erikli 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. edirne'nin keşan ilçesine bağlı bir zamanlar ufak ve şirin bir tatil cenneti olan ama son senelerde bütün istanbul ayıları nın gelmesiyle birlikte boka dönen yer.
    (ignite, 14.04.2004 14:13 ~ 15.04.2004 18:10)
  2. "kaptan aga düzgün sür şu arabayı beya yoksa kızancıklar kusacak" lafının söylenmiş olması ihtimalinin yüksek olduğu bir yere bağlı kasaba.
    (bkz. keşan gürel turizm)
    (my dying bride, 14.04.2004 14:16)
  3. keşan'ın bir köyünün ve bu köyün sahil kesiminde bulunan yazlık yerleşim biriminin adı.erikli'ye gitmek için önce otobüsle keşan'a gidilir,keşan'dan da minibüse binilir.keşan'dan minibüsle yaklaşık 45 dakika uzaklıktadır.ucuz olması ve denizinin de çok temiz ve kumluk olması sebebiyle yaz tatillerinde tercih edilesi bir yerdir.yaz dışındaki mevsimlerde bu yerleşim biriminde kalan insanların sayısı 50'yi geçmezken deniz mevsiminin açılmasıyla dolar taşar.özellikle haftasonları kumda oturan kalabalığı yarıp denize ulaşabilmek bile zorlaşır.
    buradaki yazlıkların birçoğu hazine ile belediye arasındaki bir anlaşmazlık yüzünden kaçak yapı durumundadır fakat yıkım kararı da alınamamıştır.zamanında belediyeye para ödeyerek arazi sahibi olan kişilerin tapularını hazine tanımamakta ve geçersiz saymaktadır.yani burada da devlet kurumları arasındaki anlaşmazlığın suçlusu vatandaşlardır.
    neyse konudan sapmadan anlatmak gerekirse saroz körfezi kıyısındaki bu şirin tatil beldesi "lan param yok ama hem güzel deniz hem de ortam istiyorum" diyen tatilciler için idealdir.yapılacak aktivite de bellidir:bütün gün denize girilir,akşam da barda ya da sahilde içilir.
    (battal boy cekirge, 04.04.2005 15:51 ~ 14.05.2005 01:24)
  4. su markası,bana hep össyi hatırlatır.
    (lapsus, 04.04.2005 17:45)
  5. dolum tesisleri bursa/kestel de bulunan su markası.kestel ankara dan bursa ya gelirken sol tarafata kalır. şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 12 km dir.
    (songoku, 04.04.2005 17:53)
  6. istanbul ayılarının istilasına uğramış tatil beldesi. bu yaz dövecektim bir tanesini. (eskiden yoktular bunlar yaa.. ahhh ahh..)
    (clockworkorange, 18.10.2005 03:49)
  7. keşan dolaylarında bir yerden çıkan su. sertlik oranı düşüktür piyasadaki içimi en hoş sulardandır.
    (ben de öyle biliyordum, 28.02.2006 20:05)
  8. 19 litrelik damacanalarını çok fahiş bir fiyata millete kakalayan su markasıdır.
    (sycrone one, 28.02.2006 20:09 ~ 20:12)
  9. çok hoş bir tada haiz su çeşidi.
    (gxix, 28.02.2006 20:10)
  10. sabahları tadından yenmez,denizin en güzel saatleridir..öğlenleri denizin diğer güzel saatleridir,akşamüstleri balkonda bira balık şiddetle tavsiye edilir,akabinde bi mahmurluk..ayılmak için tekrar denize gidilir,ki bu denizin başka güzel saatleridir..akşamlar ise sadece arkadaşlarla çekilir,upuzun kumsalına yayılıp,parlak yıldızlar seyreylenir çünkü kalabalık müzikli mekanlar hunharca zaptedilmiştir..eğerki şansınız varsa dolunayda gece denize girmek de bi seçenektir,ki deniz yine çok güzeldir..bu tempo bi yere kadar insanı sürükler,ama bi yerden sonra alternatifler aranmaya başlanır,bulunur da..erikli havası ve denizi için tercih edilebilincek tatil beldelerindendir,denizi dünyanın kendini temizleyebilme yetisine sahip 3 denizinden biridir..
    (tinklend, 11.03.2006 21:04)
  11. "yok abi benimki sade olsun" diyen arkadaşın yarılmamıza sebep olan su yanılgısı.
    (karahisari, 11.03.2006 21:07)
  12. piyasanın en pahalı suyudur. 19 lt'lik damacana birim fiyatı 5,25 ytl.

müşteri hizmetleri için (bkz: 444 0 222)
    web siteleri için (bkz: http://www.erikli.com.tr)
    (balta, 14.03.2006 03:23)
  13. bundan 10 yıl önce sahile ilk adımımı attığımda yaşıtım birçok insanla karşılaştığım, her yazı iple çektiğim şirin tatil beldesiydi. aradan yıllar geçti, onca arkadaş içinden sadece beş kişi kaldık, dostluğumuz pekişti, ama erikli çirkinleşti. ne olduğu belirsiz hanzoların kaynadığı bir yer haline geldi. olsun yine de beşimiz birbirimize yeterdik; ancak büyüdük, hayatımıza yön verecek dönemeçlerdeyiz şimdi: sinan kanada yolunda, emre üniversiteye girmek üzere, reha abd, almanya ya da avusturya'ya üniversiteye gidecek, gökhan hukukla meşgul. bu yaz ben de yokum. anlaşılan dağıldık arkadaşlarım. galiba böylesi daha iyi olacak, ya hepimiz erikli'de olalım ya da ben bu durumu görmeyeyim. belki bir gün tekrar toplanır ve birbirimize sıkıca sarılırız.
    not! seni çok özlüyorum onurcan ( dikiş machine), intahara ne gerek vardı. bizi ve aileni bırakmayacaktın. huzur içinde yat!
    (spartacus justice keenan, 14.03.2006 14:14 ~ 14:15)
  14. piyasanın en pahalı ama en içilesi suyudur .fiyatı gün itibariyle damacana(19 lt.)=6.45 ytl dir.değişik bir marka su içiyorsanız ve erikli içmeye başladıysanız en az 1 hafta ila 15 gün arası kabız olmanız mümkündür böyle bir olay sadece ama sadece kesin olarak erikli suyun daim tüketicilerinde ilk haftalarda görülür...iskinin onay verip için dediği tek sudur...dolumu bursada yapılır..
    (uzun kesilmiş kereviz, 15.01.2007 13:08)
  15. eskiden edirneli, keşanlı, uzunköprülü insanlar gelirdi tanıdık akraba falan olurdu hepsi bu yüzden samimi hoş bir ortam olurdu ama artık bozuldu buralar istanbul halkı akın edince bi anlamı kalmadı.
    (chericheri, 15.04.2007 17:58)
  16. bursa merkezli eriikli su ve meşrubat sanayi ve ticaret anonim şirketinin çıkarmış olduğu su markası. piyasada ki en kaliteli sulardan birisidir.
    (sevilok, 03.07.2007 14:04)
  17. 3 gün sürmesini umut ettiğim tatilimi geçireceğim yerdi burası. nasıl olduğuna ve nasıl gidildiğine dair bi fikir sahibi olmadan gittiğimiz için otobüs firmaları tarafından kazıklanarak ulaşabildik ve 3 günlük tatilimizi 2 güne indirmiş olduk. mis gibi bir denize, çok da harika olmayan kuma sahiptir. tekneyle ulaşabileceğiniz uzunkum plajı tuz gölünün kuzeyinde kaldığı için erikli sahilinden bin kat daha temiz ve güzeldir. ayrıca plajda varlıklarından rahatsız olacağınız hanzolar da gelemediğinden kafa dinleyerek yüzmek ve güneşlenmek için birebirdir. gündüzleri in cin top oynayan sokakları akşamın çökmesiyle şenlenir, istiklal kalabalığına kavuşur. arkadaşlarınızla erikli otelinin açık hava barına gidip 50lik birayı 4.5 ytl ye içebilirsiniz. ancak piyasa yapma mekanı olduğu için dans müzikleri bangır bangır çalınsa da kimse kalkıp dansetmez(enteresan). keşandan 5 ytlye 45 dakikada saat başı kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz. çoğu yer nakit para kabul ettiği ve kasabada hiç banka ya da atm makinası olmadığı için para çekmek için keşana yollanmanız gerekebilir. inanılmaz tuzlu suyu sayesinde (hep karadenizde yüzmüş biri olarak tuzlu gelmesi normaldir diyorum) farkına varmadan cayırcayır yanar konuma gelebilirsiniz. bazı yazlıkların dairelerini, odalarını, tamamını veya bir katını kiralayabilir veya işçimen, erikli otellerinde kalabilirsiniz. ailece gidildiğinde ve yazlık kiralandığında çok uyguna sakin bi tatil geçirilebilecek bi yerdir ancak sanırım git gide bozulan bir tatil beldesi olmaya aday...

bu arada kardeşimle kuzen arasında ilk gün geçen diyalog:
    kardeş: olm burda kızlar güzelmiş. off ilik gibiler lan.
    kuzen: daha hiç bir şey görmedin.
    (azman, 13.07.2007 22:22)
  18. dün akşam saat 18:00'da siparişini verdiğimiz suyu an itibariyle hala getirmemiş olan, ve telefonlarını da açmayan su dağıtım şirketi. müşteri hizmetleri de sadece sipariş vermeye yarıyor. şimdi ben bu mağduriyetimi kime bildireyim kime anlatayım derdimi suyuma nasıl ulaşayım bilmiyorum ki
    (dying brokenhearted, 08.08.2007 22:17)
  19. nestlé ile birleşme kararı almış sucu şirket. yeni şirketin yüzde 60'ı nestlé'nin olacak, başkanlığını ise erikli’nin yönetim kurulu başkanlığı’nı sürdürmekte olan hasan aslanoba üstlenecekmiş diyorlar...
    (thraki, 08.08.2007 22:20 ~ 22:24)
  20. (bkz: erick e)
    (cmkyk, 08.08.2007 22:42)
  21. evlere servis yapan hyundai minübüsünün arkasındaki yazısıyla hem yardırmış,hem oha lan dedirtmiş:

arka camda yazan yazı aynen şu şekilde:
    -takip etmenize gerek yok size bir telefon kadar yakınız,arayın suyunuzu biz getirelim,takip etmeyin artık.

ayrıca son derece pahalı su firmasıdır,zira istanbul-bostancıda damacananın fiyatı 6.5 ytl iken ayvalıkta -yaz ayında olmasına rağmen-4ytldir.

her ne kadar nestle de erikli kadar pahalı olsa da erikliden çok daha lezzetli,içilesidir.
    (purplemurple, 29.09.2007 23:45 ~ 23:47)
  22. damacana olarak da, şişe olarak da en iyi sudur. şişelerinin maddesi de en doğal ve ağız tadı bozmayan marka.
    damacana fiyatları sırma, nestlé vs. den pahalı olsa da şişe fiyatları aynıdır.
    (venom, 29.09.2007 23:49)
  23. türk öss'cisinin olduğu gibi,türk futbolseverinin favori su markasıdır.her maç yarısı içildikten sonra sahaya atılabilir.çünkü en yakın rakibi aquafina'ya istinaden,şişede ara ara halkalar mevcut olup daha tutup atılabilir özelliklere sahiptir.sanırım bugün yediği iki şişeden sonra alex alessandro de souza bu firma şişelerinden en çok isabet almış yabancı futbolcudur.birçok statta birçok şişe isabet etmiş futbolcu bulmak mümkün tabi.

ayrıca şişesinin(0.5 litrelik olan) estetik olması.şişeyi sıkıştırarak içeride gaz basıncı uygulauarak kapağın ivme kazanmasına müsait olduğu için yurdum öğrencisi de turkuaz yerine mümkünse erikli alır.

ayrıca kapakla futbol oynama sanatının ustaları da erikli su şişelerinin diğer kapaklara nazaran oyun için daha uygun olduğunu belirtmişlerdir.

giriyi sonlandırırken farkettim de sırf şişeden çok yüklü kazanan bir firmadır erikli.

edit: bu giri 0.5 litrelik şişeye özgü imiş.yoksa 1'lik bir şişeleri var ki pek bir tonton,pek bir güzel.

damacana olayına ise girmeyelim.zira sahaya atması güç olacağı gibi,öss'de yanınıza alamazsınız.
    (seperated ways, 29.03.2008 23:19 ~ 23:21)
  24. kapağını gevşek bırakıp iyice sıkmak suretiyle en iyi kapak fırlatan pet şişelere sahip firma. yeterince sıkılırsa kapaklar doğrusal bir şekilde ilerler tecrübe ile sabittir.
    (qualyn, 07.04.2008 00:22)
  25. anadolu üniversitesi'nde tekelleşmiş su firması.zira tüm kantinlerde,yemekhanelerde,büfelerde sadece erikli suları bulunur.dolayısıyla herkes mecburen erikli sularını içer ve hem erikli firmasına hem de onlarla anlaşan yöneticliere bol miktarda nakit girdisi sağlanır.
    (dynamite, 13.04.2008 15:10 ~ 15:11)
 sayfa  / 2