|
|
- ekşi sever biri olarak genelde yaptığım hadise..eriğin ilk çıktığı zamanlarda yapmıyorum ama,o zamanlar körpe oluyo erik çekirdeğiyle yiyorum falan süper oluyo.
ohh biraz tuzlu biraz ekşi süper ya.seviyorum bu eriği..
- (bkz: tuzlu erik)
- ben suyumu kana kana içtim
eriğimi tuzladım da yedim
dizeleriyle hayat bulmuş aktivite
- (bkz: tuzluyarak)
- eriği bıçakla yemek gibi bir versiyonu da bulunur bunun. bunu yapan manyak için
(bkz: dizzy miss lizzy)
edit: bunu yapmasının sebebi de eriği yedikten sonra çekirdeği ağzından çıkarmanın iğrenç gelmesiymiş. nasıl insanlarla arkadaşlık ediyorum ey tanrım...
- önce hafifçe tükürükle ıslatılan erik (iğrenç gibi görünse de yo hiç de değildir tuz taneciklerinin tutunmasına birebir çaredir) tuza batırıldıktan hemen sonra kütürdetilir.
- özellikle erik mevsimi olmadığı zamanlarda aklınıza geldiğinde, ağzınızı sulandıran, ağıza o ekşimsi ama mükemmel tadı özlettiren, erik yeme şekli.
(bkz: olsa da yesek)
- nutella - süt kombinasyonundan sonra en favorilerdendir...yuh be nutelladan sonra yenme baabında dememiştim. hani sıralama şeysi..öhöhm neyse
papazı makbuldür. sulu sulu ekşi böyle..öff...
- can eriği olacak şöyle sulu sulu, azıcıkta ekşi oldu mu tuzlayıp yiyeceksin. kaç kilo yerim bilmiyorum inanın. off ağzımın suyu aktı be. olsa da yesek. gece gece nerden gördüm lan, nerden bulayım bu saatte eriği?
- ağzımı sulandıran eylem..
- başlığı gördükten sonra sözlüğe içten içe kızarak (arada küfretmişte olabilirim) mutfağa koşturup erik ve tuzu almama sebep olan eylem.şimdi efenim öncelikle eriğin kabuğuna kırt sesi eşliğinde minik bir diş geçirilir.ardından usulca tuza banılır.ve salyalarınızdan banyo yapıcak kıvama geldiğiniz anda koca bir ısırık alınır.katur kutur yenilir.afiyet olsun cümlemize.amen.
- az önce bi tabak dolusu erikle gerçekleştirdiğim olay.
çilek+pudra şekeri ile beraber en zevkli meyve kombinasyonu.
- boylumlamayla ilgili en ufak bir bilgiye sahip olmamak demektir.boylumlamaya ters bunlar..
(bkz: boylumlama ne lan)
- ekşiyse müstahaktır. yok değilse tuzsuz çatır kütür yiyeceksin. şlapşlopohş..!
|