belki ilginizi çeker
  1. · erkeklerin en çekici oldukları anlar
gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · öğretmenler günü
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · okan bayülgen
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · sana
  9. · alem

erkeğin ev işi yapması  

1. yakın zamanda ya anne babanın ya da sevgilinin eve teşrif edeceğinin habercisidir. onun dışında durduk yere ev işi yapan erkek görmedim ben daha.
    (easy company, 21.10.2005 03:11)
  2. ilgnç olmaması gereken şeydir.nihayetinde kimse evli doğmuyor.bekar hayatında insanın bokuyla yaşamaması için yapması gereken hededir.başıma geldi.seve seve yaparım.ama yazlıktaki ilk temizlik öldürücü olabiliyor.ben kadınımın geyşası olurum!
    nası ya?hö?
    (love metal, 21.10.2005 03:17)
  3. evde uzun süre kalınması takdirinde, tecrübeyle sabittir ki, kaçınılmaz sondur.

yaz okuluna gidilmemiş, 1,5 ay staj yapılmış, geri kalan sürede bir kaç fuarda çalışılmış fakat yeni iş çıkmamıştır.

evde kaldıkça, anne yeni bir hazinenin farkına varar, genç, dinç bir bünye. ufaktan ayarlar gelmeye başlar.

"oğlum be şu balkona bir su dökebilecen mi?" (1.gün)
    "oğlum şu balkonun bir üstünden geçebilecen mi?" * * (2.gün)
    "oğlum be şu balkonu bir yıkayabilecen mi?" (2.gün, bünye tam kendini salarken)

sorusu ile sanadabulasti.com olmuşsunuzdur.

fakat büyük taktik strateji işiymiş bu ev hanımlığı onu öğrendim ben. mesela, dolapta bir kabak bir patlıcan bir de patates var. ne yapacaksın? kabak-patlıcan-patetes kızartsan, patates kızartması her zamanki gibi az gelecek ve ev halkı arasında kavga çıkacak, sen çok yedin ben az yedim, bir taraf salatayı kaşıklarken bunu fırsat bilenin patates kasesine yumulması vesaire. biraz da pirincin varsa mesela, çat dayıyorsun türlüyü önlerine, sesleri solukları kesiliyor.

velhasıl anne yorgun olduğunu ileri sürerek ev işlerinden eteğini iyiden iyiye çekmiştir, işler ellerinizden öper, şu an elimize geçen habere göre, saat 19.00 itibari ile ev süpürülcekmiş, program ilan edilir bir de anne tarafından, bir zamanlar "komünist manifesto" okuyarak tartışan genç, artık anne evinde "annesel manifesto" karşısında değil tartışmak, "öf" bile demeden işe koyulur, doktrin kıvamında benimsemiştir.

tek dayanağınız, -prens charles- eğitimde tadını yakalıyor olmanızdır, hani odun-kütük kır dese kırılacaktır... kırılır da, "gel bakalım müyendis, hani prens charles gibi eğitime aldık ya seni, sen ne yaptın bu süre zarfında" şeklinde bi soru gelirse, "abi türlü yaptım ben, kekik de kattım" şeklinde cevap vermek ingiliz kraliyet ailesini prens charles'in misyonundan tiksindir mi bilinmez.

ama ilginç tabii, küp şeklinde kabak doğramalar, şeritli patlıcan imalatı. çoğu zaman ne gereği var diye sorulmakla birlikte, ulan canına yandığımın, hepsinin de bir sebebi çıkıyor altından. ev işlerinde sorguya yer yok. bilimde var ev işlerinde yok. bilimsel metot dediğin 150 sene, bilemedin 100 sene, ev işi 4000 senedir dünya üzerinde. vileda ise büyük kolaylık. balkonda çıkmayan mermer arası kirlerini mutfak teli ile ovalarsın.

hazır hızı mı almışken kış için de turşu, salça kurup yurda götürsem mi bilemiyorum, tarhana da serdik tam olduk zaten.
    (müyendis, 03.09.2006 17:04 ~ 17:05)
  4. gayet normal bi hadise..
    (stillbirth, 03.09.2006 18:09)
  5. usulünce öğretildiğinde ütü bilem yaparlar:

http://www.manwash.com/...
    (azwepsa, 12.02.2007 19:11)
  6. il dışında okuyan üniversiteli erkeklerin her zaman yaptıkları olay.
    (korialstrasz, 12.02.2007 19:13)
  7. yıllardır eril işlere her el attıklarında terslenen hanımlarca

-elinin kılıyla kadın işine karışma

tepkisiyle itelenmesi, hor görülmesi mümkün olan hareket tarzı.
    (myrmidon, 12.02.2007 19:34)
  8. karısı hamile olan erkeğin yapması muhtemel davranış,hele bide bebek erkek olacaksa yapması kesin olan davranış.
    (kötüböcek, 12.02.2007 20:02)
  9. (bkz: müteahhit)
    (alkolik2000, 12.02.2007 20:06)
  10. (aduket, 27.06.2009 16:58)
  11. güzel yapsa ayrı, kötü yapsa ayrı bir tatlılık katar erkeğe. güzel şeydir. "iş yapıyor olması" değil "çabalaması" da yeterlidir. o an yenilesi anıdır.
    (ddestiny, 27.06.2009 17:04 ~ 17:04)
  12. eğer bekar hayatı yaşamıyorsa,gayet temiz bir evdeyse ve ev işi yapıyorsa bi de bunun yanında yemek yapmaya meraklıysa daha da ötesi bunları bir kız edasıyla sevgilisine aktarıyorsa o erkekten hayır gelmez.
    (pişkinti, 31.08.2009 22:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil