belki ilginizi çeker
  1. · türk bayrağını çiğneyen ermeniler
gündem
  1. · cehennemin girişinde yazan söz
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · colin kazım richards
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  8. · şebnem ferah
  9. · deli selim

erivan da türk bayrağı yakılması  

sayfa  / 2
  1. kendi çaplarında kabul ettikleri soykırımı anma gününde bazı şerefsiz ermenilerin 24 nisan 2009 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu eylemdir. ulan daha ne diyeyim size, bayrağa saygınız yok kimden saygı bekliyorsunuz. tamam belki bunu tüm ermeni halkına mal etmek yanlış olur ama yine de büyük çoğunluğu tarafından takdir kazanan bir hareket olmuştur.

kaynak: http://www.milliyet.com.tr/... turk bayragi yakildi
    (fade to black, 24.04.2009 15:21 ~ 25.04.2009 02:30)
  2. ermenilerim tamamına atfedip gayet ırkçı bir şekilde tüm ermenilerin aşağılık olduğu düşüncemi pekiştiren olay. ermenileri sevmiyorum. kimseyi sevmek zorunda da değilim. hatta ve hatta aşşağılık insanlar olduklarını düşünüyorum. ben devlet miyim lan herkesi sevmek zorunda olayım? sevmiyorum ermenileri!!
    (kremberiz, 24.04.2009 16:06)
  3. bildiğin ibnelik.ülke bayrağı yakan ibneler çoğalmış bu aralar. bu ibneler de o ibneler gibi işte. ya ibne heryerde ibne be hoca.
    (ulanyinemiben, 24.04.2009 16:13)
  4. kanımca gayet normal bir durum. biz de israil ve abd bayraklarını yakıyoruz ve onlara göre bizim yaptığımız şey çok ama çok daha kötü abd ve israil'in yaptıklarına kıyasla.
    (lockman, 24.04.2009 16:24)
  5. şerefsizlik falan değil bilinçsizliktir. olay türk bayrağı yakıldığı için değil, bunu yapanların ermeni miliyetçisi olması nedeniyle olumsuz bir içeriğe sahip. bu yakma olayını yapanların aklındaki tek düşünce türkler'in ermeniler'in ezeli düşmanları olduğu düşüncesi. bayrak yakmanın savunulabilir olması için her türlü kutsallaştırılmış şeye karşı savaşın bir parçası olması gerekir. devlet ve millet kavramlarına saldırı içeriği taşıyorsa bayrak yakmak bilinçli ve anlamlıdır. aksi durumlarda şuursuzca bir protestodan başka bir şey değildir.
    erivan'daki durum ise başkasının kutsalına saldırıp, kendi kutsalını onun kutsalından üstün görme anlamını taşıyor sadece. bunun da en doğal sonucu her iki ülkede yeni kafatasçıların ortaya çıkması olacaktır. bu yakma olayındaki kötülük milliyetçiliğin körüklenmesidir.
    (badanaadanadanaana, 24.04.2009 16:50 ~ 16:51)
  6. bayrak yakınca ölülerinin geri döneceğini düşünen 3-5 serserinin işidir.
    (dedimvekaçtım, 24.04.2009 16:55)
  7. türkler'i nasıl kızdıracağını çok iyi bilenlerce yapılan icraat. gereksiz ve seviyesizcedir.
    (agaton, 24.04.2009 17:09)
  8. şaşırılmaması gereken olaydır. açık düşman olarak gördükleri türkiyeye karşı olan öfkelerini göstermişlerdir, yıllar önce kanlarında bulunan hainliğin hala kurumadığını hatırlatmışlardır..
    (robi ve cuma, 24.04.2009 21:38)
  9. tüm dış politikasını diasporanın da desteklediği türk düşmanlığı temellerine kurmuş bir ülkede, nefreti sürekli besleyen bir eğitim ve dededen toruna aktarılmış mitlerin elinde büyümüş bir toplumun şaşırılmayacak davranışı.
    üç beş serseri işi, münferit olay diyerek kendimizi kandırmamıza gerek yok.bizi seven ermeni yok.

ama biz, hepimiz ermeniyiz.
    (bukalemun, 24.04.2009 21:49)
  10. geçen seneye bakalım;

