
adres: halkalı merkez mah. basın ekspres yolu no: 5/a 34303 k. çekmece / istanbul
telefon: (0212) 472 65 95
ınternet: www.erketurk.com
küçükçekmece dünya enerji dengelerini değiştirmek için ne kadar abes bi bölge olduğunu, kızılayın önünde memelerini açıp bi ileri bi geri sallanan kadını gördüğünüzde anlayacaksınız. aklımda küçükçekmeceye dair en belirgin resimde şunlar var: tren istasyonu çıkışında pide satan adam, deprem konutları, mhp ilçe örgütü afişleri, bi de dönerci bayram. bu kadar.
basın toplantısına emekli komutanlar çağrılmış, "aygıt"la ilgili tek bir bilgi verilmemiş, resim gösterilmemiş, "yanlış yönlendirme" tekniği ile alkış tufanı koparılmıştır. ne gariptir ki, 1992'den beri çalışan bu köklü şirketin yönetiminden tek bir insan evladı gelmemiştir bu toplantıya. (vurur cia ondan de mi?) en büyük icatlar hep bilimin kurallarının yanlış olduğu ortaya çıkarılarak yapılmıştır gibi skindirik (çok özürdiliyorum tekrar) bi sav ile gelirseniz size şunu söylemek istiyorum: abi git evrim teorisini çürüt, enerjinin korunumu kanunu çürütülür mü sen manyak mısın?
bunun üzerine bir değerli hocamız hoş bi örnek verdi hemen paylaşmak istiyorum: zamanında arkadaşlarından biri komikçilik olsun diye forward mail olayına girmiş. zortinyum adlı bir madenimiz olduğunu, tüm dünyanın peşinde olduğunu, yakıldığında sadece enerji ve kül çıktığını yazmış. herkese göndermezseniz pipiniz düşer yazmış (bunu ben uydurdum). bu da böyle bi hikaye idi.
toparlıyoruz: imza ilk çalışan türk otomobili olacaktı ama konsept bi otomobil bile değildi. bu ülke ne zortinyumlar gördü. bu ülkenin mühendislik okuyan adamlarından bazıları buna inandı. fatih altaylı "fadıl imza'yı üretsin eteklik giyip koşucam etrafta" demişti sanırım. ya da bunun gibi bişeydi. (biliyorum çok paramparça oldu. sıkılma bi daha oku parçaları birleştir. küçükçekmeceye yolla kazan!)
warcraft 3, quake 2, halflife 2, gibi oyunlar (bakınız oyun bunlar. açıyorum oynuyorum ehe ehe gülüyorum kapatıp uyuyorum) 10 senede yapıldı. 14 sene de hala kömürü enerji kaynağı olarak kullanan bi ülkede sen anca gidip "gırgır" gibi gerekli bi icat yaparsın. 1992'ymiş. köklüymüş. itü de 1779'da kuruldu. biz bişey diyo muyuz?
aslında free energy adlı çok popüler bir konunun uygulamalarıdır. yoktan enerji var etmek yerine, alternatif enerji dönüşümlri uygulayarak daha fazla enerji üretme akımını bir temsilcisidir.
[11:45 - matafora] ınsallah !
umarım herkes destek olur. böyle bır seye halk olarak cok ıhtıyacımız var. eger basarılı olurlarsa kı öyle ıstıyoruz. baska mılletlere karsı alnımız acık ve daha dık durabılecegız. lütfen köstek olmayalım.
[10:38 - feriha genel] inanıyorum!
ben de buluşu yapanları tebrik ediyorum ve fos çıkmayacağına yürekten inanıyorum. yorumcu arkadaş 'devrim' gibi ben de dış güçlere yenilmemelerini diliyorum. başarılar, ellerinize sağlık.
[12:50 - oaltuntas] neden olmasın
bu ürünü amerakılar icad etmiş olsaydı şimdiye kadar yer yerinden oynamıştı. bizimkilerin böyle bir şey yapabileceğine yaptığına kesinlikle inanıyorum. teşekkürler türkiye:
benzer işleri yapan makinalar zaten üretilmiştir. mevct patentler vardır. ancak benim anladığım bu arkaşlar işi ticari bir proje haline getirmşler. segway'e çok benziyor. segway'den 100 sene önce ters sarkaç prensibi ile çalışan araçlar yapılıyordu. hatta bu prensipl çalışacak araba projesi bile 20. yüzyılın aşında yapılmıştı. ancak onlar asrın buluşu olak uzun süre duyurdukları ürünlerini açkladıklarında insanlar afallamıştı. yeni bir icat değil ama ticari bir proje. evlerimiz, ayaklarımızın altına girebilecek bir proje... misal evvelden yapılmış, çalışan ilginç bir proje lutec'in lea'sıdır. lea elektrik üretimi %440 olan bir alet... son derece fantastik gelse de free energy ile ilgili olarak kaydedilmiş belli bir mesafe var.
yürürken kollarımızı ister istemez boşa sallıyoruz ya. salladığımız kolların enerjisini bir alet yardımıyla depolayıp yürümeye harcadığımız enerji yerine kullanabiliriz. böylece yürürken salladığımız kollar boşa sallanmamış olur. sıfır enerji harcayarak yürürüz.
üçlü prizini birisine üçlü prizin kendi fişini takıp kalan iki prizden elektrik almak gibi bişey olsa gerek.
"buluş ile erişilen sistem çevreye zarar vermeyen, istenilen güç ve sürati sağlayabilen, doğrudan hareketin elde edilebildiği, yakıt gerektirmeyen bir kuvvet makinesidir. bu sistemin çalışmasında maddenin atalet özelliğinden faydanılmaktadır.
bu sistem ile çalışan makinelerde istenilen yerde istenilen miktarda elektrik elde edilebilir. tüm kara, hava ve deniz taşıtlarında kullanılabilir."
bunun üzerine aklıma şu sözler geldi (mealen):
"evrenin her yerini dolaştım. ama hiçbir yerde tüm varlıkları etkileyen bir güce rastlamadım." han solo, millennium falcon kaptanı.
yurtdışında mıknatıs motorları ile ilgili araştırmalar yıllardır yapılıyor. bizimkilerin de asrın buluşu dedikleri bir çeşit perendev makinası olsa gerek.
büyük olasılıkla yeni bir dolandırıcılık vakası. cin fikirli bazı insanlar dönem dönem insanoğlunun zaaflarını kullanarak kısa yoldan köşeyi dönmeye çalışırlar. insanoğlunun en büyük zaaflarından biri enerjidir. nasıl daha az enerji harcayarak daha çok verim elde edebiliriz sorusunun cevabı kaçar, insanlar kovalar. bu uyanık arkadaşlar da milletin karşısına geçip, "buyrun işte, biz yakaladık o sorunun cevabını" derler ve büyük ilgi toplarlar. aslında yaptıkları, insanların hayallerini çalmaktır.
1874-1898 yılları arasında philadelphia'lı bir marangoz, bu erke dönergecinin bir benzerini icat ettiğini ileri sürmüş. j.w. kelly adındaki bu adamın iddiası 1 litre suyla bir trenin 3000 mil gidebileceğiymiş. icadının adını da o kadar afili yapmış ki, adam milyonlarca dolar toplamış bu motor sayesinde: hidropnömatik darbeli vakum motoru... velhasılıkelam, adam 1898'de ölmüş. ölümünden sonra yapılan bir gösteri için yapılan modelde bir de ne görülsün? makinenin içinde ufak bir motor gizlenmiş. sonuçta adam ölü olduğu için hiçbir sonuç alınamamış tabi...
bu erke dönergeci de sanırım böyle bir sona mahkum olacak. ümidim şudur ki, bu yazıyı bana yedirsinler de şu enerji sorunu ortadan kalksın... ama nerdeeee...
kolpaysa bile ilk örneği türkiyede görülmeyen bir kolpa. daha temmuz veya ağustos ayında mı ne amerikada ve yine yanlışım yoksa steorn diye bir şirket limitsiz yerli enerji üreten bir cihaz yaptıklarını açıklamışlardı. hikayenin gerisi bizimkiyle aynı tabii ki. aleti gören yok, test eden yine yok. vs vs. gider bu.
tabi işin bir yönü daha var. asrın icadı şeklinde lanse edilen ginger'ı falan da hatırlamak lazım. uzun süren bir gizem döneminin ardından iki tekerlek üzerinde takılan bir araç çıkmıştı muazzam icad. bizim dönergeç'in de muhteşem bir dinamo çıkma olasılığını getiriyor akla. belli mi olur, "artık bisikletlerimizin farları daha güçlü yanar" belki.
yeni bir fadıl akgündüz vakası. imza adıyla çıkarılacak bir otomobil vardı bir zamanlar. bütün devlet erkanı çağırılıp, bütün televizyonlarda canlı yayın yapılarak tanıtılmıştı. fakat daha sonra ne olduysa ne otomobil ne de fadıl fıdıllıoğ... pardon akgündüz ortalarda gözükmedi. kimse de ulan biz keklendik diyememişti. şimdi de ona benzer bir olay cereyan etmekte ve toplum olarak bunu yemeye müsait bekliyoruz. yahu adama demezler mi kardeşim böyle bir şey olsa petrol'e ihtiyaç kalmasa bu büyük petrol ülkeleri, şirketleri ne yapacak. bunu yapacak adam anasının karnından çıktı mı? çıkmadı. çıkamaz şimdilik.
ben böyle bir şey buldum aha burada diyecek adamı 24 saat içerisinde cia'in götünden vuracağını kimse bilmiyor mu? tabi ki biliyor... o yüzden siz siz olun arabayı dizel falan alın ekonomik olsun.