erkan can   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. mahallenin muhtarlarında temel karakterini canlandırarak ünlenen ve uzun yıllar oyunca gerçekten o ağızla konuştuğu sanılan oyuncu. dar alanda kısa paslaşmalarda ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu da kanıtlamıştır.
    (ascella, 16.08.2004 14:17)

2. (bkz. erkan tan)
    (livingdeath, 16.08.2004 15:07)
  3. sanılanın aksine karadenizli değil bursalı olan, son zamanlarda ortalıklarda çok fazla görünmeyen oyuncu.
    (sta, 25.03.2005 23:47)
  4. şu anda 'sihirli annem'de oynayan süheda çil'le bir dönem evli kalmış olan oyuncu.
    (famenoth, 26.03.2005 00:21)
  5. gemide filmi ile oyunculuğunu kanıtlamış kişi. sokakta görsem elini öperim kendisinin.
    (geleceği gören kunduz, 26.03.2005 00:51)
  6. hiç bir zaman değeri anlaşılmayan türkiye standartlarının çok üzerinde bir oyuncudur kendisi.ilk olarak çağan ırmak ın -bana old and wise ı çal-adlı kısa filminde izlemiştim orda geceleri romantik programlar yapan radyo programcısı adamı oynuyordu ve oldukça başarılıydı.sonra dar alanda kısa paslaşmalar ve gemide geldi.gemide filminde gerçekten cigara çektiği üzerine yoğun rivayetler vardır.serdar akar ile arasının çok iyi olduğu söylenir her daim,erkan can a daha çok film gerekir nitekim.
    (piemonte, 05.12.2005 03:20)
  7. ne kadar sert rollere girse de gözümde sanki bir anda o moddan sıyrılıp kıkırdamaya başlayacak gibi bir hava doğurur kendisi.
    (wondrous, 03.03.2006 11:37)
  8. kelimelerin yeterince anlam ifade edemeyecek şekilde yetenekli,yıllarca kendini saçmasapan dizilerde hırpaladıktan sonra çıplak halde önümüzde duran gerçekleri gemide yazıtura gibi filmlerle bize hediye eden nacizane varlık..bekliyorum yeni eserini
    (bkz: takva)
    (rumblefish, 15.03.2006 02:18 ~ 02:19)
  9. (bkz: @889911)
    (van den budenmayer, 20.09.2006 07:38)
  10. (bkz: @936278)
    (van den budenmayer, 29.09.2006 04:08)
  11. kendisiyle yapılan bir söyleşi;
    muhabir: gemide filminde ki role kendinizi hazırlamak zordu yoksa dar alanda kısa paslaşmalara* mı?

erkan can: efendim ben denizi seven bir insan olduğum için gemide'deki rol hiç zor olmadı.*

meali heralde şudur; hayır o filmde denizle ilgili bir aksiyon yoktu ki, sabah döndür akşam döndür. eh biz de sık takılırız.

*bu film miydi emin değilim
    (venom, 13.12.2006 19:28)
  12. ergenlik çağlarımızda sohbetlerimizde herzaman söylediği birşey vardı.''birgün mutlaka aktör olucam''.bir-iki denemeden sonra belediye konservatuarını kazandı. şimdi çevirdiği flimlerde gerçekten istediği gibi aktör oldu. gurur duyduğum arkadaşım.
    (baharda geldim, 15.01.2007 23:22)
  13. pamuk prenses 2 adlı kısa filmiyle oyunculuğu hakkında hiçbir araştırma yapmaya gerek kalmadan gerçekten çok iyi oyuncu denilebilecek kapasitede bir insan...
    (mathistitu, 18.01.2007 13:16)
  14. yıllarca fadime'inin, şirin'in peşinde harcanmış oyuncu.
    (189, 18.01.2007 21:08)
  15. genç kısa filmcilere ve amatörlere verdiği destek ile takdir toplayan, özellikle yer aldığı filmleri izlerken 'bu adam bu oyunu oynuyor mu yoksa rolünü yaşıyor mu?' diye soru sorduran, türk sineması için bir gurur abidesi ve kilometre taşı olarak nitelendirilebilecek eli öpülesi oyuncu, her daim birlikte çalışabilme fırsatı arzulanan bir usta, yeni sinemacılar'ın gözbebeği.
    (sürrealist, 27.01.2007 16:38)
  16. gemide ve dar alanda kısa paslaşmalar'ın ardından takva'da gösterdiği performansla kendini ispatlamakla kalmamış, türk sinemasının mevcut oyunculuk anlayışına müdahale ederek çıtayı yükseltmiştir.

tabii, harikalar yarattığı filmlerin izleyici sayılarıyla değerlendirmek ve diğer sahipleri düşünülürse altın portakal gibi ödüllerle hakkının teslim edildiğini söylemek zor. ama sinemanın kalıcılığına güvenmek gerekiyor bir yerde ve takdir makamının sonuna kadar şaşırmayacağına. hakkında ayrıca içi boş övgü cümleleri sıralamak, herkesin birbiriyle gurur duyduğu bu yerde zaten yersiz.
    (öteki ben, 12.02.2007 04:31)
  17. gemide filminde ki oyunculuğuyla aklımda yer etmiş oyuncu. sanki o filmde rol yapmamakta kendisini oynamaktadır. işte bu hissi verebilmek gerçek oyunculuktur.
    (akarui, 14.03.2007 20:18)
  18. küçüklüğümde mahallenin muhtarlarında seyredip güldüğüm lakin daha sonraki yıllarda dar alanda kısa paslaşmalar ve gemide gibi iki muhteşem filmini seyredip oyunculuğuna azami derecede saygı duyduğum adam. anlat istanbul , o şimdi mahkum ve takva ile yeteneğini tüm insanlığın gözüne gözüne sokmuştur. (bkz: bin altın portakal versen gene yetmez).

barış bayraktar ın pamuk prenses 2 ve synthetic filmlerinde de rol almış ve kısa film olmalarına rağmen her ikisinde de ağırlığını belli etmiştir.

ayrıca filmlerindeki replikleri ondan başka hiçbir insan evladının ağzına yakışmaz.
    (chinaski, 14.03.2007 20:30 ~ 20:34)
  19. mahallenin muhtarları zamanlarından gıcık olduğum, gemide ve yazı tura'yı izledikten sonra tekrar değerlendirmeye aldığım ve takva ile zihnimdeki gelişimini tamamlayarak favorilerime eklediğim saygı duyulası oyuncu. kıvırcık saçlarının arasındaki küçük beyaz saç topluluğunu da boya sanırdım önceden, değilmiş..
    (dali, 10.04.2007 09:15 ~ 09:16)
  20. bu adam bizden kesinlikle bizden.inanılmaz yetenekli bir oyuncu olduğunun kaç bin defa haykırmam gerekiyorsa haykırırım.insanın içine işleyen birşeyler var sende erkan can.hani bazen bir an için de olsa durursun "ulan noluyo nereye gidiyorum kim çekiyo beni nerdeyim " dersin.başka diyarlara sürüklenmişsindir.alır çeker götürür seni.izledikçe daha da hipnotize olursun mest olursun o an bitsin istemezsin takdir etmek bile kifayetsiz kalır ya işte bir insana bunu yaşatabilcek yegane adamlardansın sen erkan can.çok büyük oyuncu derler ya işte bu adam o adam ya.gurur duymamak elde değil.el oğlunun edward nortonkevin spacey'si neyse benim gözümde de erkan can odur.kalitesiyle önplanda olmayan eseri bile kendi oyunculuğuyla fazlasıyla izlenebilir kıldığını kim inkar edebilir?farkettim de ben erkan can holiganıyım sanki.
    bu adam bizden gerçekten.hiç mi dikkat etmedik?o otu içişi* kaleci eldivenleriyle o güvensiz duruşu* sobada mağrur ve mahcup kahve pişirmesi*.türk sinemasını mehmet ali erbil yeliz yeşilmen ve kapıcı gaffur tekelinden ancak erkan can ve benzerleri kurtaracak kanaatindeyim.
    (thedude, 13.04.2007 19:41 ~ 19:43)
  21. oyunculuk hayatı boyunca çok zıt karakterleri oynamış (bkz: mahallenin muhtarları) (bkz: pamuk prenses 2) (bkz: bana old and wise ı çal) (bkz: takva) hesinin de altından kalkmayı başarmış iyi oyuncu.
    (blondie, 21.07.2007 20:46)
  22. nasıl oluyor bilmiyorum ama her bağımsız filmde bir şekilde oynayabilen kaliteli aktör.
    (finch, 02.09.2007 22:16 ~ 23:53)
  23. kendisi bana bir şeyi izlettirmiyor, yaşatıyor..
    (efesgüneşi, 02.09.2007 23:20)
  24. kısa metrajlı filmlerde yardımını esirgemeyen insan. tabi kalitenizi ve ciddiyetinizi kanıtlamak zorundasınız.
    (zagnem, 02.09.2007 23:22)
  25. mahallenin muhtarları gibi bir dizide yıllarca kendini harcamış, son projeleriyle oyunculuk konusunda aşmış olduğunu kanıtlamış insan.
    (una guitarra, 02.09.2007 23:25 ~ 23:25)
 sayfa  / 2