erkeğin yakışıklı değil sempatik olması   

adana çık aradan

1. yakışıklılığın yanından geçemeyen bir kısım erkeğe gene aynı ayardaki kız arkadaşları tarafından söylenen yüzyılın gaz verme cümlesi.
    (fentoxa, 20.10.2005 16:12)
  2. gaz vermekten ziyade kırmamak için hakareti inceltme metodudur.kulağın kepçe,burnun yassı,omuzların dusuk cumleleri yerine "yakışıklı değilsin ama sempatiksin" cümlesi kurulur.-nasıl yani şabelekmiyim ben diye sorar erkek bünye kendi kendine.duygusal erkeğe edilecek laf değildir.
    (digitallart, 20.10.2005 16:24)
  3. -ya! beni red etti annamadım ki.
    -olur öyle şeyler sıkma kendini.
    -yakışıklı değilim hep ondan oluyor biliyorum.
    -saçmalama! sen çok sempatik bir çocuksun.
    -ciddi misin?
    -tabiki!
    -öyle mi! canıım!

(bkz: bende andavalın önde bayrakla koşanıyım zati)
    (fentoxa, 20.10.2005 16:29 ~ 16:31)
  4. erkeğin girdiği her ortamda iyi konumlara getirecek ama artık bir sevgilim olsun dediği vakit, büyük hüsrana uğramasına neden olacak durumdur.
    -ay ben seni kardeşim gibi görüyordum.
    -şaka değil mi? çok şekersin sen...
    (surveyor, 20.10.2005 16:44)
  5. hiç yoktan iyidir dedirten durumdur.er kişi hem tipsiz hem antipatik de olabilir,bardağın dolu tarafını görmek lazımdır.(bkz: polyanna)
    (tifosi, 20.10.2005 17:27)
  6. erkeğin üzülmesini engellemek yerine gururunu okşamak için kullanılan cümle...
    (karde, 20.10.2005 17:32)
  7. insanlarla ilişki kurmakta zorlanmayan sevecen mi sevecen insanlara denir.hemen gidip yanına sohbet edesiniz gelir..genelde yakışıklı olan bir erkeğin sempatik olmasına gerek yoktur çünkü o yakışıklıdır sempatik olmasada ilgi görür...ama yakışıklı olmayan bir insan sempatik olma eğilimi göstermelidir bu açığını öyle kapatmalıdır.hem tipsiz hem gıcık olursa olmaz çünkü yalnız kalır.bide hem yakışıklı hem sempatikler vardır ki sormayın..bunlara tipsiz sempatikler ve çirkin gıcıklar çok uyuz olur..demek ki erkeğin yakışıklı değil sempatik olması pek fazla bişey ifade etmiyomuş..
    (capitano, 20.10.2005 18:18)
  8. erkeğin dış güzelliğinden çok, iç yapısıyla ön plana çıkmasıdır.
    hani popüler bi söz vardır, herkesin diline dolanan,
    bilmem hatırladınız mı?
    derler ya "yemişim yakışıklılığı yeter ki içi güzel olsun" diye, heh işte burda bahsedilen erkek de tam bu tanımda ki içi güzel olan erkek tipidir.
    (trouble everyday, 26.01.2006 22:25 ~ 22:37)
  9. genelde çok çirkindirler ve bakılası bi tarafları yoktur suratlarına ama tatlı dilleri ve güleryüzleri ile nice canlar yakacak olan erkek modelidir.
    (internationale, 26.01.2006 23:45)
  10. erkek için çok da gocunulası olmaması gerekn durum. zira fiziksel güzellik geçidir, önemli olan iç güzelliğidir, iletişimdir. kulakları ve burnu büyüp, saçları ağardığında da ilgi çekiciliğini kaybetmez..
    (zibidi, 27.01.2006 00:18)
  11. bir erkek hakkında yapılabilecek en kaçamak yorumdur herhalde.*
    (finch, 27.01.2006 00:20)
  12. adam smith usulü bir gözlükle bakalım* :
    eğer çok güzel, seksi süper manyak hatun ve etrafındaki diğer 4-5 kişilik kız grubunu düşünürsek, işte bu yakışıklı değil ama sempatik erkekler o hatunun etrafındaki 4-5 kişilik diğer kızların erkek sürümü oluyor. tıpkı kızlarda olduğu gibi, bütün odak noktası en yakışıklı süper manyak olarak görülen erkeğe sabitlenirse, bu diğer yakışıklı değil ama sempatik erkekler de herkese küsüyor ve o süper manyak erkeğin peşinden koşan kızların biri hariç hepsi babayı alıyor.
    o değil de aklıma tamamen esti öyle birden:
    (bkz: jumanji)
    (bkz: rocco siffredi)
    (bkz: pompacı)
    (bkz: papatyaya konan sevgi kelebeği)
    (atın bir yerine de kelebek konar bildiğim kadarıyla)
    (hell guardian, 27.01.2006 00:56 ~ 01:05)
  13. hayatı boyunca kalbi kırık dolaşmaya mahkumdur
    (tenement funster, 27.01.2006 01:16 ~ 12:14)
  14. cem yılmaz'a göre bir erkek için finaldir.
    (gozlemci, 09.08.2007 00:52)
  15. bazı erkeklerin kız tavlayabilmesine neden olan özellikleri.
    (zeyneq, 02.10.2007 22:46)
  16. (bkz: political correctness)
    (kroisos, 02.10.2007 23:03)
  17. çirkinliğini sempatiklikle kapatmaya çalışan ve allah kahretmesin ki başarılı olabilen bir erkek gurubunun içinde bulunduğu durum.bu durum bu grubun gudik sevgilileri tarafından da matah şeyler sınıfına sokulur bence.
    (freedomislonelinessderimben, 02.10.2007 23:06)