|
|
- kuş gribinin gündemde olduğu şu günlerde başbakanın herkese göstere göstere yaptığı enteresan hareket. bizim halkımız sever böyle hareketleri... sağlık bakanından bekliyordum tayyip yaptı.
- bakın ben içiyorum çayı bir şey oluyor mu...?
- mektubu böle yırtarak açarsan o şarbon yayılır... yavaş açacaksın..
- türkiye'de bir şey değişmediğinin göstergesidir.başkasının şirketleri tekelleri para kazansın diye bizim devlet adamlarımız-ki pek adam da sayılmazlar-böyle aptalca şeyler yapıyorlar.ülkenin yarısı kuş gribinden geberince götlerine kına yakarlar inşalla.
(bkz: çernobil faciası)
- zamanın değiştiremediği garip siyasi oyunlardan biridir...düşünüyorum da o dönemde bakan çay içmişti ve en son kansere yenik düşen kazım koyuncu'nun ardından ne kadar küfür edilmişti bakana...3-5 gün sonra (allah esirgesin) kuş gribinden birileri vefat ederse başbakanın bu yaptığını nasıl açıklayacağını merak ediyorum...eyv neticede grip ..havadan yayılır tepemizdeki kuş ossursa biz hasta olabiliriz vs gibi düşünceler barındırarak tavuk eti yemeye devam eden vatandaşlarımız vardır da bir başbakanın iftarını!!! bu şekilde açması...bilmiyorum...tavuk yemeyin bir dönem her ihtimale karşı demesi kesinlikle tercih edilecek bir durumken, bakın içtim hani ölmedim diyerek bunu sıradan bir olay gibi göstermeye çalışması önlem almak yerine gözü kapalı olaya dalması...bir başbakan bunu yapmamalı...
(bkz: erdoğanın kuş gribinden ölmesi)
- (bkz: müslüman tavuktan zarar gelmez)
- gayet akıllıca yapılmış bir harekettir, hatta başbakanın yaptığı belki de en mantıklı harekettir şimdiye kadar. zira h5n1* insanlar için doğrudan ölümcül değil, ancak mutasyona uğrayarak zarar verebiliyor, zaten 72 derecenin üzerinde pişirildiğinde bu ihtimal de kalmıyor. dolayısıyla güzel pir piliç çevirmenin zararının limiti sonsuzda sıfıra gidiyor, ha tehlike neden derseniz diğer hayvanların bağırsaklarında mutasyon geçirip oradan bulaşma riski, dolayısıyla tavuk etinden çok manda bokundan korkmamız gerekiyor bu durumda, çünkü bu hayvanlar özellikle domuz gibi memeli bağısaklarında mutasyon geçirebiliyor. çernobil ile karşılaştırılması ise gereksiz, koşullar çok farklı zira, asıl suç halkı "tavuklar zehirli" moduna grip korkutan basında, bu insanların ülke ekonomisinin ebesiyle gerçekten çok yakın ilişkisi var. bu arada babamın tavukçu dükkanı yok. bu arada bu bilgiler içinse genelde güvendiğim national geographic'in ekim ayı sayısını alabilirsiniz.
- acaba başbakan tavuk işine mi girdi? dememizi sağlayan olay.
(bkz: ülker)
(bkz: cola turka)
- recep tayyip in frank sinatra ile düet yapması
recep tayyip erdoğan ın silaha hayır kampanyası
tayyip erdoğan a yumurtalı saldırı
tayyip erdoğan ın abd ziyareti
tayyip erdoğan ın diyarbakır ziyareti
tayyip erdoğan ın israil ziyareti
tayyip erdoğanın penguene tazminat davası açması
tayyip in halkın gözünde değerinin yükselmesi
başbakanın mekkeye gitmesi
adamcağız amma çok şey yapmış ya
- - yauv tamam bırak! tavukta kuş gribi yok! yauv tamam,yauv bırak yauv!
(bkz: c sinan sağıroğlu)(mavio, 14.10.2005 12:54 ~ 12:56)
- kendisi tavuğa naptı bilmiyorum ama olaya hep tavukçuların gözünden bakmamak lazım. zira halk içinde böyle bir panik çıkması kimin işine yarar? en başta balıkçıların ve kırmızı et satanların. ama semt balıkçılarının ve mahalle kasaplarının değil herhalde. gaza gelmemek lazım.
(bkz: h5n1)
- çarnobil faciasından sonra çay içen bakanı hatrlatan olay (bkz: deja vu)
- kuş gribinin durumunu incelemek için avrupa birliği sağlık komisyonundan gelenlerinden akşam yemeğinde benzerini yaptıkları bir eylem. sırf siyasi görüşünü, dünyaya bakış açısını, tipini, rengini vs begenmiyorsun diye bık bık bık diye yapılan her ise bir camur atılıyor hissi uyandırmıştır.
(pingus, 08.11.2005 15:06 ~ 15:07)
- büyük ihtimalle kümeste gerçekleşen bir iftar açma durumudur. tavuk bizzat kendi yaptığı yumurtalardan ikram etmiş, karşılık olarak kümesin genişletileceği sözünü almıştır. başbakanın boyunun uzun olması bir takım sorunlara yol açsa da horozun esprileri ortamın yumuşamasını sağlamıştır.
başbakan haftaya da koyunla iftar açacaktır, hepiniz ağıla davetlisiniz.
başbakanın kümes fotoğrafları için tıklayınız!
|