makyajdı, modaydı, güzellikti gibi dertleri olmayan, sadece kaşlarını aldırmak için kuaförün yolunu tutan, saçını kendi kesen, arkadaşına boyatan, avon ve benzeri ürünlerle ilgisi olmayan ve tahminimce akrep burcu kadını olan bağyanlardır. kendilerini sevmek, halka ve hakk'a hizmettir.
erkekten erkeğe değişen bir kadın modeli vardır. yani beni kasan kadın sizi kasmaya bilir ama ortalama olarak bütün erkeklerin isteyeceği kadının kesinlikle spor programlarını izlerken sıkılmaması hatta yorum yapması , alış verişe giderken erkeği peşinden sürüklememesi , erkeğin arkadaşlarına karışmaması hatta hep beraber bir yerlere gidilmesi eğer kadının gelmesini istemiyorlarsa bunu anlayışla karşılaması gerekmektedir.
erkeği kasmayan hatun modeli, kesinlikle kendi de kasılmayan hatun modelidir. öyle sanıldığı gibi, yeme de yanında yat türünden olmayacağını belirtmekte fayda görüyorum. zira sizi sıkmadığı için kendisi de sıkıntıya gelmez. siz erkek arkadaşlarınızla eğleniyorsanız, o da gider kendi kız arkadaşları ile eğlenir. muhtemelen de sizden daha fazla eğlenmektedir. sittin sene de, o kız arkadaş grubunun içine giremezsiniz. neden giresiniz ki, o sizin grubunuzla ilgilenmiyorsa, sizin de onun grubu ile ilgilenme hakkınız yoktur.
kızlı erkekli bir grubun içerisinde eğlenmekte iseniz, daha da dikkatli olmalısınızdır. çünkü alkolün etkisi ile biraz yavşarsanız, bir güzel burnunuzdan getirir yaptıklarınızı. trip yapmaz zannedersiniz ama tribin hasını onlar da görürsünüz. iki cambazın tek ipte olmasına benzer ilişkinin gidişatı. öyle kaçayım da kovalanayım derseniz, avucunuzu yalarsınız muhtemelen. davulun sesini uzaktan alan bir sürü çakal vardır etrafta çünkü.
ilişkide kasılmak istemeyen arkadaşlar, ya kendilerine fuckbuddy/fuckmate falan bulmalılardır ya da kendileri bizzat kadını kasmayan erkek modeline örnek oluşturmalılardır.
birçok açıdan farklı değerlendirilebilecek hatun modelidir. eğer bir ilişki içerisindeyseniz ve ''hatun'' bilinen sıkıcı ve aptalca (dırdır, trip, kapris vs) hareketleri sergilemiyor, huyunuza gidiyor, sizin için eziyet gelen kadınca şeylere sizi karıştırmıyor ve sürüklemiyorsa kasmayan hatun sayılabilir, daha ne istenir. he bunun dışında kastedilen takıliym ediym ama vıdı vıdı çekmiyim, ben ne zaman istersem o zaman görüşelim de olabilir, orda bencillik had safhadadır. bu tip hatunlar dönemliktir, kasmadığı için hoş tutulur ancak sonrasında adı bile unutulur.
erkeği kasmayan hatun modeli yoktur. zira erkekler demin bahsetmiş oldukları yok avon ürünüyle uğraşmazmış, yok makyaj yapmazmış yalandır. nedense makyaj yapmayan kıza "bu ne abicim erkek gibi karı" denir. çok makyaj yapsan "badana boya yapmış bu yahu" derler. velhasıl bu erkek milleti tatmin edilemezdir. dolayısıyla her kadın kendine bir tarz belirlemelidir. sonrası kendine uygun bir erkek zaten arkasından gelir. kısaca denilirse erkeklere kimse birşey sormuyor herkes işine baksın bilader.
bazıları tarafından değerleri bir türlü anlaşılamamış bağyanlardır. uzun bir süre birlikte olunduğu halde ''nerdeydin, kimleydin, neden bunu böyle yaptın'' gibi kişiyi bunaltan ve daraltan sorularla karşılaşmayan bazı bünyeler bu kıymetli insanları ilgisizlikle suçlayıp, kişiyi kendi haline bırakma, hayatını kısıtlamama gibi anlayışlı olabilme yetisini de sevgisizlik diye tanımlama cesaretini gösterirler.
tecrübeyle sabittir ki eğer hatun kasmassa erkek kısmısı tarafından "beni sevmiyo bu" diye terkedilir, kendisini kasacak bir hatun bulan erkek kısmısı ise sonra onu da "beni çok kasıyo" diye terkeder.
henüz icat edilmemiş modeldir. her bağyan erkekleri kasmak için gönderilmiştir dünyaya. önce babası kasılır aman kızımın sevgilisi olmasın, aman kızım gece geç vakit sokağa çıkmasın vs. şeklinde. sonra sevgiliye gelir sıra. yok çiçekti, böcekti, hediyeydi uğraşır durur erkek kısmı. yani demem o ki;
(bkz: rüyalarda buluşuruz)
dakika başı "beni güzel buluyor musun?"
"kilolu muyum sence?"
"o mu daha güzel ben mi?"
"beni seviyor musun?"
"beni mi daha çok sevdin yoksa bir önceki/ilk kız arkadaşını mı?" türünden kıstırıcı daraltıcı sorular sormayan kızlar.
bir; çirkin olsaydın seninle çıkmazdı ya da çirkinsen de demek ona çirkin gelmiyorsun, kiloların, popon vb. batmıyor ki seni koluna takmış sevgilim diye almış hayatına. iki; belirli bir yaşa gelmişse herkesin vaktiyle çok sevdiği biriyle ilgili anıları vardır. bunu deşmek sadece ilişkiyi yıpratır. nasıl seni seviyorsa şimdi vaktinde de öbür kızı sevmiştir ona da saygı duy ve kabullen.
tabi bu yönde ilişki yürütebilen kız sayısı çok azdır. onlar da hiç nazı niyazı yok, çok mantıklı, soğuk, kendine çok güvenli vb. olası yargılardan dolayı terk edilirler genelde.
erkek arkadaşı mangonun önünde bekletmeyen,doğum günü,sevgililer günü,yıldönümü gibi özel günleri önemsemeyen ve hediye beklemeyen,sürekli çiçek beklemeyen,haftasonları evde oturup maç izlemekten sıkılmayan,ev işlerinde ve mutfakta yardım istemeyen,haftasonları dışarda geçirmekten hoşlanmayan,lüks yerlere gitme merakı olmayan,bu akşam erkek erkeğe takılacğız beni bekleme lafına arıza çıkartmayan ve hiç başı ağrımayan kadınlardır...
muhtemelen 24-25 yaşını geçmiş hanımdır.
zira normalde kapris chip'i built-in'dir kızların beyinlerinde. burnu sürte sürte işlevini kaybeder, bu da 24-25 yaşı bulur.