belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · ugg
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · colin kazım richards
  6. · yaran diyaloglar
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · taksim de taciz
  9. · maskeli balo

erkeğin dişi insana hitap etmekteki çaresizliği  

1. (bkz: bayan)
    (azwepsa, 29.07.2009 18:31)
  2. (bkz: benim de söyleyeceklerim var)

ciddi anlamda toplumdaki erkek kesimini sıkıntıya düşüren durumdur.

-birine bayan dediğinizde daha resmi bir hava vermiş oluyorsunuz. bu da karşıdakince hoş olmayabiliyor, samimi desen değilsin, bayan diyecek kadar da uzak değilsin. ki bu tür arkadaşlıkların sayışı oldukça fazla. o zaman bunu geçiyoruz.

-kız veya kadın demek yüklendiği anlamca bekaret ile bütünleştiğinden ters tepme sansı fazla. dişileri bu şekilde ayrıma götüren bir hitabı ben kabul etmek istemiyorum.

- hatun dememek lazım. o da biraz seksepalite, ya da kız arkadaşlık kopuyor. söyle ki, benim hatun derseniz kız arkadaşınız, hatun var ya... diye devam ederseniz manken oluyor. bunu da atalım

-hanımefendi, kendini; karı karşındakini küçük düşürüyor; kafadan geçtik.

-bir de bir dişiye kızınca mylenen şeyler var ki; dileyelim onları kullanmayalım: şıllık vs. hiç hoş değil.

şimdi bu durumda elde hiç bir şey kalmadı. ne diyecez dişi insan mı? yok artık.

efendim bunlar toplumda hemen her erkeğin karşılaştığı problemler. ya da şizozikandal ile benim ortak problemimiz.

bak erkek diyorum;adam da olur. hiç farketmez; seç beğen al.
    (zikandal, 29.07.2009 18:39)
  3. bertaraf etmesi çok kolay olan bir çaresizliktir.

ama öncelikle kendinizi karşınızdakine göre değil kafanızın içindekine göre konumlandırmanız gerekmektedir. yok o kızıyor, yok bu dudak büküyor dediğiniz zaman ve ona göre şekil almayı kabul ettiğiniz an o çaresizliği de siz yaratmış oluyorsunuz.

şimdi üç kelime ele alalım: bayan, kadın, hanım.

bayan: bir hitap şeklidir. bir kadına hitap edeceğiniz zaman kullanılır; ne bileyim mektup mu yazıyosun resmi bir yazı mı yazıyosun. o zaman kullancaksın. bayan gül, bayan uras gibi. (bayan + soy isim şeklinde)

kadın: dünya üzerinde iki cinsiyet var; erkek ve kadın. dolayısı ile cinsiyet temelli bir şeyden bahsedecekseniz kadın kelimesi kullanıyorsunuz. karşıdan gelen kadın, konuşma yapan kadın gibi.

hanım: hanım kelimesi de bir hitap şekli; (aglaures hanım, y hanım gibi isim + hanım şeklinde) kullanılıyor.

şimdi canım arkadaşım benim; çok da büyük bir kafa karışıklığına neden yok yani. bir çaresizlikte değil. bak ne güzel ayırdık kelimeleri birbirinden hep beraber.

ayrımı sizin nasıl yaptığınıza göre dilediğin kelimeyi seç beğen al. burada önemli olan doğru kullanman.
    (aglaures, 29.07.2009 18:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil