belki ilginizi çeker
  1. · paco de lucia
  2. · punta umbria
  3. · picado
  4. · wondrous
  5. · woody allen
  6. · rumba improvisada
  7. · fuente y caudal
  8. · rio ancho
  9. · paco de lucia
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · cehennemin girişinde yazan söz
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  5. · prison brake
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · ludwig van beethoven
  9. · oturarak işeyen erkekte gizli eşcinsellik vardır

entre dos aguas  

1. bir flamenko gitaristinin "ben oldum" demesi için çalması gereken parçalardan biri. paco de lucia'nın aynı isimli albümünde muhteşem bir rumba ritmli yorumu vardır.
    (wondrous, 06.05.2005 18:11)
  2. bu parçanın 2 dakika 15. saniyesinden sonra insana neşe-hüzün arası bir ruh hali hakim olur.
    (wondrous, 26.06.2005 16:53)
  3. entre dos aguas adlı parçanın kayıtlarında birden fazla yorumla kayıda alan paco de lucia bu parçanın aynısını iki kez çalmayıp, konserlerinde davet ettiği virtüözlerle* berabar çaldığı bu parçaya farklı anlamlar katıyor.
    (hawk, 24.08.2007 20:53 ~ 20:57)
  4. (hawk, 24.08.2007 20:55)
  5. paco de lucia nın 1973te çıkardığı fuente y caudal albümünün can alıcı parçasıdır...insana birçok duyuuyu aynı anda yaşatır.atv nin hava durumunda fonda çaldığından çoğu kişinin kulağı aşinadır bu parçaya...
    (arsene lupin, 03.10.2007 13:12)
  6. ispanyolcada iki nehir arasında kalmak gibisinden bir deyimmiş. iki aşk arasında kalmak gibisinden çevirenler de var.

bu parça flamenkonun otantiklikten çıkıp evrenselliğe doğru gidişinin bir km taşı sayılabilir. latin ritimleri ile bezeli; gerek teknik, gerek armoni, gerekse de melodi bakımından buram buram flamenko kokan süper bir sentez.

alzapua, apoyando, rasgueado
    tirando,rumba, bongo,
    (manha de carnival, 14.05.2008 00:48 ~ 00:49)
  7. vicky cristina barcelona sonrası daha fazla etki yapabilecek bir kaç bossa nova - flamenco şarkıdan biridir.
    (joeninmemeucu, 03.02.2009 22:45)
  8. raul orellana adlı dallamanın j.bonell'i featuring furyasıyla, house tuning yaptığı ve rezil ve rüsva, sıçmak ve sıvamak ikililerine çektiği enfes paco de lucia eseri.

ayrıca yıllardır atv haberlerinin hava durumu fon müziğidir.

aynı dallamanın elinden bir de rio ancho çıkmıştır ki, ne sen sor ne ben söyleyim, ne sen çal, ne ben dinleyim.
    (dallak barbeque, 03.02.2009 22:48 ~ 22:52)
  9. ortaokuldayken gittiğim müzik kursunun sezon sonu öğrenci resitalinde iki adet delikanlı çalmıştı-daha doğrusu çalmak değil de yardırmak- bu parçayı. her gün dinlediğim şarkıyı(hava durumu) canlı canlı dinleyince ne de etkilenmiştim belli değil..yıllar sonra harika bir filmin orta yerinde çalınınca nostalji yapasım geldi.
    evet, nostalji yapmanın ne demek olduğunu ben de bilmiyorum. ama işte söyleyecek söz bulamadığımdan, affedilmişimdir umarım.
    (bkz: sürçülisan ettiysek affola)

sözün özü;gerçek bir yaz gecesi şarkısıdır.. ılık ılık eser gecenin içine doğru, sizi de alır yanında. akdenizli olduğunuza da sevinerek karşı koyamaz, dalar gidersiniz hayallere.
    (kekik, 14.08.2009 22:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil