|
|
- seven erkek için ve seven kız için kötü bir durum.sevmeyen erkek için sıradan duyulası seven kız için ise sinir dolu anların sözleridir muhtemelen.kadın ve erkek düşünce sisteminin farklılığını anlatan güzel bir cümledir.
söylendiği gibi aklın yolu birdir sözü son derece yanlıştır. aklın ve mantığın yolları farklı vardığı sonuç aynıdır.kadın ve erkek düşünce sisteminin farklılığı budur.davranış farklılıkları burdan kaynaklandığı için de sosyal yaşamda olabilecek hatalar sonucu kadının erkeğe bazen de erkeğin kadına söyleyebileceği sözdür herşeyi mahvetmek.aslında iki tarafta aynı şeyi istiyor olabilir.
- garip bir tabir. ideler evreninde geçerli olur ancak. o da aristo zamanında kaldı diye biliyorum. eski yunan tarumar olalı epey zaman geçti. şimdi atina'da kulaklarının arkasına zeytin dalı takıp gezen yok.
erkeğin her şeyi mahvetmesi, ancak ve ancak sevgilisinden her daim "beni pışpışla, benim için yaşa, hayatının odağında ben olayım" triplerindeki kızlar için geçerli olabilir. kız zamanla sadece erkeğin gözünde değil, her yerde kendini evrenin merkezi olarak görmeye başladıkça, erkeğin artık yapabileceği hiçbir şey yoktur. nefes alsa bile her şeyi mahvetme potansiyeline sahiptir. düşünsel anlamda kendini olgunlaştıramamış, kendi ayakları üzerinde durmaktan aciz bir kız için bir erkeğin her şeyi mahvetmesi an meselesidir zaten. gözlerine bakın yeter. "bana neden eskisi gibi bakmıyorsun" diyebilir. "yorgunum, ondandır" dediğiniz an her şey mahvolmuştur. alice artık harikalar diyarında değildir.
|