(bkz: türk bayrağını çiğneyen ermeniler)

görüldüğü üzere şerefsizlik devam etmekte. ondan sonra bu annesi sikişmişlere küfür edince suçlu oluyorsun. önce bi kendimize bakalım. bıyık altından gülenler var da;

"eke eke ayıp olmuş ama türkiye'de de israil bayrağı yaktılar"

"ihih tüm ermenilere mal edilmesi yanlış"

bu kadar da adilik olmaz ya. ayıptır be. yok israil bayrağı yakılıyormuş. e ulan sen meydanlarda amerika bayrağı yakarken iyi. o zaman sorun yok. her şeye büyük tepkiler gösterirken buna tepkisiz kalmanız şaşırtıcı değil mi?

o bayrak senin için bir şey ifade etmiyor anladım. ama godoşluğun da alemi yok, di mi? neden? benim için çok şey ifade ediyor. başka birçok kişi için de...

adamlar sizi hoplatsa "ayh ama biz de soykırı..." diye gene onları savunacaksınız. yazıklar olsun ne diyeyim.

ermenilerin ırkçılığı ne kadar yumuşak bir biçimde karşılanırken, türk milliyetçiliği nasıl suç olabiliyor bu da ilginç...

tekrar ermenistan'a dönecek olursak, bildiğim tüm küfürleri etsem az kalır. sarkisyan gene sessiz. şaşırtıcı değil. oraya gidip, bu adamın elini sıkanlar utansın.

soykırıma dönecek olursak; bence artık şart. kime? içimizdeki köpeklere. köpek soykırımı! onları kestik mi sorun kalmaz.
    (ceyyar kermit, 24.04.2009 21:52)
  11. türkiye'nin, tutmayan görmezden gelme yokmuş gibi davranma politikası yerine barış ve diyalog çabalarını sabote etmeye yönelik eylem. bizde olduğu gibi ermeni devletine de bir düşman gerek. nerden çıktı şimdi bu barış görüşmeleri değil mi canım.
    (köylü, 24.04.2009 21:53 ~ 21:53)
  12. uzun bir yazı yazmanın şart olduğu başlıktır.

olay sabah gerçekleşti. bugün 24 nisanda , ermenilerin acıyla yandığı bir anda. bu olayın olması ermeni alemi için bir ayıptır. ermenistan için de. fakat asıl ayıp olan sarkisyanın özür dilememesidir. zira her ırkta böyle mongollar olur. biz amerikan bayrağı yakmadık mı? yaktık. eğer aranızda yakmadık diyen varsa bana mesaj atsın. peki amerikanın bir onuru, gururu yok mu? var. peki madem bu kadar hassasız bu konuda diğer ülkelerin bayrağını neden yakıyoruz?
    öncelikle bunu sorgulamak gerek. ayrıca yakıyoruz dan çok yakıyorsunuz demek doğrudur. zira 3-5 47 kromozomlunun hareketi türk milletine mal edilemez. ha diyeceksiniz ki hiç bana öyle demeyin bu ermenilerin ne düşündüğünü gösterdi.
    1 türk kızı fuhuş yaptı diyelim. tüm türk ırkı fuhuş yapmış sayılır mı? sayılır diyorsanız bu zibidilerin hareketini tüm ermenilere mal edebilirsiniz.
    (dedimvekaçtım, 24.04.2009 22:05)
  13. ermenilerin acıyla yandığı değil, nefretle tutuştuğu bir günde gerçekleşmiş hadisedir.dünyanın her yerinde faşist vardır lakin türk düşmanlığı ermenistan ve ermeni diasporasının temel politikasıdır. kimse tutup da 3-5 serseri demesin.durum çok daha vahim.

mongol da bir millet bu arada.
    (bukalemun, 24.04.2009 22:15)
  14. adice bir olaydır. hiçbir savunulacak yanı yoktur. hatta bu eylemi yapanlar, "bayrağı yakanı ben de yakarım" düsturuyla, yakılması gereken insanlardır o ayrı mesele.

neyse. haydi zaten bu ermeniler insanlıktan nasiplerini almamış insanlar, ya size ne oluyor ey çocuk severler?

türk milleti; ermenistan'ın, israil'in, amerika'nın bayrağını yakıyor ve komple, baştan aşağıya, her ferdiyle faşist, şovenist, kafatasçı oluyor; ama ermenistan'da türk bayrağı yakılınca, "birkaç kendini bilmezin işi bütün ermenilere mal edilemez" deniliyor öyle mi?

türk gençleri; "hepimiz ermeniyiz" diyenlere karşı tavır alınca insan sevmez, anti hümanist, gözü dönmüş katil oluyor; ama ermenistan'da türk bayrağı yakılınca, "birkaç kendini bilmezin işi bütün ermenilere mal edilemez" deniliyor öyle mi?

türk devleti; darbecileri, çetecileri, yıkımcıları, kışkırtıcıları içeriye alınca komple, kurum olarak, baştan aşağıya "güdümlü faşist destekçisi" oluyor; ama ermenistan'da türk bayrağı yakılınca, "birkaç kendini bilmezin işi bütün ermenilere mal edilemez" deniliyor öyle mi?

türk polisi; eylem yapanları coplayınca, kaçanı vurunca, eylemciye su sıkınca, kendisine taş atanı ve ana avrat, devlet millet söveni dövünce komple, teşkilat olarak, baştan aşağıya "güdümlü faşist" oluyor; ama ermenistan'da türk bayrağı yakılınca, "birkaç kendini bilmezin işi bütün ermenilere mal edilemez" deniliyor öyle mi?

haydi canım siz de! daha hangi mezhebe, hangi dine, hangi millete, hangi ideolojiye, hangi felsefeye hizmet ettiğiniz belli değil, kalkmış ahkâm kesiyor, şerefsizlerin, adilerin, köpeklerin savunuculuğunu yapıyorsunuz. kendi içinize kin kusuyor, kendi dışınıza güller saçıyorsunuz.

"bilmeyen ve bilmediğini bilen, çocuktur; ona öğretin. bilen ve bildiğini bilmeyen, uykudadır; onu uyandırın. bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen, aptaldır, ondan sakının."

sakınılacak insanlarsınız...
    (eudaimonist, 24.04.2009 22:17 ~ 22:20)
  15. (no 1, 24.04.2009 22:24)
  16. faşist türk gençliği: amerikan bayrağı yakıyor. yakanlar kahramanlar yakmayanlar hain oluyor. ermeniler türk bayrağı yakınca o.ç oluyor

akıllı türk gençliği:

faşist ermeni gençliği: faşistçe türk bayrağı yakıyor üstüne özür dilemiyor. üstüne türkiye sınırı açsın diyor.

akıllı ermeni gençliği: bayrağı yakan 2 tarafa da tepki gösteriyor. ülkeler arasındaki saygıdan yana.

(bkz: aklın yolu bir)
    (bkz: akıllının aklı bir)
    (dedimvekaçtım, 24.04.2009 22:24 ~ 22:25)
  17. bir an atatürk'ün bir vecizesini hatırlatıyor.
    yere serilen bayrağı (ismi lazım değil) göstererek
    - o bayrak bir milleti temsil ediyor. derhal kaldırın yerden!
    (arsenlupen, 24.04.2009 22:31)
  18. (bukalemun, 24.04.2009 22:34 ~ 22:34)
  19. (bukalemun, 24.04.2009 22:48)
  20. hangi kültüre,ırka,inanışa ait olursa olsun bir simge olan bayrağı yakmak acizlik,en ucuz faşizanlık göstergesidir gözümde.

elbette erivan'da ya da dünya'nın herhangi bir köşesinde bir ulusa ait olan simgeyi yakan traji-komik faşistlerin burada israil bayrağını yakan faşistlerden bir farkı yoktur.saygısızlık aynı saygısızlık,ucuz tavır aynı ucuz tavırdır.
    israil haksız ahlaksız,o'nun bayrağını yakan mazlumun yanında,berikini yakan eşeğin uzvunda diyebilirsin!

bunu da demiyorum!

net açık söylüyorum:israil'in ya da kan emici,alçak emperyalist dünyanın herhangi bir türevi olsun,o'nun bayrağını yakarak haksızlığını gidermiyorsun,öcünü almıyorsun,sade kendi bilinç altını o anlık rahatlatıyorsun.ama bu bir şeyi değiştirmiyor.israil dünya'yı yönetiyor,kan emiyor,çocuk öldürüyor!ama senin burda yaktığın bayrağı çok da takmıyor kafaya.bir çocuk daha fazla öldürüyor en fazla kafasını takan 20'li yaşlarındaki genç snıper'ı!

niye dedim tüm bunları? ermeni soyıkırımı diye bir muğlak kavramı dünya literatürüne sokmuş,üzerinden demagojinin tillahını yapan,uluslararası platformda ses getiren bir ülke var.he ciğeri ne kadar,o ayrı.zaten o sesi çıkaranın o'nun ciğeri olmadığı gün gibi aşikar.çok da değil 17 sene önce dünya'nın gözüne sokarak hocalı katliamı nı yapan birileri,soykırım yapmakla suçluyor hala daha net bilgilerine ulaşılamayan bir konuda.
    gözünün önünde olanı,tüm dünya'nın gözünün önünde olanı anlatamayacak,peşini kovalayamayacak kadar aciz kalmış,sikertilmiş bir politik coğrafyadan geliyorsun sonra 'bayrak yaktı lan ibneler' diyorsun.
    çünkü o bayragını yakan dangalağı,kaale almayacak,uluslararası platform da ezebilecek gücün yok.ancak dayatmalarla sınır açacak kadarsın,gazze bizim canımız diye israil bayrağı yakacak kadarsın,(ama gazze hala yanıyor!) afganistan'a emperyalist puştların daha fazla evladı ölmesin diye kendi evladını yollayacak kadarsın!

bak israil siklemiyor bayrağını yakmanı...
    (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 25.04.2009 00:34)
  21. bir adet ermeni bayrağının da yakılmasını beklediğim olaydır. kendilerini sütten çıkmış ak kaşık sanmasın kimse diye.
    (captain oi, 25.04.2009 00:48)
  22. köpeklerin dudaklarıyla deniz kirlenmez diye nitelendirdiğim olay... işleri güçleri antin kuntin... bir soykırım kabul edilsin diye bu kadar yalaka olunmaz ki dünya devletlerine... üstelik ortada soykırım da yok... babalar gibi ülkenizde yaşıyorsunuz işte... ne soyu ne kırması... ama suç benim reis-i cumhurumda... orduların başkomutanın ermenistan'da ne işi var... bayrak da yakarlar, geri zekalı müzik grupları belgesel de hazırlarlar... erivan'da türk bayrağı yakılması bayrağım açısından üzüldüğüm ve sinirlendiğim ama ermenistan açısından ehhh çok da tın amına koyayım dediğim olaydır... nasıl olsa o karar tanınmayacak.... amerikanın bölgede bize öyle bir ihtiyacı var ki....
    (ortaoyuncusu, 25.04.2009 10:45)
  23. abdve israil, hatta danimarka tarafından politik ve diplomatik oyunlarla kandırılmak, ağzına bir parmak bal çalınıp sevindirilmek alışkanlık yaptı da, bunu ermenistan'ın yapması da biraz fazla oldu be. neyse, biz buna da alışırız.

(bkz: yedi kocalı hürmüz)
    (fikrettin abi, 25.04.2009 11:17 ~ 13:36)
  24. ülkemi temsil eden bayrağım adına tabiki üzücü bir olay. ısıracak köpek havlamazmış misali, güçleri sadece bayrağa geçebiliyor. bu bir protesta, tıpkı türkiye' linin amerika' ya kızıp ya da israil'e kızıp, beyazıt meydanında yaptığımız olay gibi. ya ürettikleri ürünleri almıyacaksın ya bayrağını yakacaksın. kaç gün sürer, sonra unutulur. önemli olan devlet erkanının alacağı tavırdır, bir kaç kendini bilmezin değil. türkiye, bir köprü bu sadece ermenistan için değil tüm dünya ülkeleri açısından önemli.
    (baharda geldim, 25.04.2009 11:40)
  25. bir grup faşist ermenilerin bir grum faşist türkleri kışkırtmak için yaptığı girişimdir.
    (pakanajuhla of boreat, 25.04.2009 11:42)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil