zeus : afadersiniz, ben normal, fazla özelliği olmayan, ucuzundan bir çalar saat bakıyordum??
görevli bir bayan : üzgünüm efendim, çalar saat satmıyoruz..
zeus : neden ki?? herşey var burda elektronik adına, çalar saat nasıl olmaz??
görevli : çünkü çalar saat
mekanik beyfendi..
zeus : höö?!!
"
kıyma yapma aletini" bile bünyesinde bulunduran ve bunu "
elektronik alet" diye satışa sunan, alman asıllı, türkiye'de ilk marketlerini
istanbul cevahir alışveriş merkezinde açmış bulunan, biraz şaşkın satış sorumluları olan bir teknolojik mağaza zinciri..
yeterince büyük mağazında gezintiye devam ediyorum..bu sefer lcd mönitörlerin sergilendiği köşedeyim..
zeus : afadersiniz?? bu lg lcd'nin gri-gri süresi acaba kaç ms??
başka bir şaşkın : evet, güzel bir mönitör de mi??!
zeus : hıı?? evet güzelmiş..
şaşkın : evet..
zeus : evet??
şaşkın : şey, sanırım internetten baksak iyi olacak, çünkü tam olarak bilemiyorum..
zeus : tamam??! (ehh be hadi bak bakalım allahın şaşkını)
şaşkın görevli önce
google'a girer,
lg yazar, araştır der, sonra lg'nin official sitesine girer, monitörleri seçer, uğraşır durur, ben bayarım, anca 6-7 dakika sonra cevapla geri döner bana..
şaşkın : 1280 x 1024 75hzmiş beyfendi..
zeus : peki sağolun (
allah tependen baksın emi senin)
"etti 2" dedim içimden..anlamıyorum bu insanları, insan işiyle biraz ilgili olur diye sitem ede ede dolaşırken bu sefer
apple standına gözüm çarpıyor..reklam olayında finansal olarak hiçbir kısıtlamaya gitmeyen yüce apple, yine ortalıkta ilgili kim var kim yok, çekmiş insanları şov yapıyor o köşede..umarım burdaki görevli bir şeylerden haberdardır diye yanaşıyorum bende..(açılın açılın ben doktorum)
görevli apple lcdler üzerinde
demo gerçekleştiriyordur;
- tabiki de bu lcd'leri pc'nizde yani evdeki bilgisayarlarınızda (kendinden o kadar eminki; izleyicilerin evinde mac olamayacağını adı gibi biliyor, çakal!!) rahatlıkla kullanabilirsiniz..dünya üzerinde üretilmiş, en güzel, en parlak, en canlı ve en hızlı lcdlere gelip bakın (pazar mode: on..gel vatandaşş!!) ama sizlere üzücü bir haberim daha olacak bu mönitörler, sadece maclerde geçerli olan bazı visual (arada ingilizce kelimeler, terimler) efektleri, eğer mac sahibi değilseniz (pis bir sırıtış), gerçekleştiremeyecektir..
bundan sonra bir kaç şov gösterisi yapan ve seyircilere hafif desibelli bir "vouuvwww!!" çektirten satış görevlisinin yanına yaklaşıp, tek bir şey soracağımdır..
-ep:center'da çalışmıyorsunuz de mi?
-yok biz apple çalışanlarıyız..mağaza mağaza gezip reklam yapıyoruz, birazdan
d'n'r'da olmam gerek mesela
* * *
güzel, içinde herşeyi barındıran (
hi-fi'den
elektrikli ocaklara,
deterjan gerektirmeyen çamaşır makinasından
plazma televizyonlara kadar),
ev kur tadında bir mağaza ama satış görevlileri biraz daha ilgili olması gerek şahsi kanaatimce..