belki ilginizi çeker
  1. · yalancının ampulü yatsıya kadar yanar
  2. · yazarlarıyla beraber satılık sözlük
  3. · 3333333üncü giri
  4. · maymunun insandan gelmiş olması
gündem
  1. · dersim katliamı
  2. · ales
  3. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  4. · yılmaz özdil
  5. · aklidengegorecelibikavramdir
  6. · kaşlarını almayan kızlar
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · akvaryumdan balık çalmak
  9. · sol frame e kazık çakmış başlıklar

epicomius  

1. öz türkçe sözlüğü görevini üstlenmiş nesildaş yazar.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 06.12.2008 09:51)
  2. an itibariyle "sabahın beşinde taksiciyi nerden bulmuşta bu kadar takmış." diye düşünmeden edemediğim yazar.
    (lierre, 11.12.2008 05:45)
  3. "yürü be!" demek istiyorum kendisine.* öztürkçe tematikleriyle etkiledi beni. mezun mudur, okuyor mudur bilemeyeceğim ama kendisine üzülerek söylemeliyim ki, tematiğin saati bu değildir. belki kendisi şu an diğer girilen tematiklerden çok daha yararlı tematik giriler yazıyor. en azından benim için. türkiye türkçesi finaline hazırlanırken belki de itü sözlük benim için açıp bakabileceğim bir kaynak olacak sayesinde. ama bu saatte değil üstad, bu saatte değil.
    (usako, 27.12.2008 21:23 ~ 21:26)
  4. yeni yıla kafası girecek olan yazar.
    (geber marla singer, 31.12.2008 23:07)
  5. (bkz: halk ozanı epicomius)
    (epicomius, 08.03.2009 21:14)
  6. divânu lügati't-türk teki atasözleri hakkında konu açan türk dili konusunda hassasiyeti ve titizliği olduğunu düşündüğüm yazar.
    (durağa yaklaşırken stres yapan genç, 31.03.2009 02:18)
  7. tebey münüp koy ara yaşmas
    nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
    taşıg ısrumasa öpmiş kerek
    yurt kiçük bolsa angut bedük ur
    gibi başlıklar açarak divânu lügati't-türk ile bir derdinin olduğunu düşündüğüm yazar.
    (bkz: hayyami'nin sürekli hayyam'dan şiir yazması)
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 31.03.2009 02:44)
  8. aşağıdaki savunmayı benimsemiş yazardır. herkese tek tek yazmak yerine bir yerden okumak daha kolay olacaktır.

"teessüf ederim. sadece beğendiğim 5-10 atasözünü sözlüğe aktardım. okuması, söylemesi, günümüz türkçesiyle arasındaki benzerlikleri keşfetmesi hoş olur diye. madem istemiyorsunuz yok size bundan gayrı eski atasözleri."

"sol frame'e cinsel saldırıda bulunduğum suçlamalarına cevaben: saat tematik saatidir. bunu batının söylemiyle prime time denilen zaman aralığında yapsam işte o zaman haklı olabilirdiniz. ayıptır. yakıştıramadım. rumuz altına küfürlü giri girmek çirkinliktir. "
    (epicomius, 31.03.2009 02:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil