görseller
enyaenya
enyaenya
belki ilginizi çeker
  1. · only time
  2. · era
  3. · enigma
  4. · loreena mckennitt
  5. · hüzünlü bir sonbahar günü dinlenecek şarkılar
  6. · panasonic viera
  7. · aniron
  8. · braveheart
  9. · loreena mckennitt
  10. · only time
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · google wave
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · the twilight saga new moon
  8. · ezgi anıl
  9. · unutulmaz film sahneleri

enya  

1. kafa dinlendirici müzik yapar kendileri, kendinizi cennette hissedersiniz
    (bkz. only time)
    (prometheus, 22.04.2004 22:45)
  2. her türlü adam öldürme isteğinizi bastırıp, sizi yumakla oynayan bir kedi psikolojisine sokabilecek şarkılar yapan ultra mega vega grup.
    (pyrotechnician, 22.04.2004 22:48)
  3. rüya gibi bir sese sahip sanatçı. new age, celtic, kelt müziği yapar; dinlerken sakinleştiren, keyif veren, insanı bulunduğu ortamdan koparan bir sesi vardır. bu sesin sahibi insan olamaz. ya elf ya da half elftir bu hatun. yüzüklerin efendisi'nin soundtrack albümünde de bir şarkısı var zaten. ayrıca çeşitli quenya şarkıları seslendirmiş.

bu hatunun bazı şarkılarını dinlediğimde; sessiz bir gecede, dolunayın beyaz ışığıyla aydınlanmış ormanın içindeki bir çimenlik arazide, göle yansımış olan ay ışığının altında şarkı söyleyen elf kızları geliyor aklıma...** (bu örneği blackmore's night için de vermişim, olsun aynı duygular ben napim)

bunlar da albümleridir:

(bkz: enya)
    (bkz: watermark)
    (bkz: shepherd moons)
    (bkz: the celts)
    (bkz: the memory of trees)
    (bkz: paint the sky with stars)
    (bkz: a day without rain)
    (bkz: only time the collection)
    (aqua, 08.06.2005 03:14 ~ 09.06.2005 03:12)
  4. enya'nın 1987 yılında çıkarmış olduğu ilk albümünün adı.

liste de şu şekilde:

01 (bkz: the celts)
    02 (bkz: aldebaran)
    03 (bkz: i want tomorrow)
    04 (bkz: march of the celts)
    05 (bkz: deireadh an tuath)
    06 (bkz: the sun in the stream)
    07 (bkz: to go beyond - 1)
    08 (bkz: fairytale)
    09 (bkz: epona)
    10 (bkz: triad) (st. patrick, cú chulainn, oisin)
    11 (bkz: portrait) (out of the blue)
    12 (bkz: boadicea)
    13 (bkz: bard dance)
    14 (bkz: dan y dwr)
    15 (bkz: to go beyond - 2)
    (aqua, 08.06.2005 03:50)
  5. (digitallart, 29.10.2005 03:00)
  6. "only time" şarkısı zamanın çok güzel bir tanımını yapar. bu şarkı günümüzde düğünlerin giriş parçası olarak çok popülerdir.
    (pseudonym, 19.04.2006 14:48)
  7. ovalarda otları dans ettiren, vadilerde ıslık çalan rüzgarları sesinde barındıran şarkıcı demeye dilimin varmadığı bayan. abim sayesinde tanıştım eserleriyle. ruhuma bir psikologun edebileceğinden çok daha fazla yardım etti diyebilirim.
    (antares scorpio, 27.01.2007 21:46)
  8. bir de birisi saçımla oynasa ben o sesle uyusam gibi cazip düşünceler akla getiren ses.
    (pakapoka, 24.02.2007 01:05 ~ 01:06)
  9. muhteşem dörtlünün olmazsa olmazi.celt müziğinin new age müziği ile harmanlanmasını çok iyi yapan loreena mckennitt ile aynı övgüleri hakeden kişidir.
    muhteşem dörtlü
    (bkz: era)
    (bkz: enya)
    (bkz: enigma)
    (bkz: loreena mckennitt)
    (sarmalak, 27.02.2007 04:40)
  10. kendinizi orta dünya da bir ormanın içindeymişsiniz gibi hissettiren çok farklı bir tınıya sahip müthiş sesli sanatçı.

o holly night, long long journey, angels, ask the mountains, braveheart theme*, deora ar mo chroi, fairytale, only time, relaxation, sail away gibi harika eserlerin yaratıcısı.
    (dna, 03.03.2007 11:31 ~ 11:35)
  11. only time isimli parçası ile gönlüme taht kuran ve son bir haftadır elimde bulunan the celts ve the memory of trees albümlerini hatmetmeme neden olan bunlarla da yetinmeyip piyasadaki bütün albümlerini indirmeme sebebiyet veren süper ötesi ses.
    böyle bir huzur olamaz, rahatlamak istediğinizde mutlaka enya'ya başvurmalısınızdır. insanı kendinden geçirir, ruhunuzu dinlendirir, sizi hayal alemine sürükler, içten içe huzur bulursunuz ve kafanız dinlenir.
    the celts, anywhere is, china roses, shepherd moons, after venus, caribrean blue, orinoco flow, wild child, only time, lazy days, less than a pearl, amarantine, it's in the rain, the river sings, somebody said goodbye... mutlaka dinlenilmesi gereken parçalarından birkaçıdır...
    (butterfly, 13.06.2007 11:52)
  12. uyanıkken düşler gördürtebilen,ölmeden cennette bir tur attırabilen su gibi sanatçı.

yetmedi.

lothlorien'de dolaştırabilen, bulutların üzerine çıkarabilen, en açık mavi denizlerin üzerinde yürütebilen bir mucize.
    (weirdlola, 08.07.2007 02:50 ~ 02:53)
  13. dinledikçe etten kemikten değil de, masal kahramanı olduğunu düşündüren naif ses.
    (kolik, 08.07.2007 02:56)
  14. ruhsal açıdan sıkıntılarda olduğunuzda, ya da intihara meylettiğinizde, olmadı öfkeden katliam yapma isteğiniz depreştiğinde reçeteniz olan ses. psikologların göz ardı etmemesi gereken bir terapi etkisi vardır. yarım saat kadar dinledikten sonra "eee, evet, ben, eee, iyiymiş ya, bi hoş oldum, eee, en iyisi yatayım artık" demeniz ihtimal dahilindedir. yine de bir etki yaratmamışsa sizde acil bir ruh yenilemesine ihtiyacınız var demektir.
    (caesarius, 16.07.2007 14:21)
  15. elinizden tutup sizi bulutların üzerine çıkaracak sese sahip bayan sanatçı.

(bkz: hafiflik)
    (a day in the life, 18.05.2008 20:19)
  16. (bkz: may it be)
    (lavaşkiri, 23.06.2008 19:54)
  17. sweet november filmini only time sountracki ile taçlandıran sanatçıdır. tam manasıyla süperdir film ve parça uyumu.
    (idiot, 01.11.2008 23:59 ~ 02.11.2008 00:00)
  18. yüzüklerin efendisi'nde de eserleriyle büyük bir rol oynamıştır kendisi."for aragorn and arwen" isminde geçen bir şarkısı vardır ki huzura boğuluyor insan.tabi bir yandan da yüzüklerin efendisi'nden kareler de göz önüne geliyor,filmi yeniden izlermişcesine bir zevke tabi tutuyor elfçe söylenen bu şarkı ve enya'nın büyüleyici sesi.
    (dea tacita, 03.01.2009 01:28)
  19. kafa dinlemek istendiğinde yönelinmesi gereken yegane sanatçıdır. her şarkıda insanı huzura bir adım daha yaklaştırır, sakinleştirir. özellikle only time,caribbean blue, büyüleyici güzelliktedir.
    (iskoçya arşidüğü, 03.01.2009 01:39 ~ 01:42)
  20. dokuz dilde şarkı söyleyebilen harika ses. hatta orkestra arkadaşları ile birlikte kendileri bir dil oluşturup, o dilde de şarkılar yapmaktadırlar.

ben psikolog olsam, hastalarıma "enya" dinleyin derdim ve kendi kendimi işsiz bırakırdım.
    (çıtırpaneharcı, 12.08.2009 12:26 ~ 12:26)
  21. yağmur damlaları ve hafif esen rüzgar gibi sesi olan tabiat harikası. sadece mırıldanarak bile güzel şarkı yapılabileceğinin kanıtı; (bkz: fire and ice)
    (mae govannen, 11.11.2009 00:49)
  22. ''flora's secret'' parçası olan gruptur. bulutların üstünde dans etmek için birebirdir kendisi. yağmurlu havalarda geniş bir pencereden yağmur damlalarının cama çarpışını filan izlerken ya da camda süzülüşlerini işte o sıra elinizdeki sımsıcak kahve gibidir bu parça;

http://www.youtube.com/...
    (bilebilebiikikere, 11.11.2009 00:59)
  23. (nefel, 11.11.2009 13:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil