zamanın bir numarası emekli orgeneral turgut sunalp'miş. oradan değer biçin işte. aslında bu makam tam çevik bir paşama yakışırdı ama o şimdi ülker grubunda yönetim kurulu üyesi olarak sermayenin yeşili mavisi olmayacağını keşfetti. hey gidi hey. bir de 28 şubat bin yıl sürer demişlerdi.
dört tane ayağı vardır. köpek dişleri çok gelişkindir. en büyük hobilerinden biri ulumaktır. bir gün türkler dağların arasında mahsur kalacak olursa onları oradan çıkarmayı göze alabilecek kadar alicenapdır. renginin gri veya mavi olduğuna dair rivayetler varsa da kırçıl olabileceğine dair buluntulara da rastlanmıştır. tengri onu korusun, bizi de korusun.
bir de kendisi göçmen tipliymiş.ne göçmeni olduğu belirtilmemiş ama tarifinden balkan göçmeni olduğu anlaşılıyor.tüm balkan göçmenlerine dikkatli olmalarını tavsiye ederim.belli olmaz,belki 1 numara sizsinizdir.
çek li çük lü bir soyismi olması kuvvetle muhtemel isim. zira onun bir alt kademesinde olmakla suçlanan isimlerdeki uyum gözlerden kaçacak gibi değil:
ilhan selçük doğu perinçük veli küçük
yılmaz özdil tarafından iddianamede geçmeyen iki politikten birisi olabileceği ihtimali öne sürülen kişi.
(bkz: yıldırım akbulut)
(bkz: recai kutan)
ergenekonun yaş ortalaması göz önüne alındığında akbulut dan beş yaş daha büyük olan kutan* ön plana çıkmaktadır.
ergenekon'un çöküşü kitabının yazarı zihni çakır ifadesinde onu şöyle tanımlamış:
''60 yaşlarinda, kır saçli, göçmen tipli
bir numara hitap ettikleri kişinin adı görüşmelerde doğu bey, hayrettin bey ve sadullah bey diye geçti. türkeli gazetesi ne sık sık gelen bir numara, 60-65 yaşlarında, sarı saçlı, göçmen tipli, saçları seyrek, sert mizaçlı, bıyıksız, sakalsız. çevresi kendisine komutanım diye hitap ediyor. bir numara tip olarak sanıklardan muzaffer tekin'e benziyor, ancak ondan daha zayıf. hiçbir gazetede resmini görmedim. telefon kullanıyor, ancak telefon numarasını kimseye vermiyor. onun gücünü özellikle 28 şubat döneminde iyi gördüm.''
hmm... sarışın, göçmen tipli. bizim kızanlardan biri ama hangisi tam çözemedim.