görseller
engin noyanengin noyan
engin noyanengin noyan
belki ilginizi çeker
  1. · teyakkuz
  2. · mustafa islamoğlu
  3. · dünyanın türküsü
  4. · cem karaca
  5. · oma
  6. · styleislam
  7. · akabe tv
  8. · eser noyan
  9. · münib engin noyan
  10. · merih ermakastar
gündem
  1. · thierry henry
  2. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  3. · insanın hayatına sıçan şeyler
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · 2012
  6. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  7. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  8. · itülüm
  9. · proleteria

engin noyan  

sayfa  / 2
  1. müziğin ayaklı kütüphanesi, bilmediği müzik olmayan dünya musikisi uzmanı, usta sanatçı. babası doktor erdoğan bey. oma diye anneannesinin anılarından derlediği bir kitabı da vardır. anneannesi bir alman. dedesi tevfik bey almanya'da okumuş bir kimyager. dedesinin babası bala rütbesi sahibi serveznedar-ı bank-ı osmani mehmet halid bey, dedesinin biraderi meşhur yazar refik halit karay. bir dönem dine dönüş yapan engin noyan stv'de kapılar ve köprüler isminde enfes bir program yapmıştı, dünyanın türküsünü söylemişti orada. kuran okumaları üzerine kitabı vardır.
    (organometallic complex, 20.06.2005 19:26)
  2. posta gazetesi'nde çıkan röportajını okuduğumda , hatta okumadan önce resimlerini gördüğümde şok geçirmeme sebep olan insan.bu röportajda adam açık açık şeriat istediğini söylemiş,ayrıca eskiden solcu olduğunu da belirtmiştir. hemen hemen kurduğu tüm cümlelerle ağzımı bir karış açık bıraktırmış, bu kadar da dönülmez ki be, yuh artık dedirtmiştir.
    (kurufasulyepilav, 05.12.2005 00:05)
  3. esin-engin noyan ken söyledikleri bir şarkı beni benden almıştır.
    -beni mecnun ettin, sen de olasın..
    -tabii efendim..
    -aşkımı inkar edersen allahtan bulasın
    -hay hay..
    ... şeklinde karşılıklı konuşmalarla ilerliyordu şarkı.
    (arch angel, 05.12.2005 00:07)
  4. son zamanlarda hilal tv diye dini bir kanalda enteresan bir program yapan eskinin solcusu günümüzün aşırı dincisi.
    (nuage, 01.06.2007 00:02 ~ 00:03)
  5. henüz çocuk olduğum zamanlarda tv'nin birinde hoş sesi ve hitabı ile sevgimiz kazanmış ve söylemleri ile ufkumu açmış insan,tv'de çıkan bir kaç yararlı insandan biriydi o zamanlar,ki onun programını izlerken dikkatimi çözmemeye ve her söylediğinden birşeyler kapmaya azami hassasiyetim olduğunu iyi hatırlarım ben,tabi çocuk zamanlarımdaydı bunlar,yıllar geçti ve köprünün altından nice sular aktı geçti,acaba aynı heyecanı verecek mi şimdi yine fırsat olsa da sohbetinde bulunsak,bunu bilmiyorum ve hatta zannetmiyorum da,çünkü değişmeyen tek şey değişimdir,esas olan budur,gerisi belli olmaz.
    (ışığım ve gölgem, 01.06.2007 00:26)
  6. bu ramazan ayında, atv'de açelya hanım'ın sunduğu sahur programında yer almaktadır kendisi. yine her zamanki rahatlığı ve konuşmasının güzelliği ile. söylediklerini beğenmese de insan, ses tonu ile yakalamaktadır. hani itikadına terstir ama rakı masasında süper bir abimizdir...
    (şiirbaz, 17.09.2007 05:11)
  7. haftanın muayyen günlerinde vakit gazetesinde yazıları neşrolunur.münib engin noyandır.
    münib sıfatını kendisine yakıştırmış hoş sohbet adamdır.
    kimileri ona solculuktan döndüğü için dönek der ama o kendisine münib der.münib doğru yolu bulandır,münib hatasını anlayıp tövbe eden demektir..
    (asfur, 18.09.2007 18:39)
  8. ramazan dolayısıyla atv de sahur programı olan, tatlı diliyle insanı başka dünyalara götüren güzel insan. aşk düşünce yollara adlı romanını okumuştum değerli şahsın. geçen ramazan 2 günde bitirmiştim. o kadar tatlı bir üslubu var ki izlemek lazım. uzun ömürler dileğiyle.

edit: yarın yani cumartesi günü imza töreni varmış kendisini sevenleri bekleriz.
    (dengesek, 21.09.2007 01:24 ~ 28.09.2007 09:48)
  9. her şeyine eyvallah, ramazan ayında sahur programına çıkıp güzel güzel konuşuyor, biz de elden geldiğince dinlemeye çalışıyoruz, evet dinlemeye çalışıyoruz , çünkü kendisi "bana antipati besleyin" der gibi hareket ediyor. konukların basit ufak tefek sırıtması gereken yerde koyveriyor kahkahayı "dimi yaa hhahaha" şeklinde, birisi bir şey anlatırken "allah allah, bak sen, vay bee, yok yaa, oha be abi" der gibi yüz jestleri filan takınıyor. gelen konuklara bakın hepsi insan gibi anlatacaklarını efendi gibi dinleyeceklerini efendi gibi dinliyorlar. bu yapmacık bu abartı dolu jestleri lütfen bıraksın. açelya'yı örnek alsın. bir de matriks gibi giyinmesin. madem dinimizi insanlara sevdirecek, göze batmayacak rahat şeyler giyinsin. içimizi daraltıyor resmen. mesela kaç günden sonra ilk kez beyaz bir gömlekle gördük kendisini, az özen göstermesini tasfiye ediyoruz kendisine.

not: yani hakikatten çok itici. lütfen bir tanıdığı bu yazıyı okuyorsa iletsin, şahsen ve aliecek (vallahi) rahatsız oluyoruz.
    (iddqd, 29.09.2007 18:40)
  10. çok acayip bir karizması var evelallah. gözlük, kıyafet, sakal değil sırf; duruş, jest ve mimikler, ses, tonlama derken resmen seksi bir adam olup çıkmış maşallah. bir filmden fırlamış gibi duruyor. yeni medyatik din adamı olacak inşallah, buraya yazıyorum, yapımcılar uyumasın. ramazan bitmeden izleyin atv'nin sahur programında, kaçmaz. allah allah. öyle böyle değil. hiçbir yere oturtamadım ben. hayat hikayesini okuyunca anladım ki o da oturtamamış. eyvallah. gözlük iyi ama.

http://www.youtube.com/...
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 08.10.2007 04:33 ~ 09.10.2007 04:58)
  11. yıllarca islamiyeti tanıyamamış olmanın üzüntüsünü kalbinde her daim hisseden bir insan olduğundan kaybettiği yılları telafi etmeyi amaçlamasının getirdiği tuhaflıkları insanların anlaması zor.

değişim döneminde eşinin çok keskin sınırlar çizmesine karşın kendisinin de aynı keskin ve tavizsiz tavırları ayrılmalarına sebep olmuştur. her iki tarafa da mutluluklar dileyip bu kısmı ailevi mesele olarak görüp çok da deşmemelidir kanaatimce.

şaşkın da bir insandır engin noyan. zira islamiyetin güzelliklerini görüp de bazılarının islamiyete irtica, müslümanlara mürteci demesini çözememiştir bi türlü.
    en sonunda çok da kafaya takmayıp "eğer islamiyet irtica ise mürteciyim elhamdülillah" demiş ve olayı bir çözüme bağlamıştır.
    (gomünüst, 08.10.2007 10:08)
  12. aziz üstel'in programını şenlendiren, gecenin konukları'nın latin esintili adamından bugüne çok şey değişti. sonra stv veya benzeri bir kanalda bir program yapmaya başladı. yere oturup transandantal bir siluete bürünüyordu kendince. fonda babazula'nın müziği. değişimi hep beraber gördük. cat stevens - yusuf islam benzeri bir trasnformasyonu denedi kendince.
    ama olmadı. iyidir, dürüsttür, falan fakat iğreti. her cümlesine zoraki monte etmeye çalıştığı "eski dil" jargonu sırıtıyor. bu jargonu benimsemesi, kelime dağarcığını güçlendirmesi takdir edilbilir fakat suni. "çalışılmış hareket" havası var.
    bunlardan hariç, olayları, halleri islam âlimi gibi yorumlaması, bu işlerin içinde yoğrulmuş bir muhafazakârmışçasına ahkam kesmesi vallahi yapay duruyor, billahi yapay duruyor.
    tercih onundur, sözümüz olmaz fakat şova dönük hareketler bunlar.
    (altlejant, 08.10.2007 11:03)
  13. unutulmaz çalıkuşu dizisinin, jeneriğinin bestecisidir ve bir beste bu kadar mı harika olur, hikayeyi, hikayenin geçtiği dönemi hissettirir. dinledikçe mest oluyorum.
    (casillasmania, 13.03.2008 19:50)
  14. ne dostoyevski olabilir ne de ismet özel. çünkü, vasatlığımı hoşgörürseniz, fikir adamı değil zikir adamıdır. bir gün kırklara karıştığında kendisinden geriye yaşayan ölülere üşüşen, "kafir sistemi" terketmiş sinekler kalacaktır ki onların yeni yaşayan ölüler bulma kabiliyetleri son derece gelişkindir.
    (salieri ve çiğnenen onuru, 26.05.2008 01:31 ~ 10.07.2009 23:24)
  15. giydiği tshirtleri www.styleislam.com dan alan yani yazılı genç tişörtü giyen insandır.

(bkz: i love my prophet)

kendisi reklamlarında bile yer almakta (görsel: engin noyan/25095)
    (leyl, 06.09.2008 06:04 ~ 06:06)
  16. kendisi yabancı dillerden gelen sözcükleri orjinal okunuşlarıyla değil de türkçe yazıldığı gibi okumayı tercih eder.
    ör. cd: (siidii) - ceede
    ayrıca bi zamanlar üsküdarda kaknüs adında bi cafe işletmişliği vardır.
    (hippidihoppo, 06.09.2008 11:25)
  17. uluslararası hoşgörü temasını bolca işleyen bir musiki sanatçısı.
    (stratosfer, 27.01.2009 23:49)
  18. habertürkteki performansıyla, kendine özgü coşkun üslubuyla gecemi şenlendiren, kendime gelmemi sağlayan.
    (janissary, 02.03.2009 23:30)
  19. sonradan fetocu olan şarkıcılardandır. habertürk'te, laiklikten "türkiye'nin başına örülmüş bir çorap" olarak söz etmiştir biraz önce. bu türün temsilcisi çoktur aslında. (bkz: cem karaca)
    (replay, 03.03.2009 00:17)
  20. teyakkuz kelimesini üstüne basa basa anlatan kişidir.

(bkz: teyakkuz)
    (lafcanbazi, 03.03.2009 10:41)
  21. haber türk'te saba tümerle islam hakkında çok keyifli bir söyleşi gerçekleştiren sanatçıdır kendisi.nöronları çalışırken dinleyen er kişi kast edilen anlamları kolayca kavrayabilirdi aslında.
    yok burdan da birilerine bok sıçratayım diyenlerden olunacaksa ortamda yamultup malzeme yapılacak çok haber var üstad,bunlar küçük boy uğraşmaya değmez.
    birileri durmadan hoşgörü mesajı versin,sevgi pıtırcığı olsun ne yazar.sıkılı yumrukla toka yapılmıyor.
    (güdümlü ırak pabucu, 15.03.2009 00:07)
  22. namaz çıkışı camii önünde arkadaşıyla konuşurken sen garip kıldın yahu namazı seninki kabul olmadı diyen adama merhaba tanrım diyerek ayarın hasını vermiş adamdır.
    (gurcell, 15.03.2009 23:01)
  23. internet sitesi yalan olmuş şarkıcı.

... yeniden kavuştuk hamdolsun.
    (salieri ve çiğnenen onuru, 03.05.2009 21:31 ~ 08.06.2009 01:18)
  24. bana az önce hayatımın şokunu yaşatmış insan evladı. şöyle ki; googlevideo'da başka bir şeyi ararken karşıma çıkan esmaü'l-hüsna okuma çalışmasını dinlemek için açtım ve ve ve, aman tanrım! yahu adam allah'ın güzel isimlerini okuyor ama fonda the doors'un "the soft parade" şarkısı eşliğinde. allah'ın güzel isimlerini "the soft parade" ile birlikte dinlemek bana hakikaten zevk verdi ve adamı takdir ettim. hani engin noyan'ın "ben aslında entellektüel geçmişimden kopmadım ve bu halimle türk-islam alemine yeni bir soluk getirebilirim" havası vardır ya, ilk kez bir işe yaramış. sentez allah'ın verdiği akılla yapıldığına göre güzele ulaşmada hiç bir engel tanımamalı ve engin noyan da bu yönelimi içseleştirmiş the doors senteziyle.

neyse, sonra anladım ki winamp'i açık unutmuşum.
    (salieri ve çiğnenen onuru, 06.06.2009 23:50 ~ 23:52)
  25. oğlu annesinin yanında büyüyen şarkıcı. yahu hakkında birçok giri yazınca tanım niyetine adamın hikâye-i hayatını anlatmaya başladım artık.

hikâye-i hayat mı?!

hikâye-i hayat mıaa?!!

bu adam beni öldürecek dostlarım. "özgeçmiş" deme kaptan, tamamdır. yahu bari "hayat hikayem" de ki ortamlara ak. ne bu lisân-ı dağdağa buhara mollası gibi. uçağa tayyâre denir mi kardeşim, azizim, üstadım?! tayyâre lafını da, çok özür dileyerek söylüyorum mabadımızdan uydurmadık mı son tahlilde. "aa, tayyâr eyleyen bir makine, tayyâre diyelim buna", olay budur. yüce atalarımız, "aa, tayyâr eyleyip arkasından korkunç sesler çıkaran bir makine, osuruktan tayyâre diyelim buna" dese n'olacaktı merak ediyorum.

yücelerin yücesi atalarımız ne güzel demiş, "sonradan görme, gâvurdan dönme".

sizi islam'dan önce lisân-ı türkî'ye davet ediyorum sayın üstad. veyahut althochdeutsch konuşun alamanya konferanslarınızda.

rica ediyorum ama sayın kroşe!
    (salieri ve çiğnenen onuru, 08.06.2009 01:40 ~ 11.08.2009 09:16)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil