gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · the twilight saga new moon
  8. · hıncal uluç
  9. · emekli uğraşları

erkeğin aldatma eğilimi eşinden kaynaklanır  

1. er kişinin; eşinden beklediği ilginin durağanda seyretmesi,özel yaklaşımların artık bir formalite dokusuna bürünmesi ve alışkanlıkların sinsice yok ettiği bir takım hissi beklentilerin eriyip gitmesi akabinde gerçekleştirmesi muhtemel aldatma eylemine önceden hazırlamış olduğu ucu açık savunma tekniği,karşı atak zihniyeti.
    (ahir zaman, 03.02.2009 12:11)
  2. ne tesadüf, kadınınki de.
    buna kısaca "etme-bulma dünyası" veya, "ne ekersen onu biçersin" derler.
    aldatmayın ki, aldatılmayasınız.
    (sinirliyim ezelden, 03.02.2009 13:28 ~ 14:39)
  3. kadını suçlama kalıplarından biri. "erkektir, çapkınlık yapar. bunu gizlemeye gerek yok. karısı yüzündendir" demenin özeti. suçtan sıyrılmak. çoğunlukla, erkekler neden aldatır veya çapkın erkek konuları yazılır, çizilir. kadın eziktir herkesin gözünde. aldatılr hep ve sesi çıkmaz gözüyle bakılır. kadının aldatmasından, yeni yeni söz edilmeye başlandı.

uyanıyor galiba birileri. kadının da zaaflarına yenik düşebileceği kabul ediliyor artık yavaş yavaş. erkeğin çapkınlığıyla o kadar böbürlenilmiş ve bunun sebepleri üzerinde, hiç sıkılmadan o kadar tartışılmış ki, tv'lerde, orada burada...çok normal kabul edilmiş ve kendilerine etmişler. dikkatler, kadınların üzerinden çekilmiş ve erkeğe odaklanılmış.

erkekler böbürlenedursun daha. kadınlar ellerinden gidecek. kulağa küpe bir psikiyatr cümlesi; "erkekler, 1 çapkınlık yapar 10 söyler. kadınlar, 5 yapar, 1 söyler veya hiç söylemez". kadınları suçluyor muyum ben burada? yooo... çok matah bir bok gibi çapkınlık yapıp, kadını boynuzladıkları yetmezmiş gibi bir de çapkınlığa kaynak gösteriyorlar o kadınları. hem boynuz, hem de adeta iftira. yuh artık! böylesini aldatıyorsa kadınlar, hiiiiiç de ayıplamam.

sen çapkınlığına sebep olarak kadını gösteriyorsan, psikolojik yanına sığınıyorsun. hani kadınlar güçsüzdü ya? onun psikolojisi daha zayıftır o zaman ve aldatır. siz de affediverin. işinize gelince kadınlar güçlü, gelmeyince güçsüz. bu kadar da olmaz!
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 14.02.2009 22:05)
  4. (bkz: olur öyle)
    (balliborek, 14.02.2009 22:07)
  5. doğrulu tartışılabilecek önermedir. insan doğasının, tek eşliliğe uygun olmadığı gerçeği göz önüne alınırsa, yüzde yüz doğrudur. kız da aldatır, erkek de. doğanın yapısı budur. karşı gelmemek, faydalıdır.
    (catgirl, 14.02.2009 22:09)
  6. terkedilmeyi hak eden kadın vardır ama aldatılmayı hak eden kadın yoktur. tam tersi de geçerlidir. aldatan tarafı mazur gösteren bir taraf olmadığından bu önermenin makul bir tarafı yoktur.
    (aydinster, 14.02.2009 23:14)
  7. (bkz: üzümü ye bağını sorma)

çok pisim dimi. taşlayın lan

ayrıca çapkın olan erkekler değildir. kadınlardır.
    (kutsal palamut, 14.02.2009 23:19)
  8. mı acaba?
    peki ya erkeğin doğasında aldatmak varsa? bir düşünelim.
    kadın ne kadar mükemmel olursa olsun, o erkeğin içinde aldatmak gibi sinsi bir duygu varsa sevgilisi madonna da olsa aldatacaktır, ve bundan keyif alacaktır yalan mı?
    ha evet kadın kadınlığının farkında değildir, erkeğine sevgisini/ilgisini gram gram vermektedir, erkek de aldatma eğiliminde bulunabilcektir her ne kadar aldatmayı hiçbir şey meşrulaştırmasa da. nasıl ki bu bir gerçekse, diğeri de aynı şekilde bir gerçektir.
    (sharliey, 14.02.2009 23:41)
  9. çüküme hakim olamıyorum deme cesaretinde bulunamayan korkak erkeklerin ortaya attığı bahanedir.
    (satanist kesen psikopat kedi, 25.08.2009 13:05)
  10. am göt meme üçlüsüne kombo ek olarak pipiyi de ekleyen erkeklerin eşlerinde pipi bulamaması nedeniyle karşılaştıkları ve enteresan bir şekilde doğru olan önerme.
    (kellepaca, 25.08.2009 13:14)
  11. ihanetin gerekçesi mi olur yahu?
    "sen bana öyle yaptın diye ben senin yerine gidip başkasına aşık oldum , hatta aşık bile olmadan sadece seviştim."

ne bu şimdi? haklı mı oldun sen yani?
    "hııı o zaman tamam ben sana onu yaptıysam bana ihanet edebilirsin tabi hayatım" mı olmalı bunun cevabı?

nefsine hakim olamamış aciz kişinin öne sürdüğü boktan gerekçe ; minareyi çalan kılıfını hazırlar misali. ama bu kılıf küçük gelir , olmaz , yetmez yavrum.

deep not: kadın-erkek diye ayırmadım dikkat ederseniz.her iki cins için de geçerli söylediklerim.
    (bençokdüşündümişiniçindençıkamadım, 25.08.2009 13:15 ~ 13:17)
  12. 'evet kesinlikle haklısın, kadınlar da o yüzden aldatıyor biliyor muydun? sen yetmiyorsun karına, o da yeten birini buluyor' şeklinde cevap verilesi önermedir.
    doğru mu yanlış mı bilemem, zaten sebep önemli değildir, aldatmışsa bitmiştir, bi de 'neden' diye sorup zaman mı harcayacağım?
    (buzdan yıldız, 25.08.2009 13:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil