üstad'dır kendisi.müziğe 5 yaşında kemanla başlamıştır.sonra tuta bilene aşk olsun.kopuz,ud,cura,bağlama,cümbüş,perdesiz klasik gitar vs. eline hangi enstruman geçse başarıyla icra etmiştir.insanlığa daha çok hediyesi olacak 'insan'...
gerçek hayat dergisine verdiği son roportajda, gerçek müzikte duygunun olmadığını savunan, müzisyenin doğum sancısının ne demek olduğunu bildiğini düşünen, "hey allahtan korkmaz sana bana ölüm var" çığlığıyla müzik yaptığnı söyleyen üstad müzisyen
karakteri hakkında her türlü tartışmaya açık olsamda*, şu sözleriyle müzik yönünde ne kadar aşmış bir insan olduğunu belli etmiştir...
"benim için müzik uykularımdaki rüyalarım gibidir,
sadece ben görürüm, hissederim, yaşarım, unuturum,
hatırladıklarımı aktarırım, yorumlarım...
bazı rüyalar da gerçek olur.
müzik iyi yada kötüdür, bir tercih yapmak ise hayattır."
gerek müzik gerekse genel vizyonu çok geniş olup, her dinlediğim ya da gördüğümde bu adam ermiş olmalı diye düşündüğüm naçizane müzik duayeni.perdesiz gitar ve e-bow kullanımının yanısıra daha birçok enstrümanın da hakkını verebilen,diğer yandan da alçakgönüllü insan.bir arkadaşım (bkz: tenement funster) ''dünyada enstrümanını mutlu edebilen çok az müzisyen vardır' derdi ve eklerdi 'kendini mutlu edebilirsin,dinleyenlerini mutlu edebilirsin ama enstrümanını mutlu etmek zordur.'bence erkan oğur enstrümanını mutlu edebilen ender müzisyenlerden biridir.
25 yaşında gitarı eline alıp 2 yıl sonra virtüözü olan, bu perdeler fazla deyip gitardan koma ses alabilmek amaçlı perdesiz gitarı icad eden bununla da yetinmeyip 6 telli oğur adında yeni bir saz daha icad eden, sabahtan akşama kadar kartalda bir bağlama atölyesinde çalışan, itü konservatuar mezunu mütevazi olduğu kadar da sanatçı kişilik.
türkiye'nin en kaliteli müzisyenlerinin başında gelir aklıma. perdesiz gitarı onun gibi kullanan şu anda dünyada yoktur. (herhalde kendi icadı olmasından kaynaklanıyordur). bir üstat.
türkiye'de 1 numaralı gitarist. ismail hakkı demircioğlu ile yaptığı thm albümleri muhteşemdir. mfö'nün güllerin içinden adlı parçasındaki muazzam soloyu kendisi atmıştır. genç müzisyenlerin kendine idol olarak seçmesi gereken insandır ki kendini müzisyen diye nitelendiren bir çok kişi kendisini tanımaz. yazık...