belki ilginizi çeker
  1. · mühendis dediğin kanserden ölür
  2. · mühendis dediğin kanserden ölür
  3. · metalurji ve malzeme mühendisliği
  4. · en tehlikeli meslekler
  5. · ercan açma
  6. · saç uzatmak
  7. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · annelerin yakışıklı anlayışı
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · erkekte ses tonu
  5. · kurban bayramı vahşeti
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · yeşim salkım
  8. · kendi yazdığı giriye saatlerce gülen yazar
  9. · şeyh sait isyanı

ercan açma  

1. metalurji bölümündeki en ilginç hocalardan biridir. hakkındaki efsaneler saymakla bitmezdir.
    (komediyat, 16.11.2004 18:28 ~ 27.10.2006 17:32)
  2. (balta, 04.07.2005 23:06)
  3. efsane.
    (erdemetal, 28.07.2005 19:25)
  4. kızlara pakize der
    kimseye adıyla hitap etmez lakab takmıştır kendince hep öyle seslenirlidir
    gerçek anlamda birebir ders işler sınıfında genelde mevcudu az olduğundan daha da etkilidir.
    ama kimyasal metalurjiyi ciddi ciddi öğretir. ders alınması gereken eşi benzeri olmayan bir hocadır
    (turuncu cadı, 22.11.2005 00:03)
  5. insan haklarına aykırı ders anlattığı gerekçesiyle almanya'da bi üniversiteden kovulan kişilik...
    (tanthalas, 26.11.2005 05:28)
  6. sert mizacının altında çok babacan bir yürek yatan; derdi olan öğrencileriyle gerçek anlamda ilgilenen, sorunlarını çözmeye çalışan itü metalurji ve malzeme mühendisliği profesörlerinden.

ercan hoca, çalışan, çabalayan ve kafasını çalıştırdığına inandığı öğrencilerine oldukça değer verir. kız öğrencilerine karşı çok saygılıdır, kızlarla ilgili nakledilen hikayeler yalandan ve iftiradan ibarettir.

tanımayanların önyargıyla yaklaştığı bir insandır ercan açma. halbuki, verdiği dersleri alternatiflerine göre çok daha iyi öğretir, insanın kafasına kazımayı başarır.

o gerçek bir vatanseverdir. memleket meseleleri üzerine yapılan konuşmalardan sonra insanı "ne yapsam da elimi taşın altına koyabilsem" düşüncesi kaplayabilir.

ilgi alanları; demir dışı metaller (özellikle çinko), pirometalurji, hidrometalurji, elektrometalurji, cevher işleme, beneficiation of metallurgical by-products, seramik tozu üretimidir.

etkileyici sözleriyle, hareketleriyle ve orijinalliğiyle ercan açma, bölümünün tam anlamıyla efsane bir hocasıdır.
    (balta, 31.12.2005 02:59)
  7. (lightblue, 07.02.2006 19:26)
  8. gün itibariyle tanıştığım güzel insanlardan... bor hakkında bilgi almak için kapısını çaldıktan sonra önce sis perdesinin arkasından sağ kaşı kalkık ve başı eğik bir şekilde;

ercan açma: gel!!
    jön: (iyi günler der. kendini tanıtır, araştırma yaptığı konu hakkında bir ödev hazırladığını belirtir.) yardımcı olabileceğiniz bir kaynak, belge vb. bir şeyler var mıdır sizde?
    ercan açma: otur!!!!!
    j: (iç ses: odadan kovmasa bari, çattık yahu!) oturur. içeride bir kız öğrenci vardır, onu yollar. sonra bana tekrar döner;
    ercan açma: sayfasına 50 bin lira alırım ona göre. ne diyorsun?
    j: (iç ses: şaka yapıyor anladım ama ne diyeyim şimdi cevap olarak??) olur farketmez hocam ama öğrenciyim.
    ercan açma: sen, türk çocuğu!! değil misin?!!!!! (vurgulu yerlere dikkat)
    j: evet öyleyim!!! (aynı sertlikte cevap verir.)
    ercan açma: o zaman sana ücretsiz!!! (buradan sonra yumoş etkisini gösterir ve ses tonu rahatlar, yumuşar.) şurada bir yerde bir sunum vardı evladım bir bakayım nerede?
    j:(iç ses: evet evladım dedi, rahatla, kasma, tamam geçecek.)
    ercan açma: alla alla ya niye çıkmadı ki bu şimdi? heh yanlış yazmışım acele edersem böyle olur işte. (bir zaman sonra) tamam buldum. flash belleğin var mı? al çocuğum.
    j: çok teşekkürler hocam.
    ercan açma: sen benim kim olduğumu biliyor musun?
    j: pek değil hocam.
    ercan açma: gülümser. hadi derslerinde başarılar oğlum, vatana millete hayırlı ol. araştırmanda başarılar.
    j:tekrar teşekkür ederim.

saygılar, sevgiler ve hürmetler bu hocaya!!
    (jonpromie, 30.04.2007 19:27 ~ 19:27)
  9. ankara'da çok nefis açma, poğaça, simit ve türevleri üreten ve satan dükkan. tamamı şöyle; "ercan açma ve simit dünyası" dışkapı'da bulunmakta.
    (kunduz, 30.04.2007 19:30 ~ 19:30)
  10. öğrenci : hocam vizeyi ne zaman yapacaksınız?
    e. a : ulan yapsak ne olur, bi bok bilmiyorsunuz ki, vize yapsak hepiniz döküleceksiniz. ben döve döve birkaç şey daha öğreteyim size sonra hallederiz, acelesi yok.
    (fiddler, 08.07.2007 14:29)
  11. dersleri stand up tadında geçen fakat çok şey bilen kişilik. bir de bütün öğrencilerin uzaydan geldiğine inanır.
    (sai, 05.11.2007 23:13 ~ 07.02.2008 17:08)
  12. bir emir cümlesi.
    (bulsaraa, 05.11.2007 23:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil