belki ilginizi çeker
  1. · kutsal ispik müessesesi
  2. · intelligence
  3. · intelijansiya
  4. · tırt
  5. · itü sözlük magazin servisi
  6. · altıncı nesil entelijans
  7. · editörlük sistemi
  8. · ispiyonculuk
  9. · camel
  10. · dördüncü nesil yetenek avcısı
gündem
  1. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  2. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  3. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  4. · insanın hayatına sıçan şeyler
  5. · dinde zorlama yoktur
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · 100 opera
  8. · hamachi
  9. · 24 ocak

entelijans  

sayfa  / 2
  1. ing. intelligence

ülkelerin üst düzey istihbarat güruhu.
    (wondrous, 19.05.2005 14:58 ~ 15:20)
  2. "şahsım" butonuna basıp görülünce korkulunan, "bu ne lan" diyerek hemen aratılan sözcüktür.
    (marla singer, 20.05.2005 02:36 ~ 06.06.2005 22:19)
  3. kanımca,sözlükteki kutsal ispik müessesesi ne kabul edilen yazar güruhudur.ve yine kanımca,şu an sözlükte 128 entelijans vardır.
    (close2death, 20.05.2005 13:25 ~ 13:25)
  4. an itibariyle belirli bir giri sayısını geçen her yazarın bilgilerinde görülebilen bir kelimedir. eğer ispikçiliği temsil ediyorsa da bundan sonra tüm yazarlar daha dikkatli olmalıdır zira artık çoğu yazar ispikçidir.
    (battal boy cekirge, 21.05.2005 23:37)
  5. ispikçi bi insan olmadığım halde şahsıma uygun görülmüş sıfat. potansiyel var herhal..
    (vishnu, 21.05.2005 23:43)
  6. huylanarak sahibi olduğum ve tam olarak ne manaya geldiğini algı uzayıma ihtiva ettiremediğim kelime.

(bkz: kıllanan adam)
    (skuba, 29.07.2005 22:50)
  7. (bkz: entel la bu)
    (soruisareti, 13.09.2005 23:05)
  8. ibnenin ve abazanın önde gideni manasına gelen kelime*
    (hansvoralberg, 17.11.2005 20:29)
  9. (bkz: excellence)
    (bkz: ekselans)
    (bkz: entelli bamya)
    (selam kelamı, 29.11.2005 12:14 ~ 12.12.2005 22:57)
  10. (bkz: fahri trafik müfettişi)
    (louis cypher, 07.03.2006 03:27)
  11. (bkz: jurnalci)
    (kezban, 04.06.2006 00:14)
  12. (bkz: mahallenin şişko dedikoducu teyzesi)
    (juda, 03.08.2006 16:28)
  13. tıp yaşamımın aktif sözlük yaşamımın önüne geçmesiyle ne zaman aldığımı bilmediğim ünvandır.layık olmaya çalışacağız efenim...
    alakasız not:şubat 2007'nin ikinci yarısından itibaren...
    (bkz: stj dr anarko)
    (anarko, 25.01.2007 11:56)
  14. (bkz: intelijansiya)
    (adrian, 22.06.2007 19:54)
  15. (bkz: el muhabberat)
    (subaquatic, 09.07.2007 00:25)
  16. (bkz: azcık da kulunçlarıma doğru)
    (chaghdash, 17.09.2007 23:51)
  17. bazılarının körfez savaşı öncesinde petrole bulanmış ördek videosunun çekiminde de görev aldıkları tespit edilmiştir. provokatörler ya.
    (chaghdash, 17.09.2007 23:58)
  18. fr: akıl, zeka göstergesi
    (oley be yehuu, 23.03.2008 13:22)
  19. sessiz sedasız gelip gidendir..
    insan bi gidiyorum der!
    (dirtypain, 23.05.2008 17:28)
  20. aralarında "ben entelijansım, o halde neden küstahlaşmıyorum" gibi düşüncelere sahip, bu sıfatı dünyanın hakimiyle eşdeğer gören yazarcıkları da bulunduruyor bu oluşum.

sen aldığın sıfatı haketmek istiyorsan, dersin ki adam gibi;"bu giri hatalı, moderatörlere haber vereyim de gereğini yapsınlar."

ama yok, adam gibi konuşmak benim yeteneklerim arasında değil dersen, şöyle düşünürsün;"ben hem bu giriyi ispiyonlayayım, hem de hatalı giri sahibine dalga geçer gibi bir mesaj atayım."

maalesef bana bu son zihniyetin sahibi entelijanslardan biri denk geldi. bundan sonra hatalı girimi görüp beni ispiyonlayacak entelijans arkadaşlara tavsiyem, ya beni adam gibi uyarın, ben hemen düzelteyim girimi, ya da direkt moderatörlerle bağlantıya geçin.

ve eminim bu güruhun arasında mutlaka iyi niyetli insanlar da var, onları tenzih ediyorum.

entelijans olmakla "king of the world" olduğunu zanneden arkadaşlara ise şunu söylemek isterim; fazla uçmayın, indirirler.
    (dedirten başlık, 25.06.2008 12:14)
  21. bunların oyları ikiyle çarpılıyor sanki. destekli atıyorum ama emin de değilim desem de eminim de şaşkınım. iki mi bilmem ama bir yazar oyundan farklı olduğuna eminim.
    edit: bu arada onlar da yazar da hani şeylerine tıklayınca onların şahsımlarına neyse işte adı, yazar değil entelijans yazıyor ya ondan.
    (mavinehir, 21.11.2008 09:56 ~ 10:00)
  22. ispiyonculuk görevi de olan yazar demektir. entelijans deyince "acep daha mı entel bunlar, itüsözlük üst komitesinin seçkisi sonucu ortaya çıkmış bi tür devlet sanatçılığı mı, sözlüğe olan katkılarından ötürü" falan diye düşünüyor insan. oysa intelijans aynı zamanda istihbarat da demek. kelime anlamı zeka demektir ve intelligent (=entelektüel) ile aynı kökten gelir. fakat intelligence bilgiye dayalı bir zekadır, bu bilgi de süzgeçten geçmiş, değerlendirilmiş ve fonksiyonel olduğu işe yarayacağı anlaşılmış bir bilgi demektir. mesela "bilgelik hali" demek değildir, fonksiyonel bir bilgidir. bu yüzden istihbarat da bu kelimeyle ifade edilir.

yani siz yazar infosunda intelijans gördüğünüzde bundan "allame" değil "ajan" anlamalısınız. o kişi kuralsız girileri tespit etmek ve modlara ispiyonlamakla görevlidir.
    (earendill, 20.12.2008 19:07 ~ 08.01.2009 12:46)
  23. entelijansların varlığını ve seçim şekillerini tutarlı ve kuramsal bir çerçeveye oturtmakta zorlanıyorum. bence entelijans, moderasyonun gözü ve kulağı görevini üstlenmiş yazardır. hepimiz kendimize göre bu görevi yerine getirmek isteyebilir ve hatalı bulduğumuz girileri gerek sahibine gerekse bir moderatöre mesaj atarak belirtebiliriz. moderasyon ise bu işi iyi yaptığını düşündüğü yazarlara bu işi daha da kolay yapması için bir düğme vermekte, bir de entelijans diye bir etiket verip onu sözlüğün daha bütünleşik bir parçası gibi hissettirmekte. bunlar hep verimi arttırmaya yönelik hareketler; anlıyorum. anlamadığım nokta şu:

sözlük formatı konusunda hassas, hata gördüğü zaman hatanın sahibini mesaj atarak uyaran yazarların entelijans olma şansı pek yok. çünkü moderasyon doğal olarak bu eylemlerden haberdar olmuyor. halbuki bir yazara hatasını gösterip onun doğruyu görmesini sağlamak salt moderasyona ispik göndermekten daha fazla katma değer sağlayan bir davranış. mevcut entelijans seçim sistemi ve ispik düğmesinin sadece moderasyona haber iletiyor olması bu değeri sağlayan yazarları onore etmiyor. onları diğerlerinden ayırt etmiyor. burada bir verimsizlik sezmekteyim.
    (recai pengül, 01.01.2009 16:55 ~ 01.03.2009 21:14)
  24. insanı delirtir bunlar.. çoğunu yapıcı ve iyi niyetli olarak bulmuyorum, çünkü hatalı bir giri ile karşılaştıkları zaman, giriyi önce insaniyet ve kanun namun adına yazarına "düzeltsen iyi olur" diye haber etmek yerine, direkt olarak ispiklemek yolunu seçiyorlar. kendim entelijans olmadığım halde sözlükte hatalı bir giri ile karşılaştığımda yazarlarına çat kapı mesaj atıp "hatalı bu düzelt istersen" diyorum manyak gibi, başka işim gücüm yok gibi..

neden şikayet ediyorum?! girim silindi diye mi?! allah kahretsin ki hayır, giri silindikten sonra hatalı yeri düzeltip yeniden başlığa kopyalayıp yayınlıyorum bi sorun yok, ama sol frame'de çirkinlik yaratıyor böylesi. pis görüntü oluşturuyor. sözlüğe kıyamıyorum, sol frame'i aynı giriyle meşgul ettim diye sinirleniyorum durduk yere, derdim bu.

-yayınımıza bir dakika ara veriyoruz!

"yazar ve entelijans dostluğu!.. şimdi ücretsiz olarak bütün sol frame'lerde!.. vicdanınızdan ve süperegonuzdan ısrarla isteyiniz!"

ek: sözlüğü gerçekten seviyorsanız, faydalı olmak istiyorsanız bence önce yazara özel mesajla hatasını belirtmelisiniz. yazar sizi iplemiyorsa, ondan sonra ispiklemek gibi bir seçeneği uygulamalısınız. "başarılı ispikçi olucam, istatistik listelerini sallayacağım" mantığı kusura bakmayın ama biraz bencilce.
    (geber marla singer, 30.04.2009 11:41 ~ 12:04)
  25. itü sözlükte tuhaf duran bir statüdür. statü değilde aslında neyse anlamışsındır mutlak...

normal şartlarda sözlükler "entry" derken türkçe olsun diye "giri" diyen itü sözlük neden "gammaz" yerine bu kelimeyi tercih etmiş tuhaf ve tutarsız duruyor sanırım.
    (umut taciri, 04.10.2009 01:34)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil