görseller
eowyneowyn
eowyneowyn
belki ilginizi çeker
  1. · miranda otto
  2. · aşık olunan film karakterleri
  3. · efsane hanımlar
  4. · theodwyn
  5. · the return of the king
  6. · beşamel soslu brokoli
  7. · athelas
  8. · unutulmaz film replikleri
  9. · witch king of angmar
  10. · bilgisayara format atabilen kız
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · 100 opera
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · thierry henry
  6. · galatasaray
  7. · sözlük yazarlarının hayalleri
  8. · cellman
  9. · ali akbaş

eowyn  

1. rohan beyi theoden'in yeğeni. grima wormtongue ve saruman, bizim kralı yaşlandırdığı vakitlerde altını falan silerdi asilzadenin, hemşiresiydi yani.
    (azureel, 11.02.2005 03:48)
  2. yüzük tayfını, gözüne döner bıçağı sokmak suretiyle tepeleyen, bağrı aragorn'a yanık olan ama uyuz arwen'in savaş mavaş herşey bittikten sonra gelip beleşten gondor kralçesi olmasıyla eldekiyle idare edip faramir'le evlenen delikanlı hatun...
    (easy company, 11.02.2005 08:30 ~ 08:31)
  3. rohan kralı theoden'in kızkardeşi olan theodwyn'nin kızı. pelennor savaşında nazgul efendisinin öldürülmesindeki etkisi büyüktür.
    (aqua, 22.02.2005 04:38)
  4. yüzüklerin efendisi hikayesinin amazonu diyebileceğimiz, nazgül efendisi önünde karizması galadriele yakın hale gelen, theodenin kardeşi eumund'un kızıdır... bekarlığında "altınkonak'ın hanımı" sanını kullanan, sonunda faramirle evlenerek "ithilien hanımı" sanını alan hatun kişidir. miranda otto canlandırmıştır filmlerinde (iyi ki de o canlandırmış, arasan daha iyisini bulur muydun acaba)...
    (caesarius, 05.08.2007 14:06)
  5. aragorn'la cilveleşmeleri sırasında(ne o öyle dümenden kılıç çarpıştırmalar, yakışıyor mu lan nişanlı adama!) i fear neither death nor pain diyerek "süt gibi manita olabilirim ama mangal gibi yüreğim var" mesajını vermiştir.

yalnız witch kingi ayıklarken i am no man demesi "adam değilim" diye çevrilince yanlış anlaşılmıştır.
    (authentic, 11.07.2008 15:36)
  6. gandalf'in "rohanlılar için atlarından daha kıymetli tek şeyleri vardır; onu da işte böyle gondor'a hediye etmişlerdir" diye övdüğü hanımefendi.

aragorn'un da kendisine "sizin kadar güzel ve yürekli bir hanımefendinin aşkına karşılık veremediğim için kendimden utanıyorum" demişliği vardır.

filmi ben çekseydim gwyneth paltrow'u oynatacaktım eowyn rolünde.
    (rohanian, 02.05.2009 14:56)
  7. ruhunu kemiren kaygıları yüzünden okuyabileceğiniz, aşkını sessizce kalbinin derinliklerinde yaşayan, yarı mahsun yarı umut dolu ifadelerle bakan, anadolu kadınının ruhundan esintilere sahip olduğunu düşündüğüm, hayranlığımı en üst derecede celbetmiş sinema karakteri.
    (gnchkkc, 04.06.2009 22:58)
  8. (bkz: miranda otto)
    (thedewil, 22.09.2009 02:48)
  9. filmde faramir ile zart diye aşık oldukları gösterilen zat. ne biçim aşk lan bu, peter jackson hiç mi sevgilin olması anasını satayım, o nası bi kurgu, nasıl bir fantezi öyle. yok efendim şifa evlerinde faramir manitayı tavlamak için uzunca bir süre uğraş vermiştir. kaptı ama sonunda.

bir de gondor u kuşatın ordunun ecdadını bellemeden önce theoden in yaptığı konuşma sırasında yüzünü görmesin diye kafasını sola yatırması yok mu , yirim senin utangaçlığını ben be.
    (vişnesuyu, 22.09.2009 02:54 ~ 02:55)
  10. (bkz: rohan'ın hanımı)

pek severiz kendisini. delikanlı hatundur, filmdekinin aksine faramir'le aralarında son derece naif bir aşk filizlenmiştir şifa evlerinde evet. filmde aragorn efendinin taç giyme töreninde bir birbirlerine bakıyorlar, olay özetlenmiş oluyor böylece. süper. piii rezillik. bunun haricinde pek güzel pek tatlı bir hanımdır sahiden de. savaş sahnelerinde izlemesi de pek hoştur.
    (siz hepiniz ben tek, 22.09.2009 03:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil