başrollerinde
edward speleers,
jeremy irons,
sienna guilory,
john malkovich in oynadığı 2006 yapımı fantastik film.
bir fantasy sever ve bir o kadar da fantasy cahili biri olarak film aslında sizi sıkmadan izlettirebiliyor kendisini.
öncelikle belirtmem gerek ki eragornu izlerken fantasy namına hiçbirşey beklemiyordum aragorn'u çağrıştırıyordu gerçi biraz ama yine de bu benim aptal benzetmelerimden ya da çağırışımlarından bir tanesidir diye düşünmüştüm ki yanılmışım... o aptal benzetme gerçeğin ta kendisiymiş oysa. yüzüklerin efendisinden bir etkileşimin olduğu bariz belliydi filmde yine
star wars cahili biri olaraktan okuduğum yorumlar sonrası anladım ki oradaki brom karakteri aslında
obi van kenobi yansıması imiş ben onların yalancısıyım... ardından filmin kitaptan uyarlama olduğunu ve kitabın yazarının kitabı bitirdiği zaman 15 yaşında olduğunu öğrendiğim zamansa ohaaa yanii çüşşş helal olsun adama dedim. şu an için 23 yaşında olmam ve dünyaya elle tutulur bir halt veremediğim için kıskandım keratayı doğrusu...
kitap öyle yada böyle tutulmuş ve 100 milyon dolar bir bütçeyle filmi çekilmiş. bence bu hiçte küçük bir iş değil...
ama bir şeye değinmek istiyorum savaş sahneleri bence bu kadar siktiriboktan olmamalıydı. bu kadar ucuz geçiştirilmemeliydi. ve film biraz daha uzun bir süreye yayılabilirdi sanki??
en büyük hataları ise arya isimli elf kızımızın kulakları neden insan kulağı gibiydi. zira elfleri görünüşte insanlardan ayıran en büyük özelliklerini kullakları olarak biliyorum ben. sırf bunun yüzünden acaba kız rogue falan mı diye düşündüm uzun bir müddet.
birde o ejderhanın sesi ne kadar sexi idi öyle aşık olasım geldi ejderhaya.
arya'ya zaten aşık oldum orası ayrı. çağrışımım yine mi aptalca ama bilmiyorum ejderha bana nedense sapphire olayını hatırlattı mavi elmas. herhalde isminin de saphira olması oradan kaynaklı.
son olarak film fantasy sevenler için bence zevkle izlenebilecek türden zira fantasy türünü sevmeyen kişilerin yüzüklerin efendisinde bile uyukladıklarını biliyorum. o yüzden bu türün seveni değilseniz yaklaşmayın ama az çok alaka bile duyuyorsanız rahatlıkla önerebilirim filmi..
imdb adresi için;
http://www.imdb.com/